Ja muszę potwierdzić to co pisze
shikataganai:
- phpmyadmin z cPanelu chodzi tragicznie - jak zapytałem support co zrobić aby było lepiej: najlepiej wrzucić własny. Wrzucam własny - śmiga. Chcę zgrać bazę ~20MB - Internal Server Error. Piszę z tym do suportu, w dopowiedzi mam: własne skrypty podlegają limitom, proszę korzystać z phpmyadmina w cpanelu.... dobrze że chociaż opcja zgrywania backupa bazy w cPanelu działa dobrze.
- po wgraniu eacceleratora było dobrze, teraz zaczęło się "pierniczyć" - zdarza się Internal Server Error, czasami strony niesamowicie mulą (czas generowania ponad 10 sekund) - u mnie na pewno jest ok, wczoraj prosiłem o dane odnośnie max obciążenia no i otrzymałem odpowiedź: "prawie 2%".
Może problemy wywołane są tym, że jednocześnie mamy 3 tryby do wyboru:
- php4
- php5
- php5 fast-cgi + eaccelerator
Czytałem gdzieś że nawet tandemy php4 i php5 nie są dobre (tzn. z możliwością wyboru).
Często gdy serwer muli i zapyta się helpdesk co jest, odpowiadają - ktoś podpina/usuwa sporo domen... no to może by tak rozwiązać jakoś ten problem, skoro sytuacja nagminnie się powtarza?
W sumie jestem zadowolony bo paów żadnych nie ma, na ogół chodzi dobrze, trzeba jednak przynać - ostatnie 2 tygodnie nie są zbyt dobre.
BTW. Co do eacceleratora - nieco śmieszna sprawa. Ja mam ustawiony tryb właśnie php5 cgi + eaccel, niestety nie mogę tego dodatku wykorzystać na forum mybb jako cache, ponieważ funkcja
eaccelerator_get jest wyłaczona - z jednej strony dodają coś, co może zmniejszyć obciążenie, z drugiej unimożliwiają używanie tego czegoś