Keyweb.de
Keyweb.de
Napisany 26 marzec 2006 - 15:27
Ostatnio na niemickim wht znalazlem oto cos takiego: http://keyweb.de/rds...s-premium.shtml
1. Czy warto?
2. Czy ktos sie spotkal?
3. RDS-Premium - virtuell dediziert?
Pozdrawiam serdecznie
Napisany 26 marzec 2006 - 15:53
czytelnik, o 26.03.2006, 16:26, powiedział:
Ostatnio na niemickim wht znalazlem oto cos takiego: http://keyweb.de/rds...s-premium.shtml
1. Czy warto?
2. Czy ktos sie spotkal?
3. RDS-Premium - virtuell dediziert?
Pozdrawiam serdecznie
hmm? brak limitu transferu.. to coś nowego...
pingi kolo ~50 wiec taka gorsza norma.. Ktos ma stad serwer ?
Chyba ta najlepsza wersja przyda sie na stronke gdzie sie pobiera duzo plików... skoro juz nie maja limitów...
Napisany 26 marzec 2006 - 16:03
Czy to jest Root Server czy VPS?
Napisany 26 marzec 2006 - 16:16
To jest vps ktory ma ograniczone zasoby, dedyki tez maja ... tylko tu http://keyweb.de/dedicated/index.shtml
Napisany 26 marzec 2006 - 16:27
patrick, o 26.03.2006, 18:15, powiedział:
To jest vps ktory ma ograniczone zasoby, dedyki tez maja ... tylko tu http://keyweb.de/dedicated/index.shtml
Napisany 26 marzec 2006 - 19:22
od supportu począwszy, a na płatnościach i fakturach z kosmou kończąc.
Mało tego, jeszcze rok temu nikt poza głównym administratorem nie mówił u nich po Angielsku,
a już wtedy lansowali się na firmę o międzynarodowym zasięgu.
To tylko moje 3 grosze, bo mogło się wiele zmienić od tamtego czasu.
Napisany 25 kwiecień 2008 - 13:11
Napisany 25 kwiecień 2008 - 13:17
www.neteasy.pl
Napisany 25 kwiecień 2008 - 15:44
Potrzebujesz Dolarów na PayPal?
Wyślij prywatną wiadomość.
Napisany 28 kwiecień 2008 - 13:11
Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:26
czyli co by było do stwierdzenia - Patryk
XXL-Web wynajmuje serwery u Strato i oczywiście maja ograniczony transfer, tak samo jak i wszystkie wynajete u 1und1, czyli puretec.
OVH po 3 TB odcinają na 10 MBit z 100MBit - to nie jest prędkość
SCH -
mylisz stary i to bardzo - MY NIC, NIE ODCINAMY - jeżeli ktoś produkuje okrutnie dużo transferu - zdarza się przy RADIU to wtedy proponujemy inne rozwiązanie z transferem - szczerze mówięc, jeżeli ktoś ma 10 TB transferu - to zarabia TYLE na reklamie że może też 200 złotych zapłacić, ponieważ nasz transfer to też mieszana kalkulacja.
wesolek -
a propos 1 TB czy 2 TB - w dzisiejszych czasach to naprawde nie jest dużo
a tak między nami - UWIELBIAM wypowiedzi ludzi, którzy nie mieli z tą firmą żadnych kontaktów i opowiadają coś - po to żeby coś powiedzieć
sorry
-----------------
my jesteśmy oficjanym przedstawicielem, z dostępem do serwerowni, a mie pośrednikiem, pośrednika od pośrednika
macie pytania - to pytajcie
juliusz
Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:48
keyweb_pl, o 29.04.2008, 17:26, powiedział:
Na tym forum jest co najmniej kilka osób które miały tam serwery bezpośrednio.
Jak długo będziecie spamować wszystkie możliwe fora?
Napisany 29 kwiecień 2008 - 17:51
PIerwsze słyszę, czy coś Ci się nie pomyliło? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat?
Sorry za offtopa, ale zaciekawilo mnie to co napisała ta osoba
Napisany 29 kwiecień 2008 - 18:01
Aż znajdą pierwszego klienta lub uzbierają na swój cel (czyt. zakup rowera, motoroweru
Napisany 29 kwiecień 2008 - 18:09
webh.pl, o 29.04.2008, 18:51, powiedział:
Sorry za offtopa, ale zaciekawilo mnie to co napisała ta osoba
oczywiscie, XXL sam pisze że wynajmuje u Strato a u nich małym druczkiem jest napisane
czyli teoretycznie nieograniczony transfer - praktycznie tak samo jak 1und1 po 1TB
odcinaję łącze na 10 MBitów, samemu można na następne 300 GB popchnąć na 100 MBit
- taki rodzaj zabawy ograniczajęcej transfer
O - OVH - Francuzach, pisze bardzo dużo w niemieckich forach i ich katowaniu transferu.
-----------------------------
co do postów - czy jak mówicie spamowania -
mój nadgorliwy pracownik, już więcej nie będzie tego robił - sorry
juliusz
Napisany 29 kwiecień 2008 - 19:25
Co do keywebu, miałem nie miłą przyjemność współpracować z tą firmą, dzięki bellerofontowi który miał podobne doświadczenia udało mi się zakończyć współpracę. Za moich czasów DFLAT oznaczał:
100mbit download
100mbit upload dla portu 80
512kbit per session na inne porty.
Co do twojego polskiego na stronie - translator czy udawany translator?
Keyweb.de jest firmą pokroju server4you.de i kupowanie od nich serwerów, a w szczególności resselingu ich serwerów jest raczej nie trafione i obarczone dużym ryzykiem.
Kupowanie od spamera: http://forum.ovh.pl/...read.php?t=7125 który reklamuje się na forum ovh.pl które tak kantuje również jest ryzykowane
Napisany 29 kwiecień 2008 - 20:32
mylisz stary i to bardzo - MY NIC, NIE ODCINAMY - jeżeli ktoś produkuje okrutnie dużo transferu - zdarza się przy RADIU to wtedy proponujemy inne rozwiązanie z transferem - szczerze mówięc, jeżeli ktoś ma 10 TB transferu - to zarabia TYLE na reklamie że może też 200 złotych zapłacić, ponieważ nasz transfer to też mieszana kalkulacja.
Kiedyś w KeyWeb miałem serwer z unlimited transfer kupiłem go pod p2p (pliki bittorrent) miałem przez około 1 tydzień jak mi głupole zablokowali transfer do może 128kb/s. Jak dla mnie Keyweb to firma która tylko i wyłącznie oszukuje ludzi. Oferujecie łącza 100mbps unlimited i jeżeli takie łącza oferujecie nie możecie go przyciąć. Dlaczego? bo to zmiana parametrów usługi! Kupiłem serwer z takim łączem i chce je mieć przez cały okres za który zapłaciłem. dodam tylko, że w OVH nie ma czegoś takiego jak przycięcie łącza mam u nich non stop 100mbps a robię u nich około 20Tb transferu miesięcznie na p2p. U was by to było możliwe? Oczywiście że nie byście łącze przycięli i udawali głupów nie wiedząc o co chodzi. Kiedy miałem tam serwer to nikt mi nie napisał że za dużo generuje transferu i nikt nie proponował mi jakiegoś innego pakietu.
Podkreślę że pytałem się na czacie który był czy mogę zrobić na tym serwerze taki transfer i czy dozwalają na p2p odpowiedź Pani konsultant w tłumaczeniu na Polski była. Tak pozwalamy na torrent. Ma pan łącze 100mbps. Jaki w niosek z tego? firma zachęciła mnie do kupna produktu a potem mnie oszukała przycinając łącze i udając debilów że nie wiedzą o co chodzi z tym łączem.
Po bardzo długiej walce z tą firmą i zwrot pieniędzy doszło do ugody i dostałem zwrot 1/3 kwoty której zapłaciłem za serwer. Sprawa załatwiona za porozumieniem stron jednak to było jednoznacznie przyznanie się ze strony keyweb do nielegalnych praktyk handlowych.
Napisany 29 kwiecień 2008 - 23:14
Hosting WWW @ ViPower.pl
Serwery VPS / dedykowane @ ViHost.pl
Napisany 30 kwiecień 2008 - 23:41
keyweb_pl, o 29.04.2008, 18:26, powiedział:
Ja bym nie oczerniał OVH gdyż mogą wam założyć sprawę.
Napisany 01 maj 2008 - 00:28
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników