Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Keyweb.de

28 odpowiedzi na ten temat

Keyweb.de

#1 Charlie root

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 273 postów
  • Firma:FreeBSD!

Napisany 26 marzec 2006 - 15:27

Witam serdecznie,

Ostatnio na niemickim wht znalazlem oto cos takiego: http://keyweb.de/rds...s-premium.shtml

1. Czy warto?
2. Czy ktos sie spotkal?
3. RDS-Premium - virtuell dediziert?

Pozdrawiam serdecznie

#2 Majkel-sopot

Często na forum

• Użytkownicy
  • 57 postów

Napisany 26 marzec 2006 - 15:53

Zobacz postczytelnik, o 26.03.2006, 16:26, powiedział:

Witam serdecznie,

Ostatnio na niemickim wht znalazlem oto cos takiego: http://keyweb.de/rds...s-premium.shtml

1. Czy warto?
2. Czy ktos sie spotkal?
3. RDS-Premium - virtuell dediziert?
Pozdrawiam serdecznie

hmm? brak limitu transferu.. to coś nowego...

pingi kolo ~50 wiec taka gorsza norma.. Ktos ma stad serwer ?

Chyba ta najlepsza wersja przyda sie na stronke gdzie sie pobiera duzo plików... skoro juz nie maja limitów...

#3 Charlie root

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 273 postów

Napisany 26 marzec 2006 - 16:03

Co to 3.
Czy to jest Root Server czy VPS?

#4 patrys

Czarny charakter

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2032 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 26 marzec 2006 - 16:16

chodzisz po niemieckim wht nie znajac jezyka ...
To jest vps ktory ma ograniczone zasoby, dedyki tez maja ... tylko tu http://keyweb.de/dedicated/index.shtml
.

#5 Charlie root

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 273 postów

Napisany 26 marzec 2006 - 16:27

Zobacz postpatrick, o 26.03.2006, 18:15, powiedział:

chodzisz po niemieckim wht nie znajac jezyka ...
To jest vps ktory ma ograniczone zasoby, dedyki tez maja ... tylko tu http://keyweb.de/dedicated/index.shtml
Heh. Piszac RootDS a obok vps, mozna wielu wprowadzic w blad..

#6 bellerofont

szeryf :)

• WHT Pro
  • 2002 postów

Napisany 26 marzec 2006 - 19:22

Miałem kiedyś bardzo nieprzyjemne przejścia z firmą Keyweb.de,
od supportu począwszy, a na płatnościach i fakturach z kosmou kończąc.
Mało tego, jeszcze rok temu nikt poza głównym administratorem nie mówił u nich po Angielsku,
a już wtedy lansowali się na firmę o międzynarodowym zasięgu.
To tylko moje 3 grosze, bo mogło się wiele zmienić od tamtego czasu.

#7 kazus1972

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 25 kwiecień 2008 - 13:11

Teraz są w Polsce i działają bardzo profesjonalnie, ja jestem zadowolona, a poza tym nie liczą za dodatkowy transfer-jako jedyni w Polsce.

#8 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 25 kwiecień 2008 - 13:17

"Jedyni" jeśli zapomnieć o XXLWeb, OVH i paru innych firmach. To, że dziwnym trafem łączysz się z IP z tego samego miasta co siedziba firmy-resellera keyweb.pl i spamujesz całe forum reklamami tej firmy potraktuje jako przypadek :).
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#9 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Imię:Artur
  • Nazwisko:

Napisany 25 kwiecień 2008 - 15:44

KeyWEB to głupia firma nie warta uwagi jeżeli im łącza za mocno obciążysz to Ci przytną tak ostro, że nawet IRC tam nie postawisz.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

Potrzebujesz Dolarów na PayPal?
Wyślij prywatną wiadomość.

#10 wesolak

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 222 postów

Napisany 28 kwiecień 2008 - 13:11

1TB transferu zużyjesz i serwer bedzie chodził jak na 512 neo...

#11 keyweb_pl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Firma:Keyweb.pl
  • Imię:Juliusz

Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:26

OK,
czyli co by było do stwierdzenia - Patryk
XXL-Web wynajmuje serwery u Strato i oczywiście maja ograniczony transfer, tak samo jak i wszystkie wynajete u 1und1, czyli puretec.
OVH po 3 TB odcinają na 10 MBit z 100MBit - to nie jest prędkość :P

SCH -

KeyWEB to głupia firma nie warta uwagi jeżeli im łącza za mocno obciążysz to Ci przytną tak ostro, że nawet IRC tam nie postawisz.

mylisz stary i to bardzo - MY NIC, NIE ODCINAMY - jeżeli ktoś produkuje okrutnie dużo transferu - zdarza się przy RADIU to wtedy proponujemy inne rozwiązanie z transferem - szczerze mówięc, jeżeli ktoś ma 10 TB transferu - to zarabia TYLE na reklamie że może też 200 złotych zapłacić, ponieważ nasz transfer to też mieszana kalkulacja.

wesolek -

1TB transferu zużyjesz i serwer bedzie chodził jak na 512 neo...
chyba mylisz z 1und1 - oni obcinają po 1 TB -
a propos 1 TB czy 2 TB - w dzisiejszych czasach to naprawde nie jest dużo

a tak między nami - UWIELBIAM wypowiedzi ludzi, którzy nie mieli z tą firmą żadnych kontaktów i opowiadają coś - po to żeby coś powiedzieć
sorry

-----------------
my jesteśmy oficjanym przedstawicielem, z dostępem do serwerowni, a mie pośrednikiem, pośrednika od pośrednika
macie pytania - to pytajcie
juliusz

#12 PeterSim

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 184 postów
  • Imię:Piotras

Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:48

Zobacz postkeyweb_pl, o 29.04.2008, 17:26, powiedział:

a tak między nami - UWIELBIAM wypowiedzi ludzi, którzy nie mieli z tą firmą żadnych kontaktów i opowiadają coś - po to żeby coś powiedzieć

Na tym forum jest co najmniej kilka osób które miały tam serwery bezpośrednio. :P

Jak długo będziecie spamować wszystkie możliwe fora?
W poszukiwaniu rozwiązania problemu, najbardziej pomocna jest znajomość odpowiedzi.

#13 webh.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 1096 postów
  • Firma:FHU WEBTE
  • Imię:Kamil

Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:51

XXL-Web wynajmuje serwery u Strato i oczywiście maja ograniczony transfer, tak samo jak i wszystkie wynajete u 1und1

OVH po 3 TB odcinają na 10 MBit z 100MBit

PIerwsze słyszę, czy coś Ci się nie pomyliło? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Sorry za offtopa, ale zaciekawilo mnie to co napisała ta osoba :P

#14 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 18:01

Jak długo będziecie spamować wszystkie możliwe fora?

Aż znajdą pierwszego klienta lub uzbierają na swój cel (czyt. zakup rowera, motoroweru :P).

#15 keyweb_pl

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Firma:Keyweb.pl
  • Imię:Juliusz

Napisany 29 kwiecień 2008 - 18:09

Zobacz postwebh.pl, o 29.04.2008, 18:51, powiedział:

PIerwsze słyszę, czy coś Ci się nie pomyliło? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?

Sorry za offtopa, ale zaciekawilo mnie to co napisała ta osoba :P

oczywiscie, XXL sam pisze że wynajmuje u Strato a u nich małym druczkiem jest napisane

Traffic-Unlimited (HighQ-Server): Keine zusätzlichen Kosten durch Traffic (bei Traffic-Verbrauch über 1.000 GB/Monat und danach je weitere 300 GB erfolgt eine Umstellung der Anbindung auf 10 MBit/s statt sonst 100 MBit/s, Freischaltung auf 100 MBit/s in Ihrem Online-Kundenservicebereich ohne Zusatzkosten möglich).

czyli teoretycznie nieograniczony transfer - praktycznie tak samo jak 1und1 po 1TB
odcinaję łącze na 10 MBitów, samemu można na następne 300 GB popchnąć na 100 MBit
- taki rodzaj zabawy ograniczajęcej transfer :)

O - OVH - Francuzach, pisze bardzo dużo w niemieckich forach i ich katowaniu transferu.

-----------------------------
co do postów - czy jak mówicie spamowania -
mój nadgorliwy pracownik, już więcej nie będzie tego robił - sorry

juliusz

#16 err

Często na forum

• Użytkownicy
  • 62 postów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 19:25

Mam serwer w ovh generuje po 5 TB/miesiąc i cały czas mam 100mbit.

Co do keywebu, miałem nie miłą przyjemność współpracować z tą firmą, dzięki bellerofontowi który miał podobne doświadczenia udało mi się zakończyć współpracę. Za moich czasów DFLAT oznaczał:

100mbit download
100mbit upload dla portu 80
512kbit per session na inne porty.

Co do twojego polskiego na stronie - translator czy udawany translator?

Keyweb.de jest firmą pokroju server4you.de i kupowanie od nich serwerów, a w szczególności resselingu ich serwerów jest raczej nie trafione i obarczone dużym ryzykiem.

Kupowanie od spamera: http://forum.ovh.pl/...read.php?t=7125 który reklamuje się na forum ovh.pl które tak kantuje również jest ryzykowane :P

#17 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 29 kwiecień 2008 - 20:32

keyweb

mylisz stary i to bardzo - MY NIC, NIE ODCINAMY - jeżeli ktoś produkuje okrutnie dużo transferu - zdarza się przy RADIU to wtedy proponujemy inne rozwiązanie z transferem - szczerze mówięc, jeżeli ktoś ma 10 TB transferu - to zarabia TYLE na reklamie że może też 200 złotych zapłacić, ponieważ nasz transfer to też mieszana kalkulacja.

Kiedyś w KeyWeb miałem serwer z unlimited transfer kupiłem go pod p2p (pliki bittorrent) miałem przez około 1 tydzień jak mi głupole zablokowali transfer do może 128kb/s. Jak dla mnie Keyweb to firma która tylko i wyłącznie oszukuje ludzi. Oferujecie łącza 100mbps unlimited i jeżeli takie łącza oferujecie nie możecie go przyciąć. Dlaczego? bo to zmiana parametrów usługi! Kupiłem serwer z takim łączem i chce je mieć przez cały okres za który zapłaciłem. dodam tylko, że w OVH nie ma czegoś takiego jak przycięcie łącza mam u nich non stop 100mbps a robię u nich około 20Tb transferu miesięcznie na p2p. U was by to było możliwe? Oczywiście że nie byście łącze przycięli i udawali głupów nie wiedząc o co chodzi. Kiedy miałem tam serwer to nikt mi nie napisał że za dużo generuje transferu i nikt nie proponował mi jakiegoś innego pakietu.

Podkreślę że pytałem się na czacie który był czy mogę zrobić na tym serwerze taki transfer i czy dozwalają na p2p odpowiedź Pani konsultant w tłumaczeniu na Polski była. Tak pozwalamy na torrent. Ma pan łącze 100mbps. Jaki w niosek z tego? firma zachęciła mnie do kupna produktu a potem mnie oszukała przycinając łącze i udając debilów że nie wiedzą o co chodzi z tym łączem.

Po bardzo długiej walce z tą firmą i zwrot pieniędzy doszło do ugody i dostałem zwrot 1/3 kwoty której zapłaciłem za serwer. Sprawa załatwiona za porozumieniem stron jednak to było jednoznacznie przyznanie się ze strony keyweb do nielegalnych praktyk handlowych.
Art. 31. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. - Konstytucja RP

#18 jarek

najsss ;f

• Użytkownicy
  • 1682 postów

Napisany 29 kwiecień 2008 - 23:14

potwierdzam wszystkie wyżej napisane posty kolegów :/

Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl

#19 scz

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • 814 postów
  • Nazwisko:

Napisany 30 kwiecień 2008 - 23:41

Zobacz postkeyweb_pl, o 29.04.2008, 18:26, powiedział:

OVH po 3 TB odcinają na 10 MBit z 100MBit - to nie jest prędkość ;)

Ja bym nie oczerniał OVH gdyż mogą wam założyć sprawę.

#20 err

Często na forum

• Użytkownicy
  • 62 postów

Napisany 01 maj 2008 - 00:28

I dobrze by zrobili ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników