Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Directadmin - pliki statyczne typu mp4 niepoprawnie ładowane

Directadmin - pliki statyczne typu mp4 niepoprawnie ładowane mp4 mp3 pdf media directadmin nginx problem

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4 odpowiedzi na ten temat

Directadmin - pliki statyczne typu mp4 niepoprawnie ładowane

#1 ZdobywajNagrody.pl

ZdobywajNagrody.pl

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 16 listopad 2016 - 08:24

Witam,

Mam dziwny problem który przyprawia mnie o zawrót głowy i do końca nie wiem gdzie go zamieścić tutaj na forum - mianowicie posiadam serwer dedykowany CentOS 7 z zainstalowanym directadminem(najnowsza wersja) który ma PHP 7 + Custom Build 2.0 + ClamAV + CSF + Nginx z apache i chodzi o to, że wszelkie pliki typu .mp4, .mp3 które załaduję w odpowiednie tagi HTML5 czyli <video> <audio> po kliknięciu "play" wyskakuje błąd "problemy z siecią", jeszcze lepsze cyrki są z plikami PDF - na firefoxie praktycznie za każdym razem plik jest dobrze ładowany, a na google chrome/operze raz na milion (pasek zatrzymuje się w losowym momencie podczas ładowania i jest ciągle "czekam na blablabla.pl")

 

Najlepszy fakt jest taki, że te wszystkie pliki na INNYM serwerze np. nazwa.pl ładują się poprawnie na każdej przeglądarce i bez problemów, czyli wychodzi na to, że to coś z moim serwerem? Tylko nie mam pojęcia co? Nawet wyłączenie CSF(firewall) + zmiana serwera HTTP z nginx_apache na samo apache nic nie dało.... nie mam już na to siły, a potrzebuję to rozwiązać jak najszybciej. W ząłączniku macie screeny z ładowania .mp4 i .pdf

 

Jeżeli potrzebujecie jakichś dodatkowych informacji to piszcie.


EDYCJA 8:24: Hmmm zmieniłem jeszcze raz serwer HTTP na samo Apache i przeinstalowałem go i wygląda na to, że teraz działa... to może ma ktoś jakiś pomysł czemu był problem z Nginx+Apache? ;)

Załączone obrazki

  • Screenshot 2016-11-15 23-42-21.jpg
  • Screenshot 2016-11-15 23-43-10.jpg

Edytowany przez ZdobywajNagrody.pl, 16 listopad 2016 - 08:25.

  • 0

#2 ksk

ksk

    Rugot

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1444 postów
  • Skąd:Sosnowiec
  • Firma:ING Services Polska
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Kisielewski

Napisany 16 listopad 2016 - 08:54

sprawdź mime type w konfiguracji nginx . 


  • 0

#3 ZdobywajNagrody.pl

ZdobywajNagrody.pl

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 16 listopad 2016 - 09:18

sprawdź mime type w konfiguracji nginx . 

 

Było sprawdzane, wszystkie potrzebne mime types tam siedziały.


  • 0

#4 SiXwishlist

SiXwishlist

    Freedom Forever

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2366 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:SiXwishlist

Napisany 16 listopad 2016 - 13:24

A to nie jest przypadkiem błąd przeglądarki internetowej?


  • 0

#5 ZdobywajNagrody.pl

ZdobywajNagrody.pl

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 8 postów

Napisany 16 listopad 2016 - 16:00

A to nie jest przypadkiem błąd przeglądarki internetowej?

 

Jak widać nie jest, bo po zmianie z nginx+apache na samo apache + przeinstalowanie apache, wszystko teraz śmiga ;)


  • 0






Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: mp4, mp3, pdf, media, directadmin, nginx, problem

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników