Na to, że przytoczysz te straszliwe fakty odnośnie tego ile kosztują przeciętnego usera przenosiny, i w czym postępowanie Home.pl, które w dodatku zwraca pieniądze jest gorsze od postępowania hosterów, którzy wywalają userów za rzekome przekroczenie zasobów bez oddawania kasy już nawet nie czekam, bo widzę, że forum pomyliło Ci się z IRCem
Home Mowi Papa
Home Mowi Papa
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:21
Na to, że przytoczysz te straszliwe fakty odnośnie tego ile kosztują przeciętnego usera przenosiny, i w czym postępowanie Home.pl, które w dodatku zwraca pieniądze jest gorsze od postępowania hosterów, którzy wywalają userów za rzekome przekroczenie zasobów bez oddawania kasy już nawet nie czekam, bo widzę, że forum pomyliło Ci się z IRCem
www.neteasy.pl
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:25
ROTFL. Czyli jeśli istnieją syfy okradające swoich klientów to znaczy, że inne firmy mają prawo do naruszenia własnego regulaminu i wywalania użytkowników kiedy im się podoba jeśli tylko oddadzą kasę
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:27
Napewno nie rezygnuja z klientow ktorzy im sie oplaca i na nich zarabiaja
Jak byscie mieli taka Firme jak byscie postapili napewno podobnie
.........................
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:29
- nie należy ukrywać ograniczeń i działać poza własnym regulaminem
- nie należy wciskać kitu jaką my to jesteśmy super firmą (tu mała gwiazdka: jesteśmy super firmą pod warunkiem, że będziesz chciał wykorzystać 5% wykupionych zasobów)
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:37
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:44
Napisany 23 styczeń 2007 - 21:58
shive, o 23.01.2007, 21:44, powiedział:
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 23 styczeń 2007 - 22:01
Napisany 23 styczeń 2007 - 22:54
dla normalnego człowieka przegranie 50 tysięcy plików o objętości 10 gb i powiedzmy 700 mb bazy danych przez powiedzmy "neostradę 512" to spory problem... a jeżeli nie zajmują się tym zawodowo, nie zamierzają poświęcać na to tygodnia swojej pracy, muszą ponieść koszta z tym związane... i zgodnie z prawem (pisałem o tym kilka stron wcześniej), mają prawo dochodzić zwrotu tych kosztów...
bo nie każdy "hostuje się" od 1998 roku... i ma do tego prawo, żeby jak za coś płaci, wymagał funkcjonowania...
Napisany 23 styczeń 2007 - 23:43
Z racji tego, że nie trafiają do Ciebie żadne racjonalne argumenty, za to uwielbiasz trollować spuszczę z tonu i po prostu nie będę dyskutował z Tobą w tym temacie
www.neteasy.pl
Napisany 23 styczeń 2007 - 23:49
Pewnie, jak ktoś cię przerasta argumentacją to lepiej mu zarzucić trollem i się wycofać pod pozorem "nie chce mi się z tobą gadać"
Napisany 23 styczeń 2007 - 23:56
- nie jest problemem zakup shella za 9 zł, wykonanie dwóch skrótów klawiszowych w Midnight Commader i skopiowanie danych z prędkościa powiedzmy 10 mbps, nauczenie się obsługi tego programu nawet dla kompletnego dyletanta to 10 minut. Można też poprosić kogoś innego o pomoc. To, że masz połączenie z upem 256 kbps w domu, nie znaczy, że każdy komputer na świecie ma takie samo
- nie jest problemem założenie nowej bazy SQL, zmiana całych 3 linijek w configu i poproszenie administratora hostingu, żeby wrzucił bazę (z doświadczenia znajomych wiem, że robi to i365, robi to Progreso i wielu innych hosterów) - no chyba, że ktoś w każdym pliku definiuje dane połączenia do SQLa osobno - wybacz, ale nie znam Twoich nawyków programistycznych, znam te cywilizowane i pozwól, że przy analizowaniu tej sytuacji będe się ich trzymał. Nie zapominaj także, że mówimy o przeniesieniu strony, która nadaje się na shared hosting, a nie platformy hostingowej z milionem klientów z Windowsa na Unixa albo chociażby odtworzeniu 2TB danych ze streamera - bo taki co najmniej robisz z tej prostej czynności problem.
Tak więc - dla chcącego nic trudnego. Ale pomarudzić zawsze można - to taki fajny, polski zwyczaj..
Jeśli jeszcze chciałbyś zamieścić jakieś wysokiej klasy argumenty wypunktuj to sobie w myślach, ale nimi mnie już nie zarzucaj, bo męczy mnie ta dyskusja
www.neteasy.pl
Napisany 24 styczeń 2007 - 00:02
Co do moich nawyków, polecam czytanie ze zrozumieniem bo nie było ani słowa o moich serwisach jeśli chodzi o trudność przenosin. Ale rozumiem, nie masz co powiedzieć to włazisz ad personam - to zupełnie typowe zachowanie.
Napisany 24 styczeń 2007 - 00:09
Napisany 24 styczeń 2007 - 00:12
www.neteasy.pl
Napisany 24 styczeń 2007 - 01:12
ale fakt faktem kilka dni temu przenosilem serwis tak jak opisales i bylo szybko i sprawnie - tylko nie kazdy ma dostep do shell i nie kazdy wie co z nim zrobic - dlatego trzeba placic ludziom ktorzy sie na tym znaja
Napisany 24 styczeń 2007 - 10:08
patryk, o 23.01.2007, 21:15, powiedział:
No cóż, Kodeks Karny i Kodek Cywilny dość jednoznacznie tę kwestię reguluje, tak więc tych rozwiązań w ogóle nie biorę pod uwagę.
patryk, o 23.01.2007, 21:15, powiedział:
Myślę, że należałoby to powiedzieć wprost - rozwiązanie wprowadzone przez Home.pl było tylko o tyle dobre, że nie oparło się wprost na wyłudzeniu nienależnego abonamentu. Więc nie nazwałbym tego wybitnie komfortowym rozwiązaniem. Komfortowe to miało być wyświadczenie usług.
Polecam: Finances.pl
Napisany 24 styczeń 2007 - 10:18
bellerofont, o 23.01.2007, 17:52, powiedział:
mająca zabezpieczoną rynkową pozycję i klientów,
że mają serdecznie gdzieś kilka niezadowolonych osób z tego forum
i to co one piszą...
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl
Napisany 24 styczeń 2007 - 10:29
Bartosz Gadzimski, o 24.01.2007, 10:18, powiedział:
A ja myślę, że po części trzeba być wdzięcznym spółce home.pl. Dała czytelny sygnał, że w razie swoich problemów nie powstrzyma się przed niewywiązaniem z umów, choć ma możliwości techniczne i ekonomiczne. Osobiście wiele dało mi to do myślenia, bo rozglądałem się za dedykowanymi z najwyższej półki.
edit: To taka siła samoregulującego się rynku. Tak jak dzieci z Allegro przez swoje dość specyficzne oferty określają dla kogo są ich usługi, tak home.pl właśnie określiło jak traktuje swoich klientów i kogo by chciało obsługiwać.
Polecam: Finances.pl
Napisany 24 styczeń 2007 - 12:12
Home.pl podniósł świadomość informatyczną społeczeństwa. Do niedawna żaden z dużych użytkowników shared hostingu nie wiedział co to jest UNIX dziś shell, IPtables, putty, jądro dystrybucji, apt-get, slow log i inne fachowe informacje, Kowalski musi mieć w palcu bo nie wiadomo kiedy przyjdzie list z "diabelskiej" firmy w której dział promocji pracuje sprawniej niż cokolwiek innego. Do zobaczenia - na ostatniej stronie chip.pl - czego i sobie i wam nie życzę.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników