Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

ZPanel czysty ekran po logowaniu

ZPanel czysty ekran po logowaniu Zpanel błąd problem error

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
20 odpowiedzi na ten temat

ZPanel czysty ekran po logowaniu

#1 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 12:19

Witajcie,

Mam taki problem, zainstalowałem ZPanel na podstawie poradnika http://zvps.uk/zpane...allers/centos-6 no i po poprawnej instalacji niestety gdy się zaloguje widzę jedynie pusty ekran jak na screenie:

gnctyJi.png

 

Dopiero gdy kliknę w ikonkę

dCEEvV5.png

 

Wiecie jak można to naprawić?

 


  • 0

#2 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:35

Spróbuj z tego poradnika. http://zpanelcp.net/...ja-zpanelx-10_4

 

VPS z jakiej firmy ?

 

 


  • 0

#3 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:41

Posiadam Chmure na RunAbove


  • 0

#4 SiXwishlist

SiXwishlist

    Freedom Forever

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2366 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:SiXwishlist

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:48

Posiadam Chmure na RunAbove

 

To akurat nie ma znaczenia gdzie ale głownie ma znaczenie wybranie odpowiedniego systemu operacyjnego i przeprowadzenie prawidłowo instalacji panelu zgodnie z wyżej podanym linkiem.


Edytowany przez SiXwishlist, 16 styczeń 2015 - 15:49.

  • 0

#5 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:50

Dzięki za szybką reakcję.

Mam wykonać instrukcje z linku PO reinstalacji maszyny? 

Na obecnej mam takie błędy

sudo yum -y install http://zpanel-mirror...entos/6/RPMS/$(                                                                                                uname -m)/zpanel-release-1.0.0-2.$(uname -m).rpm
Loaded plugins: fastestmirror
Setting up Install Process
Cannot open: http://zpanel-mirror...-release-1.0.0-                                                                                                2.x86_64.rpm. Skipping.
Error: Nothing to do
[admin@emillod ~]$ sudo yum clean all
Loaded plugins: fastestmirror
Cleaning repos: base epel extras updates
Cleaning up Everything
Cleaning up list of fastest mirrors
 
 
no i nic sie nie dzieje.

  • 0

#6 SiXwishlist

SiXwishlist

    Freedom Forever

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2366 postów
  • Skąd:Great Britain
  • Firma:SiXwishlist

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:53

Masz obecnie czysty system?


Edytowany przez SiXwishlist, 16 styczeń 2015 - 15:53.

  • 0

#7 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 15:55

Podaj system i wersję bitową.


  • 0

#8 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:04

Podaj system i wersję bitową.

CentOS 6, 64bit

 

:)


  • 0

#9 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:09

Plik wklej do Notepad++ zapisz jako plik sh i linie wykonwertuj jako UNIX i odpal plik w konsoli ./nazwapliku.sh przed tym chmod 0755

https://raw.githubusercontent.com/zpanel/installers/master/install/CentOS-6_4/10_1_1.sh

  • 0

#10 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:10

Czy maszyna musi być czysta?


  • 0

#11 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:11

Tak, przed tym musisz zrobić reinstall maszyny.


  • 0

#12 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:32

Wybacz, ale jestem troszke amatorem w Linuxie i nie wiem co masz na mysli pisząc "Plik wklej do Notepad++ zapisz jako plik sh i linie wykonwertuj jako UNIX i odpal plik w konsoli ./nazwapliku.sh przed tym chmod 0755" mozesz cos jasniej?


  • 0

#13 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 16:48

Link który podałem, otwórz. Następnie skopiuj zawartość i wklej go do notepad++, zmień linię konwertowania znaków na UNIX i zapisz go jako plik sh. Następnie zuploaduj go do folderu root maszyny i zmień chmod : chmod 0755 nazwapliku.sh następnie uruchom go ./nazwapliku.sh 


  • 0

#14 blfr

blfr

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1208 postów

Napisany 16 styczeń 2015 - 17:11

Może go pobrać bezpośrednio na serwer.

wget https://raw.githubusercontent.com/zpanel/installers/master/install/CentOS-6_4/10_1_1.sh

chmod +x 10_1_1.sh

./10_1_1.sh

  • 0

#15 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 17:22

Jak wgrać go na maszyne ?:D


blfr
 
$ wget --no-check-certificate  https://raw.githubus...S-6_4/10_0_1.sh
--2015-01-16 16:21:23--  https://raw.githubus...S-6_4/10_0_1.sh
Resolving raw.githubusercontent.com... 185.31.19.133
Connecting to raw.githubusercontent.com|185.31.19.133|:443... connected.
WARNING: certificate common name “www.github.com” doesn’t match requested host name “raw.githubusercontent.com”.
HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
2015-01-16 16:21:23 ERROR 404: Not Found.
 

  • 0

#16 blfr

blfr

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1208 postów

Napisany 16 styczeń 2015 - 17:24

U mnie działa. GitHub ma poprawny certfyikat, nie powinieneś potrzebować
--no-check-certificate
Ale nie używam CentOSa.

Edytowany przez blfr, 16 styczeń 2015 - 17:25.

  • 0

#17 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 17:28

Mnie wyświetliło, że własnie musze tego użyć O.o


  • 0

#18 zoxovsky

zoxovsky

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 426 postów
  • Skąd:Norwegia

Napisany 16 styczeń 2015 - 18:24

Przez FTP np. ?


  • 0

#19 Emillo

Emillo

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 27 postów
  • Imię:Emil

Napisany 16 styczeń 2015 - 20:27

Witajcie!

Ogarnąłem co nie tak!

Po prostu kolega mi podwsyłał cały czas link do zvps, okazuje sie ze tamta wersja ssie..

No a teraz wszstko smiga:D

Klient mnie poprosił o doinstalowanie Polskiego, no i tu mam problemxd

Zainstalowałem ZXTS, ale po zmianie na polski nie wyswietla polskich znaków specjalnych śćąę itd


  • 0

#20 RafoX

RafoX

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1433 postów
  • Skąd:Płock
  • Imię:Rafał

Napisany 16 styczeń 2015 - 20:29

U mnie masz spolszczenie z normalnym PL kodowaniem.

Jak je wgrać też masz opisane.

http://zpanelcp.net/...el_2?pid=2#pid2

http://zpanelcp.net/...cja-wgrywania_3


  • 0






Także otagowane jednym lub więcej z tych słów kluczowych: Zpanel, błąd, problem, error

0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników