Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Keyweb.de

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
28 odpowiedzi na ten temat

Keyweb.de

#21 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 814 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:

Napisany 01 maj 2008 - 00:31

Dokładnie sami świadczą usługi na bardzo niskim poziomie (mam tu ma myśli transfer) a kogoś jeszcze w dodatku oczerniają kogoś innego kto świadczy usługi na wyższym poziomie bez nielegalnych praktyk.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

Potrzebujesz Dolarów na PayPal?
Wyślij prywatną wiadomość.

#22 dinek

Regularny użytkownik

• WHT Pro
  • 91 postów

Napisany 01 maj 2008 - 00:50

Witam,

Ja tez mialem stycznosc z ta firma - jeszcze mam tam kilka serwrerow (kilku klientow nie chcialo sie przeniesc jednak generuja taki ruch, ze nie ma ryzyka aby ich odcieto)

Co do wylaczania serwerow albo limitowania portow to byla to u nich standardowa praktyka.

Po rozmowie z szefowa sprzedazy - po koljenym przycieciu lacza zapytalem przy jakim poziomie przycinaja lacza.... Pani powiedziala ze ok 2-3TB.

Najsmieszniejsza rzecza, ktora u nicc mi sie zdarzyla to gdy odlaczonych zostalo 5 serwerow klienta, ktory generowal miedzy 10-15TB na kazdym z nich. Zjawila sie u nich "policja" bo byl illegal content.... ale jaki to niewiadomo. Poprosilem o kopie nakazu - takowej nie dostalem. Moj klient skontaktowal sie z prawnikiem w Erfurcie - po czym serwery zostaly wlaczone na kilka godzin i przenieslismy dane do Frankfurtu i tam wszystko dzialalo bez problemow.

W niemchech jezeli zjawia sie policja to jedynie po to aby serwer zabrac (caly) potem oddaja serwer bez dyskow i nie bawia sie we wlaczanie / wylaczanie serwerow.

Natomiast jezeli chodzi o siec to nie mozna narzekac - wszystko dziala stabilnie.

Wspolprace na wieksza skale skonczylem z nimi jakis rok temu wiec jak sie sprawy maja teraz nie wiem, ale tak naprawde nie chce sprawdzac.

Do powaznych zastosowan szczerze odradzam.

Pozdrawiam,
Dino Strzeminski

#23 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 01 maj 2008 - 00:57

@Dinek

a oddali Ci jakąś część pieniędzy?
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

#24 dinek

Regularny użytkownik

• WHT Pro
  • 91 postów

Napisany 01 maj 2008 - 02:29

Zobacz postscz, o 1.05.2008, 01:57, powiedział:

@Dinek

a oddali Ci jakąś część pieniędzy?

Nie, ale wazniejsze w tamtym momencie bylo przeniesienie tego kleinta do innej serwerowni anizeli wyciaganie od nich pieniedzy.

#25 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 01 maj 2008 - 02:32

Dla mnie tylko kasa była ważna bo tam nie miałem nic takiego ważnego.
ważne, że oddali kasę mi (1/3).

A Keyweb.pl się do tego nie odniesie?

#26 Vetinari

Często na forum

• Użytkownicy
  • 56 postów

Napisany 01 maj 2008 - 12:11

Swego czasu miałem w keyweb.de najmocniejszego vps'a (vds/vrs?). Historia jakich wiele, przycinka łącza po tygodniu korzystania, posłałem liścik z oświadczeniem o rezygnacji z serwera i po miesiącu miałem ich z głowy. Ogólnie odradzam jakiekolwiek interesy z tą firmą. Szkoda waszych nerwów, czasu i pieniędzy.

Quake 3 Lover

#27 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 01 maj 2008 - 19:39

Firma KeyWeb.de nie skomentuje tego?
Czy raczej prawdy się nie komentuje?

#28 yankki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 9 postów
  • Imię:Maciej

Napisany 28 maj 2008 - 17:49

mam VPS w keyweb.de od kilku miesiecy.
na kontakt z supportem nie narzekam - bardzo mile sie z nimi rozmawia (po angielsku). z reakcja juz nieco gorzej - dlugo sie czeka az cokolwiek zrobia.
na sama usluge chyba nie powinienem narzekac. ale co jakis czas pojawia sie obciazenie cpu 95%, pada http. ciezko mi stwierdzic czy to wynika ze skryptu, blednej konfiguracji czy kiepskiego hostingu.

chcialem sie podzielic z Wami opinia po prostu :)

ps. co mozecie polecic w zamian? koniecznie potrzebne ssh, 20-30gb quoty, minimum 2ip...

#29 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 29 maj 2008 - 08:48

hosteurope.de lub OVH.pl

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników