Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Po odświeżeniu strony, nie ładują się skrypty

Po odświeżeniu strony, nie ładują się skrypty

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
16 odpowiedzi na ten temat

Po odświeżeniu strony, nie ładują się skrypty

#1 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 13:20

Witam

Mam problem z ładowaniem skryptów po odświeżeniu strony. Gdy wchodzę na stronę pierwszy raz - np. z wyszukiwarki google.pl, wszystko ładuje się prawidłowo, zero błędów w konsoli developerskiej Chrome.
 
Gdy natomiast odświeżę stronę lub wrócę na stronę główną z innej lokalizacji, nie ładują mi się skrypty, a w konsoli pojawia się Error:

Uncaught ReferenceError: google is not defined
    at HTMLDivElement.<anonymous> (init.js:372)
    at Function.each (jquery.js:2)
    at e.fn.init.each (jquery.js:2)
    at HTMLDocument.<anonymous> (init.js:371)
    at j (jquery.js:2)
    at Object.fireWith [as resolveWith] (jquery.js:2)
    at Function.ready (jquery.js:2)
    at HTMLDocument.J (jquery.js:2)
    at <anonymous>:2:297
    at b (<anonymous>:2:142)

Problem dotyczy 2 elementów - głównego slider'a na górze strony, oraz Google Maps u dołu strony.

Adres strony www

 

Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam


Edytowany przez ave20, 29 grudzień 2016 - 13:21.

  • 0

#2 Marcin77

Marcin77

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 13:45

Testowałem w FF. Wszystko wygląda ok

Strona responsywna i to też działa bez błędów.

 

 

Ważne - Popraw  przekierowania 404, by prowadziły do Twojej strony


  • 0

#3 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 13:56

Na IE też jest ok. Więc najwidoczniej problem dotyczy tylko Chrome :/ Czy ktoś mógłby sprawdzić działanie strony na Google Chrome?
Może to mój uBlock albo Tampermonkey powoduje kłopot. Będę wdzięczny, jeśli kolejny użytkownik sprawdzi stronę na Google Chrome.


  • 0

#4 Fizyda

Fizyda

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 495 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 14:58

Czysty Chrome ma jedynie taki błąd:

custom.js:210 Uncaught TypeError: Cannot read property 'left' of undefined
    at e.fn.init.onBeforeShow (custom.js:210)
    at e.fn.init.show [as showSuperfishUl] (superfish.js:161)
    at e.fn.init.$.fn.superfish (superfish.js:220)
    at HTMLLIElement.over (superfish.js:96)
    at HTMLUListElement.dispatch (jquery.js:3)
    at HTMLUListElement.r.handle (jquery.js:3)
    at Object.trigger (jquery.js:3)
    at Object.e.event.trigger (jquery-migrate.min.js:2)
    at Object.simulate (jquery.js:3)
    at HTMLDocument.c (jquery.js:3)

Mapa działa, żadnych problemów nie widziałem.


  • 0

#5 Falownik

Falownik

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 19 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 15:56

Masz problem z przekierowaniem. Prawdopodobnie coś na sztywno jest ustawione.

 

Bez www działa ok.

 

Zrób 301

 

Jeśli też dobrze sprawdziłem to uciekaj z tej firmy hostingowej. Miałem tam takie jazdy, że głowa boli.


Edytowany przez Falownik, 29 grudzień 2016 - 16:10.

  • 0

#6 Marcin77

Marcin77

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 29 grudzień 2016 - 19:33

Jakiego silnika uzywasz ?

Strona jest bardzo fajnie przygotowana, ale jesli jest problem z chrome ..... to może wordpress będzie dobrą alternatywą

 

Zmień ustawienia w .httpacess , bo 404  koliduje z twoją stroną !!!

 

Co do hostingu to polecam IDhosting, super support !

 


  • 0

#7 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 30 grudzień 2016 - 12:39

Masz problem z przekierowaniem. Prawdopodobnie coś na sztywno jest ustawione.

Bez www działa ok.

Co to znaczy "problem z przekierowaniem" ? Mam usunąć znacznik www. z przekierowań do strony?

 

Jakiego silnika uzywasz ?

Strona jest bardzo fajnie przygotowana, ale jesli jest problem z chrome ..... to może wordpress będzie dobrą alternatywą

Zmień ustawienia w .httpacess , bo 404  koliduje z twoją stroną !!!

Co do hostingu to polecam IDhosting, super support !

To czyste HTML5, CSS3 + kilka skryptów.

Wordpress nie wchodzi w grę - nie potrzebuje tylu narzędzi.

Tak, o 404 wiem, zmienię je jeszcze dzisiaj.

Co to Hostinger'a, to wie, że to dno, ale jako darmowy hosting, służy mi jako poligon doświadczalny. Po wszystkim się z niego ewakuuję :)


Edytowany przez ave20, 30 grudzień 2016 - 12:39.

  • 0

#8 Marcin77

Marcin77

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 35 postów

Napisany 30 grudzień 2016 - 14:39

Z twojego codu błędów wynika ,ze problem leży w skryptach Java.

Penie masz gdzieś źródła skryptów , bo sam ich zapewne nie pisałeś, więc tam może są wsparcia dla przeglądarek.

Czysty HTML dzięki temu jest prosty ,ale.. właśnie coś się papra dlatego polecam Wordpressa (możesz wybrać inne darmowe, ja osobiście używam WP) , bo tam nie masz tego typu problemów. Hosting za 40PLN rocznie na stronę firmową to chyba warto. Ja także korzystam z gotowych narzędzi, bo szkoda czasu na tworzenie czegoś co jest już zrobione.

Strona jest ciekawie przygotowana , Treść, zdjęcia tylko ten CHROME ....

Masz podpięte statystyki, zobacz, bo przeglądarek masz trochę więcej niż te popularne , a szkoda by potencjlny klient właśnie trafił na takie błędy


  • 0

#9 maniack

maniack

    Weteran WHT

  • WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 668 postów

Napisany 30 grudzień 2016 - 16:22

.


Edytowany przez maniack, 13 wrzesień 2017 - 14:27.

  • 0

#10 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 31 grudzień 2016 - 00:23

(...)

Wprowadziłem zmiany zgodnie z Twoimi zaleceniami: http://prntscr.com/dpwbbd

Teraz, mam inną treść błędu choć zdaje się, że strona działa prawidłowo: http://prntscr.com/dpwbni

Muszę jeszcze pogrzebać w sieci na ten temat.


  • 0

#11 maniack

maniack

    Weteran WHT

  • WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 668 postów

Napisany 31 grudzień 2016 - 00:52

.


Edytowany przez maniack, 13 wrzesień 2017 - 14:28.

  • 0

#12 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 31 grudzień 2016 - 01:08

Tak też doradził mi wujek google, ale http://prntscr.com/dpwrxf   

Zasadniczo strona działa...dziwnie - zarówno główny slider (u góry strony, duży obrazek z dużym logo) oraz mapa u dołu strony, działają, ale tylko czasem. Nie wiem czym jest to spowodowane - wejdę na stronę, działa, odświeżę stronę - raz zadziała, raz nie.
Wyłączyłem uBlocka i Tampermonkey sądząc, że to może ich wina, ale byłem w błędzie. Odświeżając stronę, zarówno główny slider jak i mapa raz się wczytają, raz nie.

 

Gdy się nie wczytują mam 2 błędy w konsoli: http://prntscr.com/dpwu2t

Czy te przypadkowe niewczytywanie się slidera i mapy to efekt asynchronicznego ładowania skryptu google.maps? 

 

EDIT:
Usunąłem InitMap i przesunąłem skrypt na początek strony. Wydaje się, że podziałało.
Mógłby to ktoś potwierdzić? 

 


Edytowany przez ave20, 31 grudzień 2016 - 01:37.

  • 0

#13 xorg

xorg

    Webmaster & programista

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów
  • Skąd:Łódź
  • Firma:Web Systems
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Bort

Napisany 02 styczeń 2017 - 12:35

Nadal...

<script src="https://maps.googlea...DifBPaIxePivQ4A" async defer></script>
 
Ja bym zrezygnował z ładowania asynchronicznego i opcji defer, bo to pewnie ona jest przyczyną problemów.

Załączone pliki

  • Załączony plik  err.jpg   76,72K   1 pobrań

Edytowany przez xorg, 02 styczeń 2017 - 12:36.

  • 0

#14 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 02 styczeń 2017 - 23:11

A próbowałeś wyłączyć AddBlock'a lub inny program do blokowania reklam na stronie? U mnie to poskutkowało. Nie mam już tych alertów :/


  • 0

#15 xorg

xorg

    Webmaster & programista

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów
  • Skąd:Łódź
  • Firma:Web Systems
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Bort

Napisany 03 styczeń 2017 - 10:00

A co ma adblock do map google? Nic.

Błąd jest cały czas tak jak był :)


Edytowany przez xorg, 03 styczeń 2017 - 10:01.

  • 0

#16 ave20

ave20

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 03 styczeń 2017 - 14:15

Ja jego nie mam - a wyłączyłem uBlock'a :)


  • 0

#17 xorg

xorg

    Webmaster & programista

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2009 postów
  • Skąd:Łódź
  • Firma:Web Systems
  • Imię:Sebastian
  • Nazwisko:Bort

Napisany 05 styczeń 2017 - 10:27

Ja jego nie mam - a wyłączyłem uBlock'a :)

Masz fajne podejście, nie ma co ;)

Uwielbiam takich właścicieli stron z podejściem "u mnie działa a na resztę mam wywalone" :D


  • 0





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników