Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

Minsthost leży i kwiczy po raz kolejny

Minsthost leży i kwiczy po raz kolejny

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38 odpowiedzi na ten temat

Minsthost leży i kwiczy po raz kolejny

#1 robson345

robson345

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 488 postów

Napisany 10 lipiec 2013 - 23:44

Ręce i nogi opadaja na to co się znowu wyrabia w tej firmie po prostu no comment............



#2 tgx

tgx

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 925 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl

Napisany 10 lipiec 2013 - 23:49

Tracert

 

ping pokazuje tylko że coś się dzieje ale nie wiemy czy u Ciebie, czy po drodze itp

 

tracert/mtr zrób.

 

 

z lg.tpnet.pl

 

PING 185.5.96.184 (185.5.96.184): 56 data bytes
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=0 ttl=56 time=10.321 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=1 ttl=56 time=10.322 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=2 ttl=56 time=10.398 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=3 ttl=56 time=10.564 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=4 ttl=56 time=10.564 ms

--- 185.5.96.184 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 10.321/10.434/10.564/0.110 ms

 

 

lg.netia.pl

 

 

Router: NETIA
Command: ping 185.5.96.184


PING 185.5.96.184 (185.5.96.184) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=1 ttl=56 time=8.27 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=2 ttl=56 time=8.16 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=3 ttl=56 time=8.15 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=4 ttl=56 time=8.10 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=5 ttl=56 time=8.21 ms

 

 

czyli mints działa


Edytowany przez tgx, 10 lipiec 2013 - 23:51.


#3 Gość_Łukasz_*

Gość_Łukasz_*
  • Goście

Napisany 10 lipiec 2013 - 23:57

U mnie także ok.

#4 robson345

robson345

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 488 postów

Napisany 11 lipiec 2013 - 00:01

PING 185.5.96.184 (185.5.96.184): 56 data bytes
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=0 ttl=56 time=10.310 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=1 ttl=56 time=10.272 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=2 ttl=56 time=10.390 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=3 ttl=56 time=10.360 ms
64 bytes from 185.5.96.184: icmp_seq=4 ttl=56 time=10.291 ms

--- 185.5.96.184 ping statistics ---
5 packets transmitted, 5 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max/stddev = 10.272/10.325/10.390/0.044 ms

Wygląda na to że zostałem wycięty albo bóg wie co. Jakiś czas było ok a teraz znowu i to nie wina łącza u mnie bo korzystam z różnych. Strona minsthostu też nie odpowiada.

 

Edit:

Wróciło do normy ale jak możecie to zróbcie coś z tym bo nawet nie mogę nic zgłosić bo nie mam dostępu do panela klienta.


Edytowany przez robson345, 11 lipiec 2013 - 00:07.


#5 tgx

tgx

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 925 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl

Napisany 11 lipiec 2013 - 00:10


Wróciło do normy ale jak możecie to zróbcie coś z tym bo nawet nie mogę nic zgłosić bo nie mam dostępu do panela

 

 

tracert i bok@mintshost.pl  i będzie można znaleźć przyczynę

 

sam ping to można sobie w takim przypadku wiesz co zrobić - wsadzić ;)


Edytowany przez tgx, 11 lipiec 2013 - 00:10.


#6 robson345

robson345

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 488 postów

Napisany 11 lipiec 2013 - 00:33

Poszedł tracert ;)


Edytowany przez robson345, 11 lipiec 2013 - 00:35.


#7 tgx

tgx

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 925 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl

Napisany 11 lipiec 2013 - 00:58

tracert najlepiej robić jak pojawia się problem, na nim będzie widać na jakim hopie jest coś nie tak

 



#8 Gość_Kamikadze_*

Gość_Kamikadze_*
  • Goście

Napisany 11 lipiec 2013 - 01:44

Zapisz sobie w telefonie numer alarmowy jakiś :)

 

Edit:

 

Chyba mój post był niepoprawny bo na stronie nie znalazłem żadnego numeru kontaktowego :)

 

Ale chociaż do BH. Na pewno pomogą jak coś będzie nie tak z MH.


Edytowany przez Kamikadze, 11 lipiec 2013 - 01:45.


#9 Gość_l3szcz_*

Gość_l3szcz_*
  • Goście

Napisany 11 lipiec 2013 - 08:18

To był moim zdaniem DDoS albo masowe zainteresowanie ofertą ze strony konkurencji :D

Jak nie ma numeru telefonu? : +48 (795) 761 104



#10 robson345

robson345

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 488 postów

Napisany 11 lipiec 2013 - 15:24

To był moim zdaniem DDoS albo masowe zainteresowanie ofertą ze strony konkurencji :D

 
Ale to chyba z konkurencjnej firmy hostingowej :lol: bo jak nie mam dostępu do własnych usług tak i dostępu do strony mintshost.pl.
 
Jak się sytuacja pojawi po raz kolejny sprawdzę tak z ciekawości czy mam dostęp do strony B-H.
Na tracert jeden z serwerów miedzy B-H a Mint nie odpowiada nie wiem czy to normalna sytuacja.
 

Śledzenie trasy do 185-5-96-184.greendata.pl [185.5.96.184]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:

 12    65 ms    66 ms    65 ms  149.6.28.2
 13    66 ms    65 ms    65 ms  biznes-host-gw-pri.biznes-host.pl [164.40.240.2]

 14     *        *        *     Upłynął limit czasu żądania.
 15    64 ms    63 ms    64 ms  91-239-67-142.greendata.pl [91.239.67.142]
 16    64 ms    63 ms    64 ms  185-5-96-184.greendata.pl [185.5.96.184]

Śledzenie zakończone.

Tracert z drugiego łącza leci inna trasą

 

Trasa śledzenia do 185-5-96-184.greendata.pl [185.5.96.184]

przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30


13 635 ms 614 ms 511 ms 195.16.170.41
14 572 ms 613 ms 511 ms ae-12-12.ebr2.Paris1.Level3.net [4.69.153.242]
15 531 ms 614 ms 511 ms ae-47-47.ebr1.Frankfurt1.Level3.net [4.69.143.14
1]
16 529 ms 614 ms 511 ms ae-91-91.csw4.Frankfurt1.Level3.net [4.69.140.14
]
17 431 ms 511 ms 409 ms ae-93-93.ebr3.Frankfurt1.Level3.net [4.69.163.13
]
18 545 ms 410 ms 613 ms ae-45-45.ebr1.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.143.1
65]
19 427 ms 1126 ms 1125 ms ae-21-21.ebr2.Dusseldorf1.Level3.net [4.69.143.1
82]
20 713 ms 409 ms 716 ms 4.69.200.162
21 600 ms 843 ms 655 ms ae-22-3205.car2.Berlin1.Level3.net [4.69.161.14]

22 364 ms 489 ms 513 ms 212.162.11.26
23 380 ms 409 ms 306 ms biznes-host-gw-pri.biznes-host.pl [164.40.240.2]

24 * * * Upłynął limit czasu żądania.
25 430 ms 409 ms 409 ms 91-239-67-142.greendata.pl [91.239.67.142]
26 434 ms 409 ms 409 ms 185-5-96-184.greendata.pl [185.5.96.184]

Śledzenie zakończone.

 


Edytowany przez robson345, 11 lipiec 2013 - 16:02.


#11 norbi1952

norbi1952

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisany 22 wrzesień 2014 - 21:03

Moja strona leży. Niby pinguje w porządku, lecz kiedy wchodzę na stronę (bez różnicy czy po IP, czy domenie) wyświetla mi się, że nie udało się nawiązać połączenia. Inni mają to samo co ja.

 

IP serwera: 91.239.67.99



#12 sylver74

sylver74

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 130 postów

Napisany 22 wrzesień 2014 - 21:09

Moje usługi tam chodzą ok, z tym ze mam tam tylko 3 vpsy, ale ostatnio ktoś ich atakuje, w weekend podobno był jakiś atak na ich stronę

#13 norbi1952

norbi1952

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 0 postów

Napisany 22 wrzesień 2014 - 21:24

OK, stronka wstała po ponad godzinie.



#14 robson345

robson345

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 488 postów

Napisany 09 sierpień 2015 - 13:01

Może ktoś potwierdzić że ktoś ddosuje Mintsa? Strona firmy załadowała mi się po 5 minutach.



#15 tgx

tgx

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 925 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl

Napisany 09 sierpień 2015 - 13:28

Sprawdź teraz czy problem występuje, jak tak to poprosiłbym IP i tracert na priv - przeanalizuję



#16 Homzik

Homzik

    Często na forum

  • Użytkownicy
  • 71 postów
  • Skąd:Roztocze :)

Napisany 26 sierpień 2015 - 12:11

91.196.49.129 nie działa albo zamula.



#17 tgx

tgx

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 925 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl

Napisany 26 sierpień 2015 - 14:17

91.196.49.129 nie działa albo zamula.

 

otwórz ticket w panelu klienta

 

tutaj nikt na forum nie ma dostępu do infrastruktury mintsa więc pisanie tutaj takich zgłoszeń nie ma żadnego sensu



#18 mati9815

mati9815

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 48 postów

Napisany 11 listopad 2015 - 20:30

Moja strona padła ok.1H temu a w tej chwili ftp,panel admina nie działa a strona wywala 404



#19 Qedro

Qedro

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 11 listopad 2015 - 22:37

Moja strona padła ok.1H temu a w tej chwili ftp,panel admina nie działa a strona wywala 404

 

To pisz na bok. Problem nie dotyczył całej infrastruktury.



#20 KeeX

KeeX

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 102 postów
  • Skąd:Zamość
  • Imię:Mateusz

Napisany 11 listopad 2015 - 23:50

@do dwóch wyżej

Dokładnie, mój serwer stoi jak stał.







0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników