Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• dhosting.pl

Partner technologiczny

Dostarczamy profesjonalne i niezawodne rozwiązania hostingowe dla firm oraz osób prywatnych. Zaufali nam wymagający klienci, którzy cenią sobie nasze indywidualne podejście.
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Network Communication

Partner technologiczny

Jest wiodącym dostawcą usług przetwarzania danych, dysponującym własnym, a zarazem jednym z największych komercyjnych obiektów DataCenter w Polsce.

- - - - -

Opinie O Active24.pl

29 odpowiedzi na ten temat

Opinie O Active24.pl

#1 Eru

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 29 grudzień 2006 - 05:09

Opinie o active24.pl
Temat uaktualniany na bieżąco

Czy może mi ktoś udzielić informacji na temat jak wygląda jakość świadczonych usług hostingowych przez active24.pl ?

Z góry dziękuję.

Przydatne linki:

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin...13-active24-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin...13-active24-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: Pytania, komentarze

#2 100procent

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 11 wrzesień 2008 - 15:59

Nie mam z nimi problemu. Nie są bardzo tani ale wszystko działa. Bardzo szybko i sprawnie rejestruje się domeny.

#3 Buldog

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów
  • Imię:Adrian

Napisany 27 październik 2008 - 18:23

Mógłbym prosić o więcej opinii?

#4 Moaha

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 28 listopad 2008 - 21:54

Cwaniactwo i tyle...

Żeby zaparkować jakąś domenę to trzeba najpierw ją przetransferiować do nich ponieważ admini uważają że jest "obca" i nie można jej parkować... ale jak przetransferujesz i opłacisz to już będzie "swoja" i będzie można zaparkować.

#5 gonzek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Firma:KREZEL
  • Imię:Kuba

Napisany 04 grudzień 2008 - 22:37

Zobacz postMoaha, o 28.11.2008, 22:54, powiedział:

Cwaniactwo i tyle...

Żeby zaparkować jakąś domenę to trzeba najpierw ją przetransferiować do nich ponieważ admini uważają że jest "obca" i nie można jej parkować... ale jak przetransferujesz i opłacisz to już będzie "swoja" i będzie można zaparkować.
Ja z tym problemu nie miałem... Wystarczy napisać maila, a domenę dodadzą do panelu - wtedy będziesz mógł już ją wedle swoich upodobać administrować.

Ogólnie korzystam z usług active24 już trzeci rok i mogę śmiało polecić. Fakt, że mają trochę funkcji poblokowanych, ale to jedynie ze względów bezpieczeństwa a dobry skrypt i bez nich będzie działał.

Bardzo dobra opieka techniczna. Kontakt bezpośrednio z pracownikiem odpowiedzialnym za konkretny problem, telefon w środku nocy do administratora dyżurnego (nawet gdy jest w aucie i "za 5 minut naprawi") nie stanowi problemu, a witryna faktycznie po 6 minutach wstaje.

Maszyny są wydajne i bardzo dobrze skonfigurowane.

Fakt, że nieraz coś nie pójdzie po naszej myśli, są małe wpadki, ale jak na ponad 2 lata współpracy jest to wynik bardzo dobry.

Ostatnio wykupiłem już drugi serwer i wszystko jest OK.

#6 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów
  • Firma:Active 24 Sp. z o.o.
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Trepczyński

Napisany 05 grudzień 2008 - 11:44

Zobacz postMoaha, o 28.11.2008, 21:54, powiedział:

Cwaniactwo i tyle...

Aby obsługiwać domenę na serwerze w A24 domena musi być przez nas obsługiwana. Informacja ta jest zawarta w specyfikacji serwerów, więc nie jest to informacja poufna. W drodze wyjątku jest możliwość dopisania jednej domeny zewnętrznej do konta Klienta i jej obsługi na serwerze.

W przypadku innych pytań służę pomocą.
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński
http://www.Active24.pl
http://www.DomenyTanio.pl

#7 pecet

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 96 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 13:08

Dobrze wiedzieć, że na A24 są takie zasady. Nie podoba mi się to, bo uważam, że jest to pewne ograniczenie. Co w sytuacji kiedy zarejestruję domeny w promocji np. za złotówkę i chcę je dopisać do serwera A24 gdzie mam zakupiony serwer? Przecież przetransferowanie domen do A24 będzie się wiązało z kosztem jaki zapłacę za wydanie kodu Authinfo. Rozumiem, że A24 dba o swoje interesy, w końcu w ich interesie leży aby domeny dopisane do ich serwera były przez nich obsługiwane - to dodatkowe pieniądze za odnowienie domen, ale tym samym nie dbają w ogóle o interes klienta, który chętnie by te domeny do nich przeniósł ale w momencie kiedy będzie taka możliwość za free.
Pecet

-----------------------------------------------------------
Pamiętaj, że zawsze gram w przeciwnej druzynie

#8 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 05 grudzień 2008 - 17:55

Zobacz postpecet, o 5.12.2008, 13:08, powiedział:

Dobrze wiedzieć, że na A24 są takie zasady. Nie podoba mi się to, bo uważam, że jest to pewne ograniczenie. Co w sytuacji kiedy zarejestruję domeny w promocji np. za złotówkę i chcę je dopisać do serwera A24 gdzie mam zakupiony serwer? Przecież przetransferowanie domen do A24 będzie się wiązało z kosztem jaki zapłacę za wydanie kodu Authinfo. Rozumiem, że A24 dba o swoje interesy, w końcu w ich interesie leży aby domeny dopisane do ich serwera były przez nich obsługiwane - to dodatkowe pieniądze za odnowienie domen, ale tym samym nie dbają w ogóle o interes klienta, który chętnie by te domeny do nich przeniósł ale w momencie kiedy będzie taka możliwość za free.

Tu jest trochę głębszy problem. A24 promuje "zdrowe" zasady rejestracji: jasny regulamin, authinfo od ręki, rejestracje po cenach zbliżonych do cen Nask dla partnera (a nie zaniżonych). Wszelkie promocje domen po 1 PLN tak naprawdę psują rynek, bo wprowadzają ograniczenia dla Klienta w swobodzie dysponowania domeną. I odbija się to potem podejrzliwością potencjalnych Klientów wobec innych rejestratorów (np zła sława pewnej firmy z południa Polski). Zdajemy sobie sprawę z takich ograniczeń u konkurencji i jak napisałem jest możliwość dodania jednej domeny zewnetrznej do Panelu w A24. Zawsze też można się do nas zwrócić i możemy rozważyć dopisanie kolejnych domen jeśli domeny docelowo były by przeniesione do A24. Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje ;-)
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński

#9 pecet

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 96 postów

Napisany 06 grudzień 2008 - 12:57

Chyba trochę wywracacie "kota ogonem". ja jako klient lubię miec wybór. Chcę rejestrowac domeny tam, gdzie jest mi wygodniej - gdzie mam dobry panel do zarządzania domenami, tam, gdzie obsługują wszystkie rozszerzenia, którymi jestem zainteresowany, gdzie tanio odnowie domeny itd. A hosting chce miec tam, gdzie gwarantują stabilne serwery, bezpieczenstwo, dobry support. I niekoniecznie mam ochotę trzymac te usługi w tym samym miejscu. Inna sprawa sa faktury, ktorych niestety A24 nie wysyla...
Pecet

-----------------------------------------------------------
Pamiętaj, że zawsze gram w przeciwnej druzynie

#10 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 08 grudzień 2008 - 18:41

Zobacz postpecet, o 6.12.2008, 12:57, powiedział:

Chyba trochę wywracacie "kota ogonem". ja jako klient lubię miec wybór. Chcę rejestrowac domeny tam, gdzie jest mi wygodniej - gdzie mam dobry panel do zarządzania domenami, tam, gdzie obsługują wszystkie rozszerzenia, którymi jestem zainteresowany, gdzie tanio odnowie domeny itd. A hosting chce miec tam, gdzie gwarantują stabilne serwery, bezpieczenstwo, dobry support. I niekoniecznie mam ochotę trzymac te usługi w tym samym miejscu.
Jasne - to jest Twój wybór i oczywiście masz do niego prawo. Nie jesteśmy w stanie każdego uszczęśliwić :mellow: W chwili obecnej takie są zasady i są umieszczone w specyfikacji serwerów. Nie wykluczam jednak, że być może kiedyś ulegną zmianie i będzie można dodawać domeny bez limitów.

Inna sprawa sa faktury, ktorych niestety A24 nie wysyla...
Możesz rozwinąć ?
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński

#11 SebastianP

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 07 styczeń 2009 - 09:40

Witam

Chciałbym przestrzec przed firmą active24.pl.

Moje opinie czerpię na podstawie własnych, bezpośrednich doświadczeń z tą firmą.
Moim zdaniem jest to zwykły magazyn domen i poziom wiedzy pracowników mających kontakt z Klientem nie wykracza poza trywialny scenariusz obsługi - nowa domena, serwer, opłata.

Wiąże się z tym problem jakiego doświadczyłem. Otóż po opłaceniu wszystkich kosztów - przez pół roku nie udało mi się przetransferować do Active24 mojej domeny (*.com). Pomimo wielu starań z mojej strony, maili, wymiany informacji - problem przerósł kompetencje firmy. Mówiąc najprościej - w firmie Active24.pl nie wiadomo co zrobić, jeśli automat nie zrobi sam transferu. Oni nie wiedzą. Oczywiście gdyby się do tego przyznali od razu, to oszczędziłbym pół roku, ale nie, nie dało się.

Do dnia dzisiejszego firma blokuje moje środki za transfer. Skonsumowała także środki za wirtualny serwer, który z oczywistych względów nie ruszył.

Zwróciłem się do innej firmy hostingowej i wskazano mi natychmiast trywialny problem przy autoryzacji. Po prostu WSTYD.

Wniosek: obsługa i wiedza merytoryczna na niskim poziomie. Straciłem 6 miesięcy na kontakt z ludźmi, którym nie zależało na załatwieniu mojej sprawy. Ale co gorsze, pozostawiono mnie w stanie kompletnej niewiedzy i zignorowano, a tego nie życzę nikomu, kto czeka na uruchomienie domeny.

I jest to przykre, że muszę aż tutaj docierać i tracić swój czas, by Was ostrzegać i dać do zrozumienia firmie, że dzisiaj Klienta trzeba cenić i traktować go poważnie!

Pozdrawiam
Sebastian z Wrocławia

#12 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2932 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 07 styczeń 2009 - 10:46

Sebastian napisz osobny wątek w odpowiednim dziale, to ktoś Ci pomoże... różnie to bywa z firmami, sam wiem, bo "parę domen w życiu przeniosłem" tak zza oceanu jak i w obrębie Polski... tak, mają chore zasady (szczególnie w socjalistycznej Polsce), no ale bez spełnienia różnych durnoctw nic nie ruszysz...

#13 SebastianP

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 07 styczeń 2009 - 13:38

Mój post był jedynie subiektywną oceną jakości obsługi.
Problem został rozwiązany w godzinę poprzez zmianę firmy.
Ale koszty ja poniosłem.

Pozdrawiam
Seba

#14 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 09 styczeń 2009 - 13:14

Zobacz postSebastianP, o 7.01.2009, 13:38, powiedział:

Mój post był jedynie subiektywną oceną jakości obsługi.
Problem został rozwiązany w godzinę poprzez zmianę firmy.
Ale koszty ja poniosłem.

Pozdrawiam
Seba

Jeśli możesz prześlij mi prosze na priv nazwę tej domeny. Postaram się wyjaśnić okoliczności historii z jej transferem.
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński

#15 Trevor

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 07 luty 2009 - 17:09

Mam tam Domenę i nie mam z nią problemu wszystko działa bardzo dobrze bardzo szybkie odpowiedzi na pytania...

Polecam.

#16 Mateusz Sojda

Software engineer

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 352 postów
  • Firma:WHT

Napisany 07 luty 2009 - 22:05

Ja również polecam. Jeśli chodzi o domeny i kontakt to wszystko gra. Po wymianie 2 maili otrzymałem authinfo, czyli w sumie nie całe 10min czekania. Mam u nich jeszcze parę domen. Wszystko bez zarzutów.

Chciałbyś, by co druga osoba, która odwiedziła Twoją stronę zainteresowała się zaprezentowaną ofertą?

Nasze działania sprawią, że klienci, będą walić drzwiami i oknami, tylko po to by sprawdzić jakość Twoich usług i produktów.

Sprawdź nas!

#17 lukas22333

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów

Napisany 07 luty 2009 - 23:23

Z domenami u nich nie miałem problemów, wszystko na 6+ :) ale z racji ceny odnowień dla pojedynczych osób ( mających mniej niż 10 domen u nich ) zapewne przeniosę się gdzieś gdzie jest taniej. A szkoda bo naprawdę tam jest dobrze.

#18 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 09 luty 2009 - 16:07

@ lukas22333
Możesz uzyskać korzystniejsze ceny odnowień przenosząc domeny do jednego z serwisów z GRUPY ACTIVE 24: Rejestrator24.pl

Obsługa, Panel Admistracyjny, serwery są te same co w Active24.pl.

Wystarczy napisać do BOK taką prośbę - przeniesienie jest oczywiście bezpłatne.

Odnośnie opisywanego wcześniej przypadku co prawda priva nie otrzymałem, ale zlokalizowałem przedstawiony przypadek i problem z transferem polegał na braku potwierdzenia linka autoryzującego transfer. Być może był jakiś problem ze skrzynką na Tlenie lub wiadomość była interpretowana jako spam. Sam transfer był ponawiany wielokrotnie z naszej strony i za każdym razem nie było akceptacji. Na to niestety już wpływu nie mamy.
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński

#19 Part

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 11 luty 2009 - 00:30

To ja - dla odmiany - mam taka ciekawostkę. 2 lutego wypełniam formularz (wykupuje Serwer Business + rejestracja domeny). Po wpływie pieniędzy na konto dostaje mailem powiadomienie, ze usługa w ciągu 24 godz. będzie uruchomiona. Mija doba i... jest uruchomiona, ale założona jest tylko subdomena ***.h2.pl, Serwera wirtualnego nie ma (o domenie nie wspominam, ale to wiadomo dlaczego - rejestracja może trwać).
Czekam wiec cierpliwie kolejna dobę i... nic. Pisze do BOK-u. Otrzymuje mailem potwierdzenie i informacje, ze ktoś się odezwie. I się odzywa (nazwisko na razie pominę). Wyjaśniam osobie w czym problem, po czym zostaje poinformowany, ze wynikł jakiś błąd i postara się to naprawić. I mija kolejna doba i... nic. No to jeszcze raz mail do BOK-u. I znów ten sam człowiek, tyle, ze zdziwiony, ze usługa nie działa. Tym razem przeprosiny i obiecanie, ze dziś problem zostanie załatwiony. I mija doba i... nic. Ciągle jestem szczęśliwym posiadaczem... subdomeny. No to jeszcze raz mail do BOK-u. Ale tym razem BOK sie na mnie chyba obraził bo zamilkł na amen. Za to przysłał mi fakturę za opłaconą subdomene...

Moze gdybym wykupił rejestracje hurtowa 100 domen, to może poszłoby szybciej. Moze jestem tylko jednostkowym przypadkiem (chciałbym w to wierzyć)? Niby to tylko 66 zl, ale niesmak pozostał, bo straciłem już wiarę w kontakt z BOK-iem - a w pozytywne załatwienie sprawy już w ogóle.

#20 T.Trepczynski

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 12 luty 2009 - 14:06

Zobacz postPart, o 11.02.2009, 00:30, powiedział:

Moze gdybym wykupił rejestracje hurtowa 100 domen, to może poszłoby szybciej. Moze jestem tylko jednostkowym przypadkiem (chciałbym w to wierzyć)? Niby to tylko 66 zl, ale niesmak pozostał, bo straciłem już wiarę w kontakt z BOK-iem - a w pozytywne załatwienie sprawy już w ogóle.

Zbadałem tą sytuację. Na skutek błędu systemowego zostało zarejestrowane niepoprawne zamówienie, dlatego też nie zrealizowało ono się prawidłowo z automatu. To jednostkowy przypadek za co serdecznie przepraszamy. Kontakt z Biurem Obsługi nastąpił 8.02 jednak rozwiązanie problemu wymagało interwencji administratorów i korekty faktury, dlatego nie mogło być zrealizowane na poziomie konsultanta w dziale obsługi. Klient otrzymał informację o rozwiązaniu problemu w ciągu 46 godzin roboczych od zgłoszenia.
Pozdrawiam!
Tomasz Trepczyński

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników