Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

UPS emmerson, ma ktoś?

UPS emmerson, ma ktoś?

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

UPS emmerson, ma ktoś?

#1 murgal

murgal

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 330 postów

Napisany 16 sierpień 2016 - 16:12

Cześć,

 

 

Zachciało mi się do jednej z szaf zaaplikować UPS emmersona PSI 3000 VA. Nówka, wstawiona i ciągnie jedną małą szafę ALE ostatnio zauważyłem coś dziwnego, mianowicie:

 

 

 

 

Jak widzicie w ciemności wszystkie diody dziwnie się zachowują, UPS nie jest obciążony jakoś nadmiernie (3 serwery, dwa switche), szafa w trakcie budowy.

 

 

Macie podobne urządzenie i podobne objawy? Serwis emmersona w Polsce to jakiś żart więc nawet tam nie dzwonie, a wole się upewnić czy uderzać do producenta. 


  • 0

#2 SiXwishlist

SiXwishlist

    Freedom Forever

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2366 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:SiXwishlist

Napisany 16 sierpień 2016 - 17:34

Kiedyś UPS nam wariował a dokładnie APC Smart-UPS 3000VA, dość podobnie się zachowywał ale to nie jedna taka sytuacja. Za pierwszym razem problem leżał w zasilaczu jednego serwera. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Kolejna sytuacja miała miejsce kiedy system alarmowy obiektu biurowego "siał" po sieci a dokładnie również jego zasilacz. Po wymianie problem ustał. Inna sytuacja dotyczyła po prostu złego uziemienia szafy. To tak na szybko 


  • 0





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników