Niestety moja przygoda z firmą VEL skończyła się niedawno po 5-letniej współpracy. Na utrzymaniu miałem niewielki autorski skrypt, forum phpbb by przemo, a z biegiem czasu wdrożona miała być galeria zdjęć. Problem w tym że przez te 5 lat za 100zł/rok ciągle w ofercie miałem 2GB powierzchni i 28GB transferu / rok. Nie żebym był upierdliwy, ale dla stałego klienta można było przygotować coś więcej niż 28GB. Na dzisiejsze czasy to niestety niewiele (zwłaszcza z galerią w planach). I owszem tu podziękowania dla administracji, po wyrażeniu swojej opinii do supportu otrzymałem w promocji 40GB/rok. Mimo wszystko nie uznaję tego za wadę firmy. Taką mają ofertę, taki cennik, ja kupuję więc akceptuję, jest okej. Z supportu ogólnie nie korzystałem często. Serwis był mały i nie było z nim większych problemów. Nie siedziałem przy nim każdego dnia wobec czego nie jestem w stanie stwierdzić czy wszystko działało przez 24 godziny na dobę lecz niemalże w każdej chwili gdy odwiedzałem stronę wszystko działało w szybkim tempie. Problemy pojawiły się na końcu kiedy to zacząłem rozglądać się za nowym usługodawcą. Wszelki kontakt z administracją w VEL poprzez system ticketów (chodziło między innymi o zachowanie domeny vel.pl, o jedną awarię powodującą brak możliwości połączenia z FTP) trwał 1-4 dni.Co więcej, w przypadku ticketa który wisiał 4 doby, zdecydowałem się na kontakt telefoniczny. Administrator (zakładam po posiłku, coś chyba próbował usunąć między zębami), wiedział o moim zgłoszeniu, mimo to nie było nawet napisane "przyjąłem sprawdzę","przeczytałem, przyjrzę się" czy cokolwiek innego. Dodam że chodziło tylko o wpisy DNS do wspomnianej wyżej domeny. Ogólnie rzecz biorąc pod koniec współpracy support dla mnie nie istniał. Z VEL związany jestem aktualnie tylko i wyłącznie ze względu na zachowanie u nich domeny.
Ten post był edytowany przez szuwarek-mini dnia: 19 luty 2011 - 17:24