Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

Proste.pl

31 odpowiedzi na ten temat

Proste.pl

#21 kucziapa

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 14 czerwiec 2010 - 13:13

Ja jestem w proste.pl już 2 rok i jest bardzo dobrze właśnie przedłużyłem konto na następny rok i przeszedł na pakiet dla zaawansowanych, uptime serwera bardzo dobre choć ostatnio był chyba jakiś pad bo pokazuje 99,52%. Pomoc Techniczna bardzo dobra tylko w niedziele długo odpowiadają tak jest OK. ogólnie mogę polecić wszystkim wcześniej miałem spam na skrzynce napisałem do nich maila i sprawa załatwiona.

martwi mnie jedynie stara wersja php i brak rabatów dla stałych klientów, no i przydał by się jakiś autorski skrypt do skrzynek pocztowych.

#22 trytyt

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 02 październik 2010 - 03:04

Jak obecnie działa poczta na proste, mam na myśli sytuacje ze spamem? Chyba będę brał i zastanawiam się czy nie zakładać od razu poczty na google

#23 pehape

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 02 październik 2010 - 07:55

To mój pierwszy post na forum, tak więc witam użytkowników forum !

Chciałbym wyrazić opinie n/t kilku hostingów (z których korzystam dłużej niż 2 lata), co niniejszym czynię.

2 lata temu przeniosłem kilka stron z serwera drugiego (livenet.pl) a obecne slaskdatacenter.pl i zapomniałem co to problemy z hostingiem i fakturami (sic!).

Obsługa fenomenalna, na każde z pytań otrzymałem odpowiedź w ciągu kilku godzin. Tak to ma wyglądać.

I jeszcze jedna kwestia, bo widzę że nigdzie proste.pl nie informuje o tym, a myślę, że to może być ciekawe. W ostatniej korespondencji e-mail, otrzymałem informację o nowej ofercie (tj. większych transferach). Czy ktoś jeszcze został już poinformowany o planowanym wprowadzeniu nowych pakietów ?

Aha, ostatnio uległ poprawie Panel użytkownika, wiele się nie zmieniło, ale jest przyjaźniejszy (w formie). Ogólnie przejrzyste i Proste funkcje.

Zobacz posttrytyt, o 02 październik 2010 - 03:04, powiedział:

Jak obecnie działa poczta na proste, mam na myśli sytuacje ze spamem? Chyba będę brał i zastanawiam się czy nie zakładać od razu poczty na google

Nie otrzymuje żadnego SPAMu.

#24 majkeldug

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 02 październik 2010 - 08:24

Odpowiedź w ciągu kilku godzin to w dzisiejszych czasach słaby wynik. 1 h to max dla mnie

#25 pehape

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 02 październik 2010 - 08:38

Zobacz postmajkeldug, o 02 październik 2010 - 08:24, powiedział:

Odpowiedź w ciągu kilku godzin to w dzisiejszych czasach słaby wynik. 1 h to max dla mnie
Pisząc kilka godzin miałem na myśli ostatnią z wysłanych wiadomości i była to godzina ok. 02:00 am w dodatku niedziela. Porównując z innymi, uważam, że to całkiem szybka odpowiedź, zakładając, że firma działa pon-sob (w sensie obsługi klienta). Nie przekonują mnie te bzdury typu pomoc 24H (w konkurencyjnych firmach). Nie widzę po prostu osoby, która siedzi w BOKu 24h i odpisuje na maile, a hosting należy do tych "z tańszych" bo taki jest proste.pl, z tego co widzę po fakturach, należy on do marki IQ.pl

Zapomniałem jeszcze o jednym dodać - zadania CRON, istnieje możliwość ustawienia tychże w Panelu, w przypadku pozostałych hostingów na których utrzymuje strony, tej opcji brakuje. Tzn., jest dostępna ale muszę za każdym razem pisać @ z prośbą o ustawienia zadania podając nazwę pliku.

#26 trytyt

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 02 październik 2010 - 10:43

Zobacz postpehape, o 02 październik 2010 - 08:38, powiedział:

Zapomniałem jeszcze o jednym dodać - zadania CRON, istnieje możliwość ustawienia tychże w Panelu, w przypadku pozostałych hostingów na których utrzymuje strony, tej opcji brakuje. Tzn., jest dostępna ale muszę za każdym razem pisać @ z prośbą o ustawienia zadania podając nazwę pliku.

To ja nie wiem z czego Ty korzystasz kolego bo ja przerobilem juz dużo firm polskich i kilka zagranicznych ale z brakiem crona się nie spotkałem ...

EDIT:
IMAP'u w proste niema ;) zostaje poczta zza wielkiej wody albo iq.pl ;)

#27 pehape

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 02 październik 2010 - 10:47

Zobacz posttrytyt, o 02 październik 2010 - 10:43, powiedział:

To ja nie wiem z czego Ty korzystasz kolego bo ja przerobilem juz dużo firm polskich i kilka zagranicznych ale z brakiem crona się nie spotkałem ...
Chyba nie doczytałeś poprawnie kolego kwestii CRONa, o której wspomniałem.

Wszystkie hostingi z których korzystam oferują taką funkcję, ale nie wszystkie dają możliwość zarządzania zadaniami CRON za pośrednictwem Panelu użytkownika. To miałem na myśli.

#28 maniack

Stały użytkownik

• WHT+
  • PipPipPipPipPip
  • 285 postów
  • Firma:netBOMB

Napisany 02 październik 2010 - 12:19

Zobacz posttrytyt, o 02 październik 2010 - 10:43, powiedział:

IMAP'u w proste niema ;) zostaje poczta zza wielkiej wody albo iq.pl ;)
Napisz do obsługi - są bardzo elastyczni, więc jest szansa, że Ci włączą :)

#29 trytyt

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 02 październik 2010 - 12:24

Zobacz postpehape, o 02 październik 2010 - 10:47, powiedział:

Chyba nie doczytałeś poprawnie kolego kwestii CRONa, o której wspomniałem.

Wszystkie hostingi z których korzystam oferują taką funkcję, ale nie wszystkie dają możliwość zarządzania zadaniami CRON za pośrednictwem Panelu użytkownika. To miałem na myśli.

Ja tez to miałem na myśli ;) Wszystkie z których korzystałem miały możliwość ustawienia zadań cron samodzielnie przez panel ;)

#30 pehape

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 02 październik 2010 - 12:53

Aha ;) W takim razie takiej możliwości nie ma m.in. obecny slaskdatacenter.pl jako Livenet.pl SP. Z.O.O, gdzie utrzymuje jedno konto.

#31 pehape

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 33 postów

Napisany 07 listopad 2010 - 20:12

Dzień dobry,

Proste.pl wprowadziło chyba w dniu dzisiejszym nową ofertę. Z tego co widzę zwiększono transfery i dodano nowy pakiet - Dla Ekspertów.

W końcu mogę wynieść się z slaskdatacenter.pl, gdyż po pierwsze proste.pl to jeden z najlepszych hostingów na polskim rynku, który intensywnie testuje od 2 lat, po drugie w tej samej cenie rocznej dostanę z tego co widzę większy transfer, a po trzecie po prostu ten hosting uwielbiam za brak problemów jakichkolwiek, kiedykolwiek i niesamowicie szybką obsługę techniczną, bezproblemowe faktury "bez proszenia się".

#32 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 19 grudzień 2011 - 16:43

Moduł dodawania opinii o firmie: http://www.webhostin.../191-proste-pl/
Profil firmy: http://www.webhostin.../191-proste-pl/
Dyskusje o ofercie i firmie: http://www.webhostin...kusje-prostepl/
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników