Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

TechMania - wszystko o technologiach!

TechMania - wszystko o technologiach! techmania technologie wiadomosci newsy

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
39 odpowiedzi na ten temat

TechMania - wszystko o technologiach!

#1 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 30 styczeń 2017 - 19:11

Witam wszystkich :)

 

Mam zaszczyt zaprezentować naszą bloga/stronę (jak kto woli :) ) o technologiach.

 

O czym jest?

 

 

 

TechMania to blog/strona o technologiach. Codziennie wstawiamy najważniejsze i najciekawsze newsy z różnych dziedzin technologii. Staramy się, by strona była przejrzysta, prosta w przesłaniu (łatwy do zrozumienia tekst) i żeby na stronie było mało reklam. 

 

Jakie są kategorie?

 

 

 

Aktualnie jest 5 kategorii:

  • OGÓLNIE - wiadomości ogólne, takie, które zbytnio nie pasują do innej kategorii
  • SYSTEMY - wiadomości o systemach tj.: Windows, Linux, Mac OS X
  • MOBILNIE - wiadomości o smartfonach i o mobilności: np. Android, iOS
  • GRY - wiadomości o grach
  • TESTY (I RECENZJE) - testy i recenzje wybranych przez nas produktów

 

Aktualnie w dziale TESTY jest na razie tylko jedna recenzja, gdyż produkty do testów sami sobie finansujemy :)

 

Jakieś ciekawostki?

 

 

 

Możemy się pochwalić tym, że strona całkowicie wspiera takie coś jak AMP. :D

 

 

Zapraszamy do oceny, konstruktywnej krytyki i wszystko, co może nam się przydać w dalszym rozwoju strony :)

 

 

LINK: http://techmania.com.pl

 


Edytowany przez techmania, 30 styczeń 2017 - 19:14.


#2 Westbam

Westbam

    WHT PRO!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 972 postów
  • Skąd:Olkusz
  • Firma:Może kiedyś...
  • Imię:Damian

Napisany 31 styczeń 2017 - 20:39

Coś słabo Ci działa ta strona... Mnie po otwarciu ukazuje się tylko tyle...

 

http://image.prntscr...5e60e66a153.png

 

Nie ma za bardzo co oceniać...



#3 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 31 styczeń 2017 - 21:41

Coś słabo Ci działa ta strona... Mnie po otwarciu ukazuje się tylko tyle...
 
http://image.prntscr...5e60e66a153.png
 
Nie ma za bardzo co oceniać...

Hej :)

trochę dziwne. Mam 4 urządzenia w domu (komp, laptop, smartfon i PS4) i na wszystkich się ładuje normalnie. Jakiej przeglądarki używasz?

Spróbuj, np. usunąć ciasteczka i jeszcze raz odpal stronę.

--EDIT--

Testowałem przed chwilą na Chrome, Edge i IE i wszystko działa jak należy.

Edytowany przez techmania, 31 styczeń 2017 - 21:52.


#4 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 01 luty 2017 - 22:40

Zapraszam forumowiczów do oceny! Przyjmę na klatę wszystkie konstruktywne krytyki, komentarze, i oczywiście pozytywne opinie :)

#5 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 04 luty 2017 - 21:29

## Co nowego na stan 4 lutego ##

1. Zoptymalizowaliśmy stronę mobilną, jest 2x szybsza niż poprzednia!

2. Uruchomiliśmy również możliwość rejestracji/logowania się na stronie, dzięki czemu np. możemy pisać komentarze bez wypełniania Captcha.

3. Wprowadziliśmy też SSL'a przede wszystkim z powodu Chrome'a w wersji 56. :)

4. Małe zmiany kosmetyczne (inny układ wyświetlania artykułów).

Edytowany przez techmania, 04 luty 2017 - 21:31.


#6 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 08 luty 2017 - 21:48

## Co nowego na stan 8 lutego ##

• optymalizacja strony
• kompresja wszystkich zdjęć
• wyłączenie panelu logowania
• od kilku dni nowy system komentarzy: Disqus

Zapraszamy serdecznie do oceny, co można poprawić/polepszyć. Czekam oczywiście również na mini-recenzję :)

#7 Barteek

Barteek

    Nowy użytkownik

  • Nowy
  • 3 postów

Napisany 20 luty 2017 - 16:05

Sprawdzę i ocenię niebawem.



#8 Macsch

Macsch

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 291 postów

Napisany 20 luty 2017 - 21:27

Po wejściu na stronę, człowiek ustala dwa fakty:
1. Nie działają grafiki. Żadne.
2. Artykuły mają onetowskie tytuły.
Tytuł wpisu: "Samsung Galaxy S7 Edge nie otrzyma aktualizacji do Android’a 7!".
Treść: "Ale spokojnie! S „siódemka” nie otrzyma go w pierwszym kwartale 2017 roku, później oczywiście tak"

 

PS: Jak to jest, że aktualna data jest ważniejsza niż nawigacja? Wydaje mi się że większość ludzi zdaje sobie sprawę z tego, jaki mamy dzień.

1487622306__2017-02-20_21-23-24.png
 



#9 edwecki

edwecki

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 27 luty 2017 - 12:22

Jak dla mnie na stronce/blogu nie powinno być zbyt duzo grafiki, tylko ta niezbędna. Tematyka według mnie dobra. Jest wiele osób interesujących się technologiami więć ma kto czytać Towje wpisy. Onetowskie tytuły nie przeszkadzaja. CO do samego układu stronki to jest ok. Stronka nie przeładowana zbędnymi reklamami - za to plus. U mnie działa bez zastrzeżeń.



#10 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 27 luty 2017 - 17:23

Po wejściu na stronę, człowiek ustala dwa fakty:
1. Nie działają grafiki. Żadne.
2. Artykuły mają onetowskie tytuły.
Tytuł wpisu: "Samsung Galaxy S7 Edge nie otrzyma aktualizacji do Android’a 7!".
Treść: "Ale spokojnie! S „siódemka” nie otrzyma go w pierwszym kwartale 2017 roku, później oczywiście tak"
 
PS: Jak to jest, że aktualna data jest ważniejsza niż nawigacja? Wydaje mi się że większość ludzi zdaje sobie sprawę z tego, jaki mamy dzień.
1487622306__2017-02-20_21-23-24.png
 

Hej,

grafiki u mnie działają na wszystkich przeglądarkach, i na mobilnych też. Nie wiem skąd ten problem. Jesteśmy w trakcie zmiany serwera DNS na ten z OVH.

Co do "onetowskich" tekstów, to raczej o te zachęcające tytuły. Staramy się, by teksty zrozumiał każdy. Teksty są również pisane pod SEO, więc fraza kluczowa musi być i w tytule, i w tekście, i w headlineach.

edwecki, dzięki za opinię! Spróbuje cos zrobić z tymi onetowskimi tytułami, jednak piszę tytuły pod SEO, więc wiesz :)

Edytowany przez techmania, 27 luty 2017 - 18:30.


#11 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 27 luty 2017 - 17:29

Nie można zaakceptować cookies na dole a grafika również się nie wyświetla.

Raczej jakiś skrypt ci to blokuje.



#12 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 27 luty 2017 - 17:59

Nie można zaakceptować cookies na dole a grafika również się nie wyświetla.
Raczej jakiś skrypt ci to blokuje.


Hejka, sprawdziłem. Na smartfonie wyświetla się powiadomienie oraz przycisk można wcisnąć. A o jaką grafikę chodzi?

Edytowany przez techmania, 27 luty 2017 - 18:17.


#13 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 27 luty 2017 - 19:37

Np. http://imgurl.pl/img...b4714747617.png http://imgurl.pl/img...b471475fd98.png

 

edit: prócz logo żadna grafika się nie ładuje. Po wejściu w źródło i kliknięciu z img src link normalnie się odpala :)


Edytowany przez Kamikadze, 27 luty 2017 - 19:37.


#14 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 27 luty 2017 - 20:16

Np. http://imgurl.pl/img...b4714747617.png http://imgurl.pl/img...b471475fd98.png
 
edit: prócz logo żadna grafika się nie ładuje. Po wejściu w źródło i kliknięciu z img src link normalnie się odpala :)

Aha, a strona zakończyła się ładować? Nic się nie wczytuje? Bo u mnie to jest problem, że wszystko działa :)

PS Z jakiej przeglądarki wchodziłeś? Ja z Chrome'a na Androida. ;)

Edytowany przez techmania, 27 luty 2017 - 20:20.


#15 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 27 luty 2017 - 20:24

Z frajerfoxa. Na chłomie jest ok.



#16 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 27 luty 2017 - 20:28

Z frajerfoxa. Na chłomie jest ok.

Się zastanawiam i zastanawiam, i nie wiem co może być przyczyną. Uzywasz Adblock'a? Może wtyczka do ostrzegania użytkownika robi problem? Lub Autoptimize?

--EDIT--

BTW, dodałem ładowanie asynchroniczne, gdyż Google w Speed Insights piszczy o to. :)

Edytowany przez techmania, 27 luty 2017 - 20:40.


#17 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 27 luty 2017 - 21:47

ADBlock wyłączyłem i tylko reklamy się wyświetlają + logo :)



#18 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 27 luty 2017 - 21:59

ADBlock wyłączyłem i tylko reklamy się wyświetlają + logo :)


No nie wiem, wg ciebie co może być przyczyną? Bo naprawdę nie wiem. Może jakaś wtyczka optymalizująca czy jak?

#19 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 27 luty 2017 - 22:04

Szczerze ci powiem że nie wiem. Mam dzisiaj wysoki niedobór kofeiny :D



#20 techmania

techmania

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 32 postów
  • Firma:TechMania

Napisany 28 luty 2017 - 08:19

Szczerze ci powiem że nie wiem. Mam dzisiaj wysoki niedobór kofeiny :D


To wypij kawę lub kolę :D

A teraz na poważnie, czy przyczyną może być LazyLoad? Funkcja ta ładuje obrazy jedynie jak czytelnik przewija stronę. Chociaż obrazów na samej górze zawsze powinna ładować.

Większość użytkowników korzysta z Chrome, jednak są tacy, co korzystają też z Opery lub Firefoxa. :)






Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: techmania, technologie, wiadomosci, newsy

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników