Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

[ECO ATMAN] Nie działa

[ECO ATMAN] Nie działa Prawdopodobnie DDoS

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
74 odpowiedzi na ten temat

[ECO ATMAN] Nie działa

#21 Gość_Pokuć_*

Gość_Pokuć_*
  • Goście

Napisany 26 listopad 2014 - 10:36

 

Na ten moment wprowadziliśmy doraźne rozwiązanie polegające na zaprzestaniu rozgłaszania się do Rosyjskich punktów wymiany ruchu co spowodowało zmianę kierunku i zmniejszenie wolumenu ataku na infrastrukturę

Czyli co, kierunek wschód?



#22 Gamedor

Gamedor

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisany 27 listopad 2014 - 02:26

Widzę że wczoraj znowu coś działali, bo staty padły koło 21.00 :/

esn5jb.jpg


Edytowany przez Gamedor, 27 listopad 2014 - 02:27.


#23 theONE

theONE

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1253 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Firma:Dataspace.pl

Napisany 27 listopad 2014 - 08:58

Wczoraj nie było żadnych problemów na łaczach w ECO, popraw monitoring 



#24 true

true

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 27 listopad 2014 - 09:14

Nic się nie działo w Eco, był spokój. Musiało Tobie coś klęknąć.
 



#25 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 00:47

Znów problemy z eco.atman.pl

 

ping eco.atman.pl
PING eco.atman.pl (185.2.112.225): 56 data bytes
Request timeout for icmp_seq 0
Request timeout for icmp_seq 1
Request timeout for icmp_seq 2
Request timeout for icmp_seq 3
Request timeout for icmp_seq 4
Request timeout for icmp_seq 5
Request timeout for icmp_seq 6
Request timeout for icmp_seq 7
Request timeout for icmp_seq 8
Request timeout for icmp_seq 9
Request timeout for icmp_seq 10


#26 theONE

theONE

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1253 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Firma:Dataspace.pl

Napisany 03 luty 2016 - 01:00

Problem ze stackiem switchy w lokalizacji Warszawa.1 mogą mieć wpływ na pozostałe lokalizacje.

Prace na miejscu trwają. Szczegóły co poszło i czemu będą najprawdopodobniej dostępne później. 


Wygląda na to że usługi klientów działają. Nie jest dostępna strona i panel klienta. 



#27 lantan Grzegorz Czerwiński

lantan Grzegorz Czerwiński

    Nowy użytkownik

  • Firma Bronze
  • 12 postów
  • Skąd:Gdańsk
  • Firma:lantan
  • Imię:Grzegorz
  • Nazwisko:Czerwiński

Napisany 03 luty 2016 - 01:11

Wszystkie serwery Eco  jakimi się zajmuję w ATMAN leżą od godziny , nie działa panel klienta. 

 



#28 Mixer

Mixer

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 21 postów
  • Skąd:Tarnów
  • Firma:ADMIN.NET.PL S.C.
  • Imię:Tomasz
  • Nazwisko:Rzepka

Napisany 03 luty 2016 - 01:12

Problem ze stackiem switchy w lokalizacji Warszawa.1 mogą mieć wpływ na pozostałe lokalizacje.

Prace na miejscu trwają. Szczegóły co poszło i czemu będą najprawdopodobniej dostępne później. 


Wygląda na to że usługi klientów działają. Nie jest dostępna strona i panel klienta. 

 

Dalej są straty pakietów.



#29 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 01:15

Niestety ale serwery klientów nie działają, wszystko leży

 

Edit...

Coś powoli rusza, ale dalej straty pakietów i wszystko chodzi bardzo wolno


Edytowany przez robson_ek, 03 luty 2016 - 01:16.


#30 theONE

theONE

    Weteran WHT

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1253 postów
  • Skąd:Warszawa
  • Firma:Dataspace.pl

Napisany 03 luty 2016 - 01:23

Nadal jest problem z głównymi swithcami. Będzie zaraz przełączenie na inne urządzenia. 

Nie wiem niestety ile potrwa całość ale miejsce awarii jest zlokalizowane i cały czas ktoś nad tym pracuje. 



#31 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 01:25

Nadal jest problem z głównymi swithcami. Będzie zaraz przełączenie na inne urządzenia. 

Nie wiem niestety ile potrwa całość ale miejsce awarii jest zlokalizowane i cały czas ktoś nad tym pracuje. 

 

Skąd wiesz co się stało? Masz jakieś wewnętrzne znajomości? Czy gdzieś się tym dzielą? :)



#32 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 08:07

Problemy nadal wystepują. Już trwają 8 godzin. Na zmianę padają serwery klientów i strona główna eco.atman.pl


Z informacji telefonicznej dowiedziałem się że faktycznie padł switch. Tutaj widać jak firma zabezpiecza się przed takimi awariami nie mając drugiego zapasowego switcha na podmianę.


Edytowany przez robson_ek, 03 luty 2016 - 08:00.


#33 pako

pako

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 03 luty 2016 - 09:07

Z uzyskanej przeze mnie informacji wynika, że switch został podmieniony, ale na zapasowym urządzeniu również występuje problem i jego przyczyna nie jest obecnie znana. Na naszym serwerze obserwujemy obecnie straty pakietów 20-30% lub chwilami jest on całkowicie niedostępny. Dobrze że awaria zaczęła się w godzinach nocnych a nie w środku dnia.



#34 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 09:15

Mam nadziej że to co napisać to jest jakiś żart...



#35 Gość_patrys_*

Gość_patrys_*
  • Goście

Napisany 03 luty 2016 - 09:19

Ostatnio już pojawiały się straty na różnych serwerach ECO, ale od 12 w nocy było kilka przestojów.

Teraz od 10 min chyba wróciło do życia i miejmy nadzieję, że będzie już śmigać ;)



#36 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 09:45

Nie wiem czy dobrze to diagnozuje ale ping jest już stałym ale problem ciągle jest z nawiązywaniem połączeń. Obserwujęcie coś takiego?



#37 abad0n

abad0n

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 6 postów
  • Skąd:Polska
  • Imię:Dawid

Napisany 03 luty 2016 - 09:46

Tak jest, SYN ACK trwa niemiłosiernie długo.



#38 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 09:58

Pakiet lossy wróciły :(


64 bytes from 91.185.: icmp_seq=228 ttl=57 time=6.610 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=229 ttl=57 time=6.641 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=230 ttl=57 time=6.671 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=231 ttl=57 time=6.733 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=232 ttl=57 time=6.775 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=233 ttl=57 time=25.003 ms
Request timeout for icmp_seq 234
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=235 ttl=57 time=11.894 ms
Request timeout for icmp_seq 236
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=237 ttl=57 time=11.843 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=238 ttl=57 time=11.742 ms
Request timeout for icmp_seq 239
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=240 ttl=57 time=12.432 ms
Request timeout for icmp_seq 241
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=242 ttl=57 time=11.933 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=243 ttl=57 time=12.138 ms
Request timeout for icmp_seq 244
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=245 ttl=57 time=12.513 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=246 ttl=57 time=11.992 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=247 ttl=57 time=11.988 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=248 ttl=57 time=13.441 ms
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=249 ttl=57 time=12.828 ms
Request timeout for icmp_seq 250
64 bytes from 91.185.: icmp_seq=251 ttl=57 time=11.373 ms

Wygląda na to że testowali inne trasy, ping mniejszy, brak strat pakietów, a potem powrót do starej trasy i sytuacja jak od nocy



#39 Gość_patrys_*

Gość_patrys_*
  • Goście

Napisany 03 luty 2016 - 09:59

Dramat...



#40 robson_ek

robson_ek

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 12 postów

Napisany 03 luty 2016 - 10:01

Dramat...

 

Zadzwoń do nich, ich tłumaczenie to dopiero dramat.

 

- To jest 40 szaf, to jest bardzo dużo, to jest bardzo skomplikowane, robimy, wymieniamy po kawałku sprawdzamy czy działa i tak od północy. To nie jest takie proste, to bardzo skomplikowane, 40 szaf... i tak w kółko :(







0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników