Home Mowi Papa
Home Mowi Papa
Napisany 15 listopad 2006 - 21:49
Ostatnio od homa otrzymalem dziwnego maila, że w trosce o najwyzsza jakosc ofertowanych uslug, blebleble, mowimy panu papa w ciagu 14 dni?
Ogolnie chodzi oto ze konto nadmiernie ich obciaza (a na serwerze sa inni uzytkownicy ktorzy przeze mnie wolniej chodza) i proponuja mi dedyka za 1000zl + VAT.
Wszystko OK, rozumie ze konto obciaza, w koncu takie parametry jak sprzedaja (600GB), w niesamowicie niskiej cenie 25zl miesiecznie nie opłaca się, no bo jak, całkowicie rozumie względy marketingowe, ale za nic nie potrafie zrozumieć że nie chcą oddać pieniedzy i powołują się na paragraf 7 pkt c, mówiący:
"jeżeli w sposób rażący zostaną naruszone postanowienia Regulaminu lub obowiązujących przepisów prawa", jeżeli chodzi o niezgodność prawa to nie dotyczy, zatem rażąco naruszyłem regulamin korzystając z ich konta.
Kompletnie nic nie rozumiejąc dowiedziałem się ze chodzi o optymalizację bazy, że niektóre zapytania są wykonywane dłużej niż 3 sekundy i mam podane przykłady, sprawdziłem czas wykonywania i z reguły nie przekracza 0,1sekundy. W załączeniu dostałem np. informację ze polecenie SELECT COUNT(id) FROM tabela; - kilkaset razy trwało więcej niż 4 sekundy!!! - chyba nie powinni sie tym chwalić? Sprawdziłem i trwało 0,01s.
Mam wiele kont na home i rozważam przejście do progreso, czy ktoś może powiedzieć coś o progreso - jak traktują użytkowników "wymagających"? Ew. inne firmy które mogą brać więcej pieniędzy, ale bez takich numerów?
z góry dziękuje
Napisany 15 listopad 2006 - 22:05
Napisany 16 listopad 2006 - 00:03
http://forum.optymalizacja.com/index.php?s...st&p=223244
Progresso prezentuje się w dość dobrym świetle, założyłem z ciekawości konto na okres testowy, i zarówno panel jak i jakość samej usługi mi się spodobały. Gdybym nie "stołował się" na dedyku pewnie bym skorzystał z ich oferty
@jasiek, dlaczego Twoje wypowiedzi zazwyczaj ograniczają się do 1-3 słów i bardzo często nie mają żadnego sensu ?
Pozdrawiam.
Napisany 16 listopad 2006 - 01:12
Napisany 16 listopad 2006 - 23:11
Napisany 16 listopad 2006 - 23:45
marx2, o 16.11.2006, 01:12, powiedział:
miz, o 16.11.2006, 23:11, powiedział:
oraz SeoPilot
Napisany 16 listopad 2006 - 23:52
home.pl - "virtual server overloaded"
Napisany 26 listopad 2006 - 16:08
Polecam jednak dokładne przeglądnięcie podpisanego (zaakceptowanego) Regulaminu.
Miłego dnia
Napisany 08 grudzień 2006 - 13:39
marek220, o 15.11.2006, 21:49, powiedział:
"jeżeli w sposób rażący zostaną naruszone postanowienia Regulaminu
[...]
dowiedziałem się ze chodzi o optymalizację bazy, że niektóre zapytania są wykonywane dłużej niż 3 sekundy
A czy gdzieś w regulaminie jest mowa o owych 3sek. ?
Jeśli tak to w jakich przypadkach: w nocy, w czasie max. ruchu ?
Nie chce mi się czytać ich regulaminu ale założę się że nic o tym nie ma - co zresztą nie ma prawie żadnego znaczenia dla tego przypadku.
Moim zdaniem, możesz spokojnie poprosić ich w formie listownej o zwrot pieniędzy i załączyć z jakiegoś słownika cytat dotyczący znaczenia słowa "rażący". Może też poprosisz o jakieś niewielkie odszkodowanie, pokrywające np. koszty przenosin ?! Informatycy są strasznie drodzy w tym kraju
Poza tym, przecież to nie jest twoja wina, że ich serwer nie potrafi obsłużyć głupiego w końcu zapytania w rozsądnym czasie. Mało, to ty z tego powodu, że ich serwery są nadmiernie obciążone (w efekcie czego proste zapytania generują się nienormalnie długo) ponosisz realne straty materialne.
I to właśnie jest niezgodność usługi z umową co w każdym przypadku powinno skutkować zakończeniem umowy z winy dostawcy. Tak więc twoje żądanie zwrotu pieniędzy jest całkowicie zasadne.
Napisany 21 grudzień 2006 - 11:19
Napisany 21 grudzień 2006 - 14:38
Kontakt w sprawach administracyjnych: admin@wht.pl
Napisany 21 grudzień 2006 - 15:24
Napisany 21 grudzień 2006 - 15:30
Pozdrawiam;
Szczepanik Adrian
Infolinia: +48 12 350 20 01 ..::Autorskie rozwiązania IT | Serwery w Niemczech oraz Polsce
Napisany 21 grudzień 2006 - 15:35
Niezle usmialem sie, gdy malenkie fora dostawaly info, ze zajezdzają hosterowi maszyny. No ale co hosting, to inna polityka wzgledem klientow :]
Napisany 21 grudzień 2006 - 15:51
No i wszystko jasne. Przrzuć się na czyste phpbb2, i poczekaj na nim na release Olympusa. Chyba że naprawdę jesteś pod ścianą, to wybierz MyBB, lub zacznij odkładać na ipb lub vbulletina.
Pozatym uwierz: Przemo to najzwyklejszy w świecie śmietnik, i nawet malutkie forum na nim potrafi zajeździć maszynę w krótkim czasie.
Napisany 21 grudzień 2006 - 16:01
Napisany 21 grudzień 2006 - 16:44
Tak phpbbbyprzemo to jeden z najgorszych skryptów.
Napisany 21 grudzień 2006 - 16:51
jak mozna w pelni uzywac
"Pojemność serwera: 20 GB
Roczny pakiet transferu: 900 GB
Bazy MySQL/InnoDB: 100"
nie obciazajac serwera?
co to jest konto ftp z baza czy co?
wg mnie owszem mozna sie czepiac by przemo ale przy kontach platnych sms'em i innych minikontach a nie oferujacych 10 czy 20 gb dysku...
jak dla mnie to pozbywaja sie trudnych klientow...
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników