Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Hosteurope.de - Vps - Opinia

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
753 odpowiedzi na ten temat

Hosteurope.de - Vps - Opinia

#741 trustcom

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 25 postów
  • Firma:TRUSTCOM

Napisany 28 kwiecień 2011 - 21:11

Zobacz postMaq, o 28 kwiecień 2011 - 20:05, powiedział:

Co to jest dokładnie za usługa dodatkowa "Managed Storage – FTP", bo niestety z tłumaczenia na google translate niewiele wynika :/
http://www.hosteurop...ged-Storage-FTP

Czy mam rozumiem że to jest dodatkowa przestrzeń którą można użyć na backup danych?

Dokładnie tak. To może być wykorzystywane jako Backup FTP.
TRUSTCOM Systemy Informatyczne
administracja, konfiguracja serwerów Linux/Unix, e-mail: info@trustcom.pl

#742 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 29 kwiecień 2011 - 21:29

Dostałem takiego maila z HE jakąś godzinę po zamówieniu VPS'a:

Sehr geehrte Damen und Herren,

wir möchten Ihnen mitteilen, dass wir Ihren Auftrag entgegen genommen haben und diesen schnellstmöglich ausführen werden.

Eine Auftragsbestätigung finden Sie im Anhang dieser E-Mail.

Nach der Bereitstellung des Produktes erhalten Sie noch eine detaillierte Rechnung - ggf. auch mit Ausweisung der gesetzlichen Mehrwertsteuer.

Mit freundlichen Grüßen,

Ihre
Host Europe GmbH
Kundenservice
Bo google translate miesza się w zeznaniach czy zlecenie jest przyjęte do realizacji czy jest anulowane, w zależności od tego jak przetłumaczę ten list na angielski czy na polski.
Oprócz tego dostałem jeszcze wcześniej dwa maile od nich, ale w jednym było potwierdzenie wysłania zamówienia, a w drugim adres do usługi Managed Storage FTP i informacje o niej.

Jeszcze jedno, jako że "niemiecki to język trudna" jak to jest z długością umowy, jeśli zamówię na rok (gdzie jest darmowa instalacja) płatność jest co miesięczna czy płatne z góry za cały okres?

Ten post był edytowany przez Maq dnia: 29 kwiecień 2011 - 21:32

http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#743 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 29 kwiecień 2011 - 22:26

Jako że nie mogę już edytować poprzedniego postu, odpiszę sobie na niego ;p
Już wiem że przy umowie rocznej ściągają co miesiąc pieniądze z karty, czy jeśli złożyłem już zamówienie, ale nie dostałem danych do serwera, mogę zmienić umowę z miesięcznej na roczną i uniknąć płacenia za uruchomienie usługi (setup)?
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#744 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 03 maj 2011 - 21:02

Wczoraj dostałem list aktywacyjny, szybko doszedł, ponieważ serwer zamówiłem dopiero w piątek koło godziny 11, czyli otrzymałem go na drugi dzień roboczy (mieszkam pod Wrocławiem).

Zamówiłem VPS 4.0 L

processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 26
model name : Intel® Xeon® CPU E5520 @ 2.27GHz
stepping : 5
cpu MHz : 2261.055
cache size : 8192 KB
physical id : 1
siblings : 8
core id : 0
cpu cores : 4
apicid : 16
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 11
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm syscall nx rdtscp lm constant_tsc ida nonstop_tsc pni monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr sse4_1 sse4_2 popcnt lahf_lm
bogomips : 4522.11
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 40 bits physical, 48 bits virtual
power management: [8]

Ping z TP (neo) mam w granicach 40ms i leci jakieś 2MB/s (mam synchro w okolicach 17mbits).
Znajomemu co ma ewro ściąga z prędkością 11MB/s (100mbits wtyk), i ma tylko jednego hopa pomiędzy siecią Dialogu, a HostEurope.
Jak ściągam z ftp://mirror.switch.ch transfery dochodziły do 54MB/s.

A tak w ogóle to połowa korenspondecji emailowej z HostEurope jak się póżniej okazało wylądowała w spamie ;p Dobrze że filtr Poczty Polskiej tego nie wychwycił ;p

#745 bobeq

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 85 postów

Napisany 06 maj 2011 - 12:37

Zobacz posttrustcom, o 28 kwiecień 2011 - 21:11, powiedział:

Dokładnie tak. To może być wykorzystywane jako Backup FTP.
To działa tylko w obrębie sieci HE, czy można się podłączyć z zewnątrz?

#746 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 06 maj 2011 - 15:42

Można się połączyć z zewnątrz, jednak dostęp jest na login i hasło.
Jest możliwość dodania kilku loginów (z dostępem do wybranych zasobów), jednak jest ona w postaci: ftpNUMERUSLUGI-TWOJANAZWA.

Korzysta ktoś może z VPS'a z Centos 5.5 z Pleskiem i może podesłać mi pliki .repo do yuma? Bo niestety ale część usunąłem przez przypadek, a teraz nie jestem w stanie wszystkich repozytoriów odtworzyć.

Ten post był edytowany przez Maq dnia: 06 maj 2011 - 15:43

#747 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 21 sierpień 2011 - 11:30

Przepraszam że post pod postem, ale tamten był stosunkowo dawno.
Wie ktoś można jak można zwiększyć w HostEurope licencje na Plesk z 10 domen na 100 w przypadku VPS 4.0, oczywiście bez utraty danych? W panelu jest niby zakładka Produktwechsel gdzie można zmienić parametry usługi, jednak po wybraniu dotychczasowego systemu (centos), oraz Pleska na 100 domen za 5 euro miesiecznie, wyskakuje mi lista VPS'ów z której nie mogę wybrać aktualnego planu, tylko wyższy.
Niestety, ale moja znajomość niemieckiego ogranicza się do google translate :)

#748 Niq

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 21 sierpień 2011 - 11:33

Zobacz postMaq, o 21 sierpień 2011 - 11:30, powiedział:

Przepraszam że post pod postem, ale tamten był stosunkowo dawno.
Wie ktoś można jak można zwiększyć w HostEurope licencje na Plesk z 10 domen na 100 w przypadku VPS 4.0, oczywiście bez utraty danych? W panelu jest niby zakładka Produktwechsel gdzie można zmienić parametry usługi, jednak po wybraniu dotychczasowego systemu (centos), oraz Pleska na 100 domen za 5 euro miesiecznie, wyskakuje mi lista VPS'ów z której nie mogę wybrać aktualnego planu, tylko wyższy.
Niestety, ale moja znajomość niemieckiego ogranicza się do google translate :)

Ja bym spróbował zapytać o to support (po angielsku oczywiście). Jakaś opcja zmiany powinna być.

#749 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 22 sierpień 2011 - 10:46

Napisałem do nich po angielsku wczoraj koło 14, przed chwilą przysłali mi odpowiedź po niemiecku :)
Ale chyba się zrozumieliśmy, bo z google translate wynikło że od 22 sierpnia do 1 września naliczą mi dodatkowo 1,61 euro, natomiast od kolejnego miesiąca już pełną opłatę (5 euro). Teraz sprawdzam KIS i w informacjach o usłudze jest podane darin enthalten: Plesk 10 (100 Domains) (5,00 EUR) :)

#750 TimoN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 23 wrzesień 2011 - 12:53

Witajcie. Mam tam już ponad rok 2 vpsy ale niestety ze względu na rosnące euro muszę z nich zrezygnować. Przy próbie wypowiedzenia umowy piszę że jeszcze do 2012.08 będzie ona trwała a ja nie mam zamiaru tak długo czekać. Czytałem kilka postów i mówicie że po prostu nie reagować na to co piszą w mailach i tyle. Proszę o pomoc w tej sprawie kto już miał do czynienia z taką sytuacją z góry dziękuję.

#751 Pawel_15

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1445 postów

Napisany 23 wrzesień 2011 - 13:28

Miałem u nich VPS, opłaciłem przelewem na rok z góry (tutaj plus za szybkie rozwiązanie problemu), zapomniałem w terminie złożyć wymówienie (czyt. nie czytałem regulaminu bo po niemiecku) i się zaczęło. Co dwa dni mail z przypomnieniem, potem telefony codziennie, maile codziennie i tak przez miesiąc. Po miesiącu dobijania się do mnie na wszelkie możliwe sposoby odpuścili sobie i wysłali maila że z dniem takim a takim usługa zostaje wyłączona. Potem jeszcze przychodziły jakieś maile informacyjne ale zbywałem je po częściowym przeczytaniu.

Komornika ci nie naślą, wyłączą serwer i tyle. Ale nie polecam stosowania takich praktyk. Jeszcze paru takich nieodpowiedzialnych klientów jak ja i nie będzie można kupić serwera na adres korespondencyjny z Polski. Tak jak w Strato AG. Przed kliknięciem Weiter radzę przeczytać regulamin i dać komuś do przetłumaczenia, żeby potem nie było dlaczego oni się tak czepiają i o co się im kude właściwie rozchodzi. Nie klikać na pałę akceptuję regulamin bo kliknięcie jest równoznaczne z jego akceptacją.

W Polsce nie opłacenie faktury w terminie jest równoznaczne z rezygnacją z usług. Na zachodzie jest nieco inaczej. I na to zwracajcie uwagę.

Tyle w kwestii wyjaśnienia i samokrytyki.

#752 TimoN

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 23 wrzesień 2011 - 13:33

A jak myślisz napisać do nich jeszcze jednego maila w stylu że opłacę za jeszcze jeden miesiąc i żeby zmienili zakończenie umowy, czy to nie ma sensu?

#753 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3131 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 23 wrzesień 2011 - 14:22

Pawel_15 małe sprostowanie... w Polsce niezapłacenie faktury w małej firmie to rezygnacja i spokój. U molocha to marudzenie, u SBckiego molocha albo w rządzie - proszenie się o wpisy do KRD i takich tam... u nas właśnie jest dziadostwo, że nawet, jak się kończy abonament czegoś, to trzeba deklarować miesiąc przed zakończeniem, że się nie przedłuża... heh

TimoN zaproponuj może setupa czy coś, powiedz, że bez sensu i na pewno nie będziesz płacił, ale chcesz to dobrze zakończyć, więc oferujesz setupgebuehr albo 1 miesiąc.

HE jest upierdliwe, mają za różne rzeczy dziwne opłaty... i w ogóle Niemcy dziwni są z tymi ich usługami.

#754 draker

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 149 postów

Napisany 09 grudzień 2011 - 13:01

Mam pytanie

Da się jakoś pobrać utworzonego backupa VPS'a (snapshot-backup)? Nigdy nie uczyłem się niemieckiego, a w translatorze te przyciski jakoś dziwnie się tłumaczą... Może ktoś byłby w stanie napisać, który z nich może odpowiadać za pobieranie?

Dodany obrazek

I jeszcze jedno: te snapshot-backupy przez ile dni/miesięcy pozostają na serwerze? Hostowane są na tym samym dedyku, czy gdzieś indziej (w razie awarii dysku backupu też nie będzie, czy w pewien sposób wszystko będzie zabezpieczone?)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników