Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinia] Prohost.pl

312 odpowiedzi na ten temat

[opinia] Prohost.pl

#21 WPNJ

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 146 postów

Napisany 01 listopad 2008 - 15:02

Z tego co wyczytałem w regulaminie Prohost.pl to:

:) Abonent zobowiązuje się do:
...
- nie używania przez dłuższy czas ponad 5% zasobów procesora lub pamięci serwera (1% dla planu Starter)
- nie wykonywania dłużej niż 30 sekund skryptów używających funkcji CURLa

:)

P.S. Na stronie głównej jest napisane, że ceny są netto.
Polecam: ViPower.pl, MasterNET.pl

#22 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 01 listopad 2008 - 16:41

To chyba normalne że są limity :) zresztą 1% z tego ich dual quada to nie tak mało :)

PS Mogli by poprawić support bo na pytanie czy można zobaczyć php.ini musiałem zakładać konto testowe...

#23 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 905 postów
  • Firma:Prohost.pl
  • Imię:Szymon
  • Nazwisko:Rybczyński

Napisany 01 listopad 2008 - 22:40

Zobacz postN3T5kY, o 1.11.2008, 16:41, powiedział:

PS Mogli by poprawić support bo na pytanie czy można zobaczyć php.ini musiałem zakładać konto testowe...

Support jest dla klientów, a do phpinfo nie ma publicznego dostępu. Jeśli jest pytanie o konkretną opcję to konsultant odpowie na czacie.

Zobacz postkempez, o 1.11.2008, 14:58, powiedział:

Odświeżę nieco wątek. Zastanawiam się nad ofertą Prohost.pl. Za zakupem przemawia dobra opinia wśród klientów i stabilność serwerów.

Mam jednak pytania:

- Czy podane na stronie ceny są brutto czy netto? Nie mogę znaleźć tej informacji na stronie.
- Jak zarejestrować gratisową domenę .pl do konta? Przy rejestracji mam opcję "Zarejestruj nową domenę przez Prohost.pl", ale ona rezygnuje z 14-dniowego okresu próbnego. Da się zachować 14-dniowy okres próbny oraz skorzystanie z domeny .pl gratis do konta?

Też pytanie do osób posiadających już tam konta:
- Jak wygląda sprawa z obciążeniem serwera? Limity obciążeń (RAM) są niskie?
- Ogólnie, jak oceniacie funkcjonowanie serwerów? Jak działają konta, nie ma problemów?

Netto.

Konto jest aktywowane ale domena rejestrowana po opłaceniu konta.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: dual quad core xeon, 8gb ram, dyski sas 15krpm raid10.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#24 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 02 listopad 2008 - 00:55

Support jest dla klientów

A dla potencjalnych klientów już nie :) ? fajnie...

#25 mdrk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 02 listopad 2008 - 02:02

- nie używania przez dłuższy czas ponad 5% zasobów procesora lub pamięci serwera (1% dla planu Starter)

Jak to wygląda w praktyce? Powiedzmy ten 1%. Mam teraz Wordpressa z kilkoma wtyczkami i ok. 100uu dziennie na 8p.pl , i co drugi dzień dostaję komunikat o przeciążeniu serwera (u nich limit to 2%, ja generuję nawet 6%)co skutkuje zawieszeniem konta. Na prohost.pl dam radę? To nie są błędy skryptów, blog mam zoptymalizowany. Nie wiem, może 8p.pl hostuje tylko strony statyczne :)

Zależy mi na szybkiej zmianie hostingu, ale nie wiem jak szukać żeby znowu się nie nadziać na tak niskie limity jak w 8p.pl!

#26 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 02 listopad 2008 - 02:28

Zobacz postN3T5kY, o 2.11.2008, 00:55, powiedział:

A dla potencjalnych klientów już nie :) ? fajnie...

Potencjalny klient nie ma powodu kontaktować się z pomocą techniczną. Nie mając konta nie może mieć z nim problemu. Może co najwyżej otrzymać poradę przy wyborze konta lub zapytać o coś z oferty. Nawet nie wspominam, że php.ini każdy może sobie modyfikować więc pokazywanie nie ma sensu.

Zobacz postmdrk, o 2.11.2008, 02:02, powiedział:

Jak to wygląda w praktyce? Powiedzmy ten 1%. Mam teraz Wordpressa z kilkoma wtyczkami i ok. 100uu dziennie na 8p.pl , i co drugi dzień dostaję komunikat o przeciążeniu serwera (u nich limit to 2%, ja generuję nawet 6%)co skutkuje zawieszeniem konta. Na prohost.pl dam radę? To nie są błędy skryptów, blog mam zoptymalizowany. Nie wiem, może 8p.pl hostuje tylko strony statyczne :)

Zależy mi na szybkiej zmianie hostingu, ale nie wiem jak szukać żeby znowu się nie nadziać na tak niskie limity jak w 8p.pl!

W praktyce to wygląda tak, że albo przekracza konto albo nie :) Zawsze aktualne hasło: dostajesz tyle ile płacisz.
prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 z czasem odpowiedzi do 5 minut i czatem online.
Serwery VPS z gwarantowanymi zasobami od 100zł/m. Dostępne plany reseller. Panele Cpanel i DirectAdmin.

#27 mdrk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 02 listopad 2008 - 02:41

Racja, za spokój trzeba zapłacić.

Zastanawia mnie jednak, w jaki sposób pojąć te limity. Dla osoby słabo zorientowanej w sprawach hostingowych jest to kłopotliwe. Czy można to w jakiś sposób przeliczyć na unikalnych użytkowników, liczbę zapytań, cokolwiek "namacalnego" co mogę sobie sprawdzić wcześniej?

Lecę z kontem próbnym na 14 dni.

#28 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 02 listopad 2008 - 02:43

Zobacz postmdrk, o 2.11.2008, 02:41, powiedział:

Racja, za spokój trzeba zapłacić.

Zastanawia mnie jednak, w jaki sposób pojąć te limity. Dla osoby słabo zorientowanej w sprawach hostingowych jest to kłopotliwe. Czy można to w jakiś sposób przeliczyć na unikalnych użytkowników, liczbę zapytań, cokolwiek "namacalnego" co mogę sobie sprawdzić wcześniej?

Lecę z kontem próbnym na 14 dni.

Nie da się przeliczyć - za dużo zmiennych. Trzeba sprawdzić praktycznie.

p.s. Jeśli są jakieś pytania dotyczące oferty to proszę przez www.prohost.pl się kontaktować. Forum to nie bok, a ja idę spać :)

#29 Gość_N3T5kY_*

• Goście

Napisany 02 listopad 2008 - 03:40

Dla osoby słabo zorientowanej w sprawach hostingowych jest to kłopotliwe.

Ale przecież osoba słabo zorientowana na pewno nie postawi strony która zeżre niewiadomo ile procka :)

#30 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 02 listopad 2008 - 07:02

Zobacz postN3T5kY, o 2.11.2008, 03:40, powiedział:

Ale przecież osoba słabo zorientowana na pewno nie postawi strony która zeżre niewiadomo ile procka :)
Powiedz proszę, że żartujesz :)
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#31 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 02 listopad 2008 - 10:41

Zobacz postmdrk, o 2.11.2008, 02:02, powiedział:

Ja z 1000uu/dzień i przeładowanym WP różnymi wtyczkami miałem < 2% :)

P.S. Aby zmniejszyć obciążenie zainstaluj wtyczkę WP-Cache2 lub WP SuperCache - one zmniejszą zużycie zasobów procesora.
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#32 lukasamd

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 375 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Tkacz

Napisany 02 listopad 2008 - 11:21

U mnie na koncie platinium stoi:

- 2 blogi na wordpressie
- 1 serwis na joomli (mała oglądalność)
- 3 serwisy na extreme-fusion (z czego jeden ma sporą oglądalność)
- forum na przemo (~500 userów, 24k postów, średnio około 6-7 osób online)

No i jak ostatnio pytałem to było 1% :)

http://www.lukasamd.com/phpsysinfo
SafeGroup.pl - Wszystko o bezpieczeństwie komputerowym
Działamy przy użyciu rozwiązań technicznych firmy Ultimahost

#33 mdrk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 02 listopad 2008 - 12:06

Wasze przykłady dają już jakieś pojęcie.

Zobacz postBOSS, o 2.11.2008, 10:41, powiedział:

P.S. Aby zmniejszyć obciążenie zainstaluj wtyczkę WP-Cache2 lub WP SuperCache - one zmniejszą zużycie zasobów procesora.

Już to zrobiłem! ;)

#34 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 02 listopad 2008 - 12:25

Zobacz postmdrk, o 2.11.2008, 12:06, powiedział:

Już to zrobiłem! ;)
Tzn. teraz czy wcześniej? Już z wtyczką od cache miałeś przekroczone limity CPU?
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#35 Chris

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 04 listopad 2008 - 23:44

Dzisiaj o 14:40 dostałem mejla o zmianie sposobu odpalania skryptów php. Zmiany wprowadzono... tego samego dnia o 17! Ja rozumiem, że trzeba unowocześniać strony, ale na litość boską, takie info wysyła się kilka dni przed!!! Moja strona przestała działać na kilka godzin, bo nie miałem jak jej naprawić. Gdybym dostał mejla chociaż z dzień wcześniej, zarezerwowałbym sobie te kilka minut w okolicach godziny 17.

#36 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 04 listopad 2008 - 23:53

Jak w mailu podane było - jedno przyciśnięcie opcji w panelu przywraca stary sposób odpalania skryptów - więc można sobie kliknąć i poprawiać później. A konfiguracja testowa była robiona we wrześniu i wtedy powinna była być wprowadzona zmiana przez klientów aby była gotowa. Pierwsze powiadomienie 1 września. Można też było poprosić o sprawdzenie wszystkiego jeśli samemu się nie mogło być o 17 - po to jest support.

#37 Chris

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 05 listopad 2008 - 00:31

jedno przyciśnięcie opcji w panelu przywraca stary sposób odpalania skryptów - więc można sobie kliknąć i poprawiać później

Szczególnie jak się jest w podróży, daleko od domu bez laptopa ;/

Bardzo bym prosił o wysyłanie takich informacji z min. 24h wyprzedzenim czasowym.

Pozdrawiam.

#38 Prohost

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 905 postów

Napisany 05 listopad 2008 - 03:03

Nasza wina za nie wzięcie pod uwagę, że nie każdy zrobił co powinien wcześniej. Tu przyznam rację. Ale masa klientów ignoruje nasze zalecenia i informacje a potem są problemy. Z naszej strony zrobiliśmy to tak aby było prosto i przyjemnie - większość rzeczy była przez nas automatycznie poprawiona. Jedynie ustawienia php i jednego z htaccess nie mieliśmy możliwości bezpiecznie za użytkowników przestawić. Co myślę u pana było powodem problemu. Do panela tez specjalnie dodaliśmy opcję wyboru php i sposobu jego odpalania aby było łatwiej. Niestety musieliśmy przeprowadzić całą operację w określonym czasie i na to nie poradzę nic. Zmiany były pewne od początku września i nawet przez kilka dni wszystko działało we wrześniu na teście więc liczyliśmy, że konfiguracja powinna być gotowa ze strony klientów. Ale jak na początku napisałem -nasza wina za błędne przekonanie.

#39 shikataganai

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 100 postów

Napisany 16 listopad 2008 - 14:49

czy macie wrazenie ze od kilku dni jakos dziwnie zamula?

ja mam takie wrazenie, czasami nawet trafia sie 'internal server error' , znajomy z drugiego konca polski tak samo ma.... a szkoda bo namawialem go na konto ;)

od ludzi z firmy dostalem kilka dni temu info ze jakis backup sie przedluzyl i zamulal serwer...no dobra , tylko ciekawe co teraz muli...

polaczenie do cpanelowego phpmyadmin ..po 10sekund odsiwezanie strony:/ przy uzyciu wlasnego wgranego jak sugerowal support niewiele lepiej :/

czyzby zaczynalo sie dziac zle w firmie prohost? :/ wrazenie mam takie jakby serwer byl mocno przeladowany po prostu , ale moge sobie gdybac....

a bylo tak fajnie kurde.... :)
domeny: MasterNET.pl
serwery dedykowane: www.balticdatacenter.pl by Szirok

#40 Linux

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1256 postów

Napisany 17 listopad 2008 - 12:03

a z supportem się kontaktował z pytaniem "co teraz muli..."?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników