Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Zmiana Regulaminu Kei.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
6 odpowiedzi na ten temat

Zmiana Regulaminu Kei.pl

#1 Piotr Mikołajski

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 208 postów

Napisany 13 styczeń 2007 - 09:52

Wczoraj dostałem maila, więc się dzielę informacją.

Od dnia 20 grudzień 2006 wszystkich nowych Klientów i Użytkowników Kei.pl obowiązuje regulamin z następującymi poprawkami:
- dodaje się następujący podpunkt w paragrafie:
§ 5. 2. Zawierając Umowę Klient, zobowiązuje się do:
...
l. nie rozsyłania (samodzielnie lub za pośrednictwem osób trzecich) Spamu reklamującego serwisy internetowe działające na serwerach Operatora lub w jakikolwiek sposób odwołującego się do zasobów zapisanych na serwerach Operatora - w tym nie rozsyłania Spamu o którym mowa powyżej z wykorzystaniem infrastruktury osób trzecich.

Jednocześnie dotychczasowe punkty l,m,n zmieniają się odpowiednio na m,n,o.

- dodaje się następujący podpunkt w paragrafie:
§ 16. 5. Operator ma prawo do wypowiedzenia Umowy ze skutkiem natychmiastowym i zaprzestania świadczenia Usług hostingowych w przypadku:
e. podjęcia przez Klienta lub Użytkownika działań, które będą skutkowały niewykonaniem któregokolwiek z obowiązków wskazanych w &5.2 w pkt. od h) do l) Regulaminu.

Zmiany obecnych Klientów i Użytkowników będą obowiązywać w ciągu 30 dni od daty wysłania zawiadomienia.

Jednocześnie informujemy iż powyższe zmiany nie zmieniają naszego sposobu działania - wysyłanie spamu reklamującego stronę w sieci Kei.pl nawet z innego serwera jest działaniem na szkodę operatora, a tym samym podstawą do rozwiązania umowy. Głównym celem zmiany jest zwrócenie uwagi w bardziej czytelny sposób na szkodliwość i konsekwencje takich działań.

--
Z poważaniem
Marcin Pasek
Dyr. ds. marketingu Kei.pl

Piotr "Mikołaj" Mikołajski
Rózga Świętego Mikołaja

#2 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1124 postów

Napisany 13 styczeń 2007 - 10:02

wysyłanie spamu reklamującego stronę w sieci Kei.pl nawet z innego serwera jest działaniem na szkodę operatora,

Masakra składniowa. Nie wiem kto to pisał ale na pewno odbyło się to w strasznym pośpiechu. Niemniej kierunek słuszny.

#3 Dytryk_z_Bern

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:Ruka

Napisany 13 styczeń 2007 - 10:35

Też dostałem tą informację, pomijając składnię maila (nie chce się w tym temacie wypowiadać :)) jest to raczej po prostu doprecyzowanie postanowień umowy i raczej nie będzie działać na szkodę użytkowników :)
Deithwen Addan yn Carn aep Morvudd

#4 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3131 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 13 styczeń 2007 - 15:03

tja.. ale co, że nie mogę np. mieć bazy userów w serwisie i im wysyłać mejlingu?

dla mnie jest to niejasne.. "SPAM" - co to jest w tym przypadku? Czyżby znowu kolejna firma sobie otworzyła jakąś furtkę?

albo np. nie może być skrypciku "poleć stronę znajomemu' na stronie? he?

#5 Dytryk_z_Bern

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 13 styczeń 2007 - 15:15

Zobacz postSponsi, o 13.01.2007, 15:03, powiedział:

tja.. ale co, że nie mogę np. mieć bazy userów w serwisie i im wysyłać mejlingu?
... albo np. nie może być skrypciku "poleć stronę znajomemu' na stronie? he?

Wg. mnie jeśli ktoś by się skarzył na Twoje działania w ten sposób podejmowane, firma ma wspomniana przez Ciebie furtkę :)

#6 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3131 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 13 styczeń 2007 - 15:51

tak.. ale podając mejla na stronie raczej się wyraża zgodę na to - jeśli jest napisane "chcę otrzymywać mejle z.. bla bla".. - w sumie to logiczne, hehe.. sam sobie odpowiedziałem (chyba KEI by nie zrobiło z tym problemu w takim wypadku)

#7 Dytryk_z_Bern

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów

Napisany 13 styczeń 2007 - 16:03

Dlatego obaj w swoich wypowiedziach użyliśmy pojęcia "furtki' :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników