Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Insane.pl

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
107 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Insane.pl

#41 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1445 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 15 maj 2008 - 09:09

Mi pzredłużyli ale coś wyjątkowo długo szło...Ogólnie szkoda że jest jak jest bo firma była naprawde dobrze prosperująca i złego słowa nie mogłem o nich powiedzieć...

#42 Mosorczyk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów
  • Imię:Michał
  • Nazwisko:Klisowski

Napisany 15 maj 2008 - 19:07

Zobacz postPawel_15, o 15.05.2008, 10:09, powiedział:

Mi pzredłużyli ale coś wyjątkowo długo szło...Ogólnie szkoda że jest jak jest bo firma była naprawde dobrze prosperująca i złego słowa nie mogłem o nich powiedzieć...
I ja nie miałem do ich usług żadnych zastrzeżeń bo byłą to firma z wieloletnim doświadczeniem jak na tą branżę. Teraz miała jeszcze być nowa platforma... Wszystko jednak było dobrze do momentu tej awarii... Serwer niby miał być lepszy trzykrotnie a jednak po tej awarii pojawiają się komunikaty load >30 czy też błąd krytyczny nie można połączyć się z bazą danych co na "gorszym" serwerze sprzed awarii się nie zdarzało :) . Static narazie chodzi 100% od momentu tej awarii więc tylko to na ich plus.

#43 konar

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 16 maj 2008 - 22:58

Dziwicie sie, ze BOK nie odpowiada? Mocno zajeci sa... Kiedys podany byl jabber do admina na WHT, ostatnio widuje na tym kontakcie opis w stylu "Kto gra w CS'a?".
Przetestowałem i nie polecam: logout.pl, cal.pl ... C.D.N (?)

#44 Mruczek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 113 postów
  • Imię:Grzegorz

Napisany 16 maj 2008 - 23:02

Czy ktoś jeszcze zauważył zmianę "odcisku klucza" rsa2 na serwerach SSH inhosting.pl i shells.pl ? Nie jestem maniakiem bezpieczeństwa, ale jednak zmiany kluczy nie dokonuje sie tak sobie. Jeśli ktoś wie, że wszystko jest OK to też dajcie znać :-)
Kot Mruczek

#45 starsin

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów
  • Imię:Marcin
  • Nazwisko:Wroński

Napisany 17 maj 2008 - 18:18

przez ostatnie 2 dni wymienilem 2 maile z BOKiem !! czyli ktos tam jest jednak. moja FV coraz blizej podalem juz kwote i date zakupu (31.III) i teraz szukaja tego i mam nadzieje ze dostane w koncu ta faktureke :P
AllGamesLeague.com AllGL.pl (cheapvps.co.uk) Liga gier online (StarCraft, Diablo, TeeWorlds etc ...)
Pol-Team.pl (cal.pl) Reprezentacja Polski w StarCraft: BroodWar
PGit.duu.pl (hosting sponsorowany przez szybki-serwer.pl) Projekt serwisu z próbkami gitarowymi
Domeny trzymam w: OVH.pl

#46 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1445 postów
  • Imię:Paweł

Napisany 17 maj 2008 - 20:40

Ciekawy jestem przyczyny która spowodowała że tak dobrze prosperująca firma zalicza takiego doła. Mam nadzieję że to chwilowe i znów będzie tak jak przed tą pechową awarią :P

#47 megi

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 142 postów
  • Firma:MegiTeam
  • Imię:Magda
  • Nazwisko:Zarych

Napisany 18 maj 2008 - 11:48

Zobacz postMruczek, o 17.05.2008, 00:02, powiedział:

Czy ktoś jeszcze zauważył zmianę "odcisku klucza" rsa2 na serwerach SSH inhosting.pl i shells.pl ? Nie jestem maniakiem bezpieczeństwa, ale jednak zmiany kluczy nie dokonuje sie tak sobie. Jeśli ktoś wie, że wszystko jest OK to też dajcie znać :-)

Jeżeli używają Debiana to pewnie wygenerowali nowe klucze w związku z bugiem w OpenSSLu
http://lists.debian.org/debian-security-an...8/msg00152.html
Jeden z developerów usunął z biblioteki odwołanie do pamięci w której były losowane dane używane do generowania kluczy. Po tym jedyną losową daną był pid procesu i klucze były łatwe do złamania.

#48 Mosorczyk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 18 maj 2008 - 14:53

Zobacz postPawel_15, o 17.05.2008, 21:40, powiedział:

Ciekawy jestem przyczyny która spowodowała że tak dobrze prosperująca firma zalicza takiego doła. Mam nadzieję że to chwilowe i znów będzie tak jak przed tą pechową awarią :P
Mnie to również ciekawi dlaczego tak się dzieje pomimo, że firma cieszyła się wielkim uznaniem jeszcze przed awarią. Niestety są znane przypadki, gdy po takim ataku firmy hostingowe musiały już "zwijać" swój interes...

#49 vlop

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 43 postów
  • Firma:Pro - Admin
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Puchała

Napisany 19 maj 2008 - 12:02

Nie wiem czy ktoś zauważył czy to tylko błąd mojego konta, ale od 3 dni nie działa (MI) ssh.shells.pl ...
PRO-ADMIN . PL
Serwery dedykowane / Kolokacja / Outsorucing IT
NIP: 854 227 97 93 / tel. 661 247 291 / k.puchala@pro-admin.pl

#50 interson

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów
  • Firma:Interson, LLC
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Idziński

Napisany 19 maj 2008 - 21:45

Czy są jakieś prawne restrykcje, mówiące o konieczności obsługi klientów w sprawach technicznych czy też formalnych?
Jeżeli tak, to osobiście od kilku miesięcy nie uzyskałem odpowiedzi i chętnie bym coś w tej sprawie zrobił.

#51 Duna

Często na forum

• Użytkownicy
  • 51 postów
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Sobieniak

Napisany 20 maj 2008 - 22:54

Czy przeczytaliscie regulamin swiadczonych uslug ? przed zakupem ?

#52 pakalk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 05 czerwiec 2008 - 17:42

Regulamin regulaminem, a prawo prawem. W ofercie, za ktora zaplacilem byl m.in. dostep do crona i bazy postgresql. Dzis dostepu do crona nie mam, doprosic sie reakcji nie moge, a postgres zniknal - nie wiedziec kiedy, bo maila z informacja nie bylo. Czy aby polskie prawo czegos na takie tematy nie mowi? (Nota bene: Zapisy w regulaminie nie sa wiazace, jesli ustawa mowi inaczej.)

#53 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 05 czerwiec 2008 - 18:42

Cron jest tylko via email, a nie z poziomu panelu.

Co do Postres - no to powinien być w panelu...
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#54 Mosorczyk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 12 lipiec 2008 - 04:35

Od półtora miesiąca ten hosting działa bez zarzutu i narazie nie było żadnego padu.
Jedynie 28 czerwca nie było dostępu do serwera, ale poinformowali o tym wcześniej, że będą przenosić dane na inne serwery.
Ktoś wie kiedy ukończą budowę nowej strony?

#55 yenox

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów
  • Firma:brak
  • Nazwisko:Cyrzan

Napisany 12 lipiec 2008 - 08:40

Miało być kilka dni,

Ja mam inne zmartwienie - przelałem pieniądze za 3 miesiące tydzień temu i jeszcze nie zostały zaksięgowane - a ważność konta minęła 5 dni temu (na szczeście nie zablokowali) - na maile oczywiście nikt nie odpowiada...

#56 yenox

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 11 postów
  • Firma:brak
  • Nazwisko:Cyrzan

Napisany 12 lipiec 2008 - 14:22

Zobacz postyenox, o 12.07.2008, 09:40, powiedział:

Miało być kilka dni,

Ja mam inne zmartwienie - przelałem pieniądze za 3 miesiące tydzień temu i jeszcze nie zostały zaksięgowane - a ważność konta minęła 5 dni temu (na szczeście nie zablokowali) - na maile oczywiście nikt nie odpowiada...

"Wszystkie konta zostaną przedłużone przed włączeniem skryptu blokującego,
dalismy jeszcze kilka dni na opłacenie kont "zapominalskim".

Pozdrawiam"

I sprawa jasna:)

#57 Mosorczyk

Często na forum

• Użytkownicy
  • 61 postów

Napisany 12 lipiec 2008 - 22:22

Zobacz postyenox, o 12.07.2008, 09:40, powiedział:

Miało być kilka dni,

Dziwne, bo ja się z nimi kontaktuję normalnie i odpowiadają. Liczę, że teraz będzie coraz lepiej, bo już widzę poprawy od momentu tego pamiętnego ataku.

#58 novaxon

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów

Napisany 12 lipiec 2008 - 23:02

Niestety, ale zawiodłem się. Nie raz pierwszy zresztą.

Nie chodzi nawet o kwestię działania serwerów, bo to że moje ekg jest zabijane średnio raz na 4 dni potrafię znieść. Chodzi tutaj o sprawę płatności i generalnie organizacji.

Pieniążki wysłane w środę, w czwartek były na koncie (wysłane z konta internetowego, MUSIAŁY być) - mail kontaktowy głuchy, konto zablokowane, nie mam dostępu do żadnych usług mimo przypomnienia w piątek o wpłacie. Do dziś brak odpowiedzi, wysłałem drugiego maila, jeśli to nic nie pomoże to przed następną wpłatą zastanowię się nad zmianą operatora na kogoś kto ma wgląd bieżący w maile i potrafi szybko i skutecznie działać.

Nasuwa się więc pytanie do czego się usługi tej firmy nadają, skoro hosting nie wyrabiał (przeniosłem się do byle domenomanii i działa całkiem nieźle), ekg jest killowane co jakiś czas, a płatności i maile w ogóle administracja olewa, hmm...

Nie lubię przepowiadać przyszłości, ale czuję że za chwilę Pan Tomasz wejdzie i mi napisze, że białe jest czarne, a czarne jest białe...

#59 LDsix

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 25 lipiec 2008 - 11:11

Dziekuje za powiadomienie mnie (chociazby e-mailowo) o zakonczeniu umowy.

Nie ma to jak sie przekonac, ze konto poszlo w p***u, zapewne wraz z plikami. No ale plakac nie bede, tydzien temu zrobilem backup.

#60 Mat-eeX

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 28 lipiec 2008 - 13:24

Brak vhostow do irca na shellu, serwer nie dziala zbyt stabilnie moim zdaniem zbyt czesto jest rebootowany.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników