Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

Home Mowi Papa

332 odpowiedzi na ten temat

Home Mowi Papa

#281 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1814 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:21

"I nie pisz proszę przez pryzmat tego, że nie potrafiłeś się rok temu dogadać z Home.pl odnośnie hostowania swojej strony." - czy widzisz tam jakieś zdanie o przenosinach?

Na to, że przytoczysz te straszliwe fakty odnośnie tego ile kosztują przeciętnego usera przenosiny, i w czym postępowanie Home.pl, które w dodatku zwraca pieniądze jest gorsze od postępowania hosterów, którzy wywalają userów za rzekome przekroczenie zasobów bez oddawania kasy już nawet nie czekam, bo widzę, że forum pomyliło Ci się z IRCem B).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#282 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:25

Jasne, chyba że masz jakieś problemy z kojarzeniem. Skoro miałem problemy z dogadaniem odnośnie hostowania mojej strony to znaczy, że chciałem tam hostować moją stronę czyli ją tam przenieść. To naprawdę niesamowite, że żeby się gdzieś hostować to trzeba się tam przenieść, no nie?

w czym postępowanie Home.pl, które w dodatku zwraca pieniądze jest gorsze od postępowania hosterów, którzy wywalają userów za rzekome przekroczenie zasobów bez oddawania kasy

ROTFL. Czyli jeśli istnieją syfy okradające swoich klientów to znaczy, że inne firmy mają prawo do naruszenia własnego regulaminu i wywalania użytkowników kiedy im się podoba jeśli tylko oddadzą kasę B) Ciekawa teoria, choć zupełnie bezsensowna.

#283 Kris

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 123 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:27

ALe w czym problem Home odalo Kase po dziekowalo B)
Napewno nie rezygnuja z klientow ktorzy im sie oplaca i na nich zarabiaja :)///

Jak byscie mieli taka Firme jak byscie postapili napewno podobnie :)
.........................
PoModl Sie Za Wszystkich I Wszystko O Wszystkich I Wszystko

#284 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:29

Jak się ma firmę i chce się postępować w ten sposób to nie należy robić dwóch rzeczy, które są podstawą omawianej działalności home:

- nie należy ukrywać ograniczeń i działać poza własnym regulaminem
- nie należy wciskać kitu jaką my to jesteśmy super firmą (tu mała gwiazdka: jesteśmy super firmą pod warunkiem, że będziesz chciał wykorzystać 5% wykupionych zasobów)

#285 Kris

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 123 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:37

Kupywaliscie KOnta w promocji czy w normalnej cenie ?
PoModl Sie Za Wszystkich I Wszystko O Wszystkich I Wszystko

#286 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:44

Wszystko tu by było w porządku gdyby firma jasno powiedziała: wywalamy serwisy o dużej popularności. Sobie by oszczędzili obciążenia, a ludziom zawodu. A tak, chcieli na siłę coś osiągnąć i nie wyszło...

#287 MasterNETpl

Klasyka Fantastyki

• Firma Bronze
  • 2033 postów
  • Firma:MasterNET.pl
  • Imię:Adrian
  • Nazwisko:Szczepanik

Napisany 23 styczeń 2007 - 21:58

Zobacz postshive, o 23.01.2007, 21:44, powiedział:

Wszystko tu by było w porządku gdyby firma jasno powiedziała: wywalamy serwisy o dużej popularności.
W ten sposób to firma straciłaby znacznie więcej niż w obecnej sytuacji ponieważ znacznie więcej osób wręcz bałoby się postawić tam swój serwis słysząc takową "groźbę".
MasterNET.pl od 7 lat w sieci
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce

#288 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 22:01

To mnie nie obchodzi ile firma straci na uczciwym postępowaniu. Jeśli chce zyskiwać na ukrywaniu informacji i zasadzie "duży może więcej" to niech sobie poszuka innej branży, gdzie nie będzie musiała oszukiwać.

#289 qnwortal.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 34 postów
  • Firma:Jeździeckie Centrum Informacyjne
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:Arłamowski

Napisany 23 styczeń 2007 - 22:54

=> patryk - Ty zajmujesz się tym zawodowo, ja - hobbystycznie - to, że Ty i Tobie podobni stawiają serwer dedykowany w 30 sekund podłączając do budki telefonicznej laptopa i potrafią na tym hostować onet nie powinno obchodzić potencjalnych klientów...

dla normalnego człowieka przegranie 50 tysięcy plików o objętości 10 gb i powiedzmy 700 mb bazy danych przez powiedzmy "neostradę 512" to spory problem... a jeżeli nie zajmują się tym zawodowo, nie zamierzają poświęcać na to tygodnia swojej pracy, muszą ponieść koszta z tym związane... i zgodnie z prawem (pisałem o tym kilka stron wcześniej), mają prawo dochodzić zwrotu tych kosztów...

bo nie każdy "hostuje się" od 1998 roku... i ma do tego prawo, żeby jak za coś płaci, wymagał funkcjonowania...

#290 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 23:43

qnwortal, jeśli rzeczywiście w dzisiejszych czasach takim problemem jest znalezienie osoby, która pomoże Ci w tej czynności daj znać a pomogę Ci za darmo, bo naprawdę odpalenie polecenia ftp na screenie, położenie się spać i zobaczenie wyników kopiowania potem to nie jest duża filozofia.

ROTFL. Czyli jeśli istnieją syfy okradające swoich klientów to znaczy, że inne firmy mają prawo do naruszenia własnego regulaminu i wywalania użytkowników kiedy im się podoba jeśli tylko oddadzą kasę Ciekawa teoria, choć zupełnie bezsensowna.

Z racji tego, że nie trafiają do Ciebie żadne racjonalne argumenty, za to uwielbiasz trollować spuszczę z tonu i po prostu nie będę dyskutował z Tobą w tym temacie B).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#291 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 23:49

Eh... a ten dalej swoje. Przyszło ci do głowy, że nie wszystkie witryny to wizytówki w HTML, które wystarczy przekopiować w nowe miejsce? Wiesz że pewnie z 70% ludzi ma serwisy, w których nie wystarczy zmienić centralnego konfigu żeby wszystko śmigało tylko trzeba siedzieć nie wiadomo ile i edytować pliki? Już nie mówię, że na moim dość standardowym połączeniu (uplink 256kbps) upload z pełną prędkością przez 100% czasu wziąłby jakieś 97 godzin. Ale to przecież taaaakie proste.

Pewnie, jak ktoś cię przerasta argumentacją to lepiej mu zarzucić trollem i się wycofać pod pozorem "nie chce mi się z tobą gadać" B) Jaki ty jesteś mondry :)

#292 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 23 styczeń 2007 - 23:56

Shive, nie czytasz nawet moich postów i tego co w nich piszę, ale ostatni raz, specjalnie dla Ciebie, możesz sobie wydrukować w dużym formacie, jeśli masz problemy z czytaniem:

- nie jest problemem zakup shella za 9 zł, wykonanie dwóch skrótów klawiszowych w Midnight Commader i skopiowanie danych z prędkościa powiedzmy 10 mbps, nauczenie się obsługi tego programu nawet dla kompletnego dyletanta to 10 minut. Można też poprosić kogoś innego o pomoc. To, że masz połączenie z upem 256 kbps w domu, nie znaczy, że każdy komputer na świecie ma takie samo

- nie jest problemem założenie nowej bazy SQL, zmiana całych 3 linijek w configu i poproszenie administratora hostingu, żeby wrzucił bazę (z doświadczenia znajomych wiem, że robi to i365, robi to Progreso i wielu innych hosterów) - no chyba, że ktoś w każdym pliku definiuje dane połączenia do SQLa osobno - wybacz, ale nie znam Twoich nawyków programistycznych, znam te cywilizowane i pozwól, że przy analizowaniu tej sytuacji będe się ich trzymał. Nie zapominaj także, że mówimy o przeniesieniu strony, która nadaje się na shared hosting, a nie platformy hostingowej z milionem klientów z Windowsa na Unixa albo chociażby odtworzeniu 2TB danych ze streamera - bo taki co najmniej robisz z tej prostej czynności problem.

Tak więc - dla chcącego nic trudnego. Ale pomarudzić zawsze można - to taki fajny, polski zwyczaj..

Jeśli jeszcze chciałbyś zamieścić jakieś wysokiej klasy argumenty wypunktuj to sobie w myślach, ale nimi mnie już nie zarzucaj, bo męczy mnie ta dyskusja B). Dzięki.
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#293 shive

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1164 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 00:02

Aha, i ja mam się pieprzyć i kombinować naokoło bo jakieś home.pl nie chce się wywiązać z umowy?

Co do moich nawyków, polecam czytanie ze zrozumieniem bo nie było ani słowa o moich serwisach jeśli chodzi o trudność przenosin. Ale rozumiem, nie masz co powiedzieć to włazisz ad personam - to zupełnie typowe zachowanie.

#294 qnwortal.com

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 34 postów
  • Firma:Jeździeckie Centrum Informacyjne
  • Imię:Patryk
  • Nazwisko:Arłamowski

Napisany 24 styczeń 2007 - 00:09

=> Patryk - gdzie znajdziesz shella z limitem powiedzmy 40 gb transferu i z powierzchnią 20 gb w celu przegrania serwisu, który zajmuje 20 gb (tyle, co konto w home) na inny serwer za 9 zł?

#295 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 00:12

Napisz do mnie na priva to udostępnie Ci go za darmo.. A jak ktoś ma mniejszy serwis może sobie użyć chociażby Inasane.pl do tego celu. Trzecim rozwiązaniem i najprostszym jest po prostu zakup drugiego konta u providera, który ma w cenie shella (chociażby Progreso).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#296 moron

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 526 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 01:12

oczywiscie kazdy kto kupuje SH potrafi biegle obslugiwac shella...

ale fakt faktem kilka dni temu przenosilem serwis tak jak opisales i bylo szybko i sprawnie - tylko nie kazdy ma dostep do shell i nie kazdy wie co z nim zrobic - dlatego trzeba placic ludziom ktorzy sie na tym znaja

#297 Michał Kordulewski

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 10:08

Zobacz postpatryk, o 23.01.2007, 21:15, powiedział:

Fatalne jak dla mnie byloby powszechne w swiecie hostingu rozwiazanie pt. blokada serwisu, tar z danymi na serwerze i informacja, ze zwrot pieniedzy nie przysluguje.

No cóż, Kodeks Karny i Kodek Cywilny dość jednoznacznie tę kwestię reguluje, tak więc tych rozwiązań w ogóle nie biorę pod uwagę.

Zobacz postpatryk, o 23.01.2007, 21:15, powiedział:

To co zaproponowalo Home.pl w obecnych realiach jest wybitnie komfortowe.

Myślę, że należałoby to powiedzieć wprost - rozwiązanie wprowadzone przez Home.pl było tylko o tyle dobre, że nie oparło się wprost na wyłudzeniu nienależnego abonamentu. Więc nie nazwałbym tego wybitnie komfortowym rozwiązaniem. Komfortowe to miało być wyświadczenie usług.
pzdr
Polecam: Finances.pl

#298 Bartosz Gadzimski

Administrator

• Root Admin
  • 2306 postów
  • Firma:Fobi

Napisany 24 styczeń 2007 - 10:18

Troszkę martwi mnie home.pl gdyż jednak potwierdzają się słowa bellerofont'a:

Zobacz postbellerofont, o 23.01.2007, 17:52, powiedział:

mi się skolei wydaje, że home.pl to już na tyle duża firma,
mająca zabezpieczoną rynkową pozycję i klientów,
że mają serdecznie gdzieś kilka niezadowolonych osób z tego forum
i to co one piszą...

"Fobi" Bartek Gadzimski
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl

#299 Michał Kordulewski

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 10:29

Zobacz postBartosz Gadzimski, o 24.01.2007, 10:18, powiedział:

Troszkę martwi mnie home.pl gdyż jednak potwierdzają się słowa bellerofont'a:

A ja myślę, że po części trzeba być wdzięcznym spółce home.pl. Dała czytelny sygnał, że w razie swoich problemów nie powstrzyma się przed niewywiązaniem z umów, choć ma możliwości techniczne i ekonomiczne. Osobiście wiele dało mi to do myślenia, bo rozglądałem się za dedykowanymi z najwyższej półki.

edit: To taka siła samoregulującego się rynku. Tak jak dzieci z Allegro przez swoje dość specyficzne oferty określają dla kogo są ich usługi, tak home.pl właśnie określiło jak traktuje swoich klientów i kogo by chciało obsługiwać.
pzdr
Polecam: Finances.pl

#300 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 1124 postów

Napisany 24 styczeń 2007 - 12:12

Jedno jest pewne po przeczytaniu tego wątku

Home.pl podniósł świadomość informatyczną społeczeństwa. Do niedawna żaden z dużych użytkowników shared hostingu nie wiedział co to jest UNIX dziś shell, IPtables, putty, jądro dystrybucji, apt-get, slow log i inne fachowe informacje, Kowalski musi mieć w palcu bo nie wiadomo kiedy przyjdzie list z "diabelskiej" firmy w której dział promocji pracuje sprawniej niż cokolwiek innego. Do zobaczenia - na ostatniej stronie chip.pl - czego i sobie i wam nie życzę. B)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników