Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] vel.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
4 odpowiedzi na ten temat

[opinie] vel.pl

#1 (A)rturo

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisany 31 styczeń 2005 - 16:09

Opinie o vel.pl

Uzywa ktos serwera vel.pl ?
Firma dosc znana a jak z jakoscia?
Nie chodzi o ceny lecz jakos, szybkosc dzialania serverow, support itd?
Audi A3 - Klub uzytkownikow i sympatykow: porady, tuning, zdjecia, car-audio
Projektowanie serwisow www i sklepow internetowych Bełchatów

#2 chjara

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 25 marzec 2010 - 13:03

Ja korzystam z ich usług od kilku lat i jestem bardzo zadowolony. Wsparcie mają bardzo dobre. Wszystko do tej pory szybko mi załatwiali jak potrzebowałem pomocy.
Polecam w 100%.

#3 szuwarek-mini

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 112 postów

Napisany 19 luty 2011 - 17:22

Niestety moja przygoda z firmą VEL skończyła się niedawno po 5-letniej współpracy. Na utrzymaniu miałem niewielki autorski skrypt, forum phpbb by przemo, a z biegiem czasu wdrożona miała być galeria zdjęć. Problem w tym że przez te 5 lat za 100zł/rok ciągle w ofercie miałem 2GB powierzchni i 28GB transferu / rok. Nie żebym był upierdliwy, ale dla stałego klienta można było przygotować coś więcej niż 28GB. Na dzisiejsze czasy to niestety niewiele (zwłaszcza z galerią w planach). I owszem tu podziękowania dla administracji, po wyrażeniu swojej opinii do supportu otrzymałem w promocji 40GB/rok. Mimo wszystko nie uznaję tego za wadę firmy. Taką mają ofertę, taki cennik, ja kupuję więc akceptuję, jest okej. Z supportu ogólnie nie korzystałem często. Serwis był mały i nie było z nim większych problemów. Nie siedziałem przy nim każdego dnia wobec czego nie jestem w stanie stwierdzić czy wszystko działało przez 24 godziny na dobę lecz niemalże w każdej chwili gdy odwiedzałem stronę wszystko działało w szybkim tempie. Problemy pojawiły się na końcu kiedy to zacząłem rozglądać się za nowym usługodawcą. Wszelki kontakt z administracją w VEL poprzez system ticketów (chodziło między innymi o zachowanie domeny vel.pl, o jedną awarię powodującą brak możliwości połączenia z FTP) trwał 1-4 dni.Co więcej, w przypadku ticketa który wisiał 4 doby, zdecydowałem się na kontakt telefoniczny. Administrator (zakładam po posiłku, coś chyba próbował usunąć między zębami), wiedział o moim zgłoszeniu, mimo to nie było nawet napisane "przyjąłem sprawdzę","przeczytałem, przyjrzę się" czy cokolwiek innego. Dodam że chodziło tylko o wpisy DNS do wspomnianej wyżej domeny. Ogólnie rzecz biorąc pod koniec współpracy support dla mnie nie istniał. Z VEL związany jestem aktualnie tylko i wyłącznie ze względu na zachowanie u nich domeny.

Ten post był edytowany przez szuwarek-mini dnia: 19 luty 2011 - 17:24

#4 Kragh

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 03 listopad 2011 - 08:53

Używam vel.pl od 7 lat i poza małymi jak na moje potrzeby transferami byłem bardzo zadowolony. Niestety pół roku temu coś się zaczęło sypać:
- serwery mocno zwolniły
- uptime hostowanych stron to max 20 dni
- dzisiaj serwer leży i kwiczy i a telefony vel.pl nie są odbierane
- niedawno Panowie z vel.pl coś namotali i cron przestał wykonywać zadania, sami oczywiście tego nie zauważyli a naprawiali to przez ponad tydzień!

#5 husky83

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 16 styczeń 2012 - 09:12

Mam od 7 lat i nie mam zamiaru mieć dłużej...
Od tych 7 lat niestety ani razu nie poprawili parametrów kont (ani też nie zmniejszyli ceny za już bardzo marne parametry).
Jednak szalę goryczy przelało odcięcie części moich stron - z tego co widzę, to ich domeny omet.pl i to.pl zostały przejęte przez aftermarket, od czwartku piszę do nich w tej sprawie - zero odpowiedzi... Większość moich stron była właśnie w tych domenach (jako subdomeny), teraz nie mam niczego! Ani dostępu przez FTP, żeby zrobić kopie zapasowe (mam starsze kopie, ale jakieś tam małe zmiany na stronkach robiłem...), ani stron w sieci... tylko rachunek za serwer-widmo! Dzisiaj wysyłam im pismo z wypowiedzeniem umowy z ich winy (bo chyba nie z mojej?!).

NIE POLECAM !!

Support NIE ISTNIEJE, olewają klienta, firma rodem z PRL...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników