Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Alternatywa Futuro

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
5 odpowiedzi na ten temat

Alternatywa Futuro

#1 moDell

Często na forum

• Użytkownicy
  • 63 postów

Napisany 13 marzec 2006 - 18:50

Posiadam kolokacje w foturo.pl w Warszawie.

W tej chwili myślę o zmianie usługodawcy, ponieważ nie jestem zadowolony z ich usług. Są problemy z łączem, czasem się przycina, do tego przy małym spadku napięcia serwer mi się zrestartował, a niby podtrzymuje go ups.

Czy znacie jakąś godną polecenia firmę na usługę kolokacji ?
Potrzebuję w pikach 3 megabity upstream i downstream, mogę zaoferować za to około 800 pln brutto.

Być może ktoś z was może zaoferować taką usługę ?

#2 rshmn

Stały użytkownik

• WHT+
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:progreso.pl
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:Szczęch

Napisany 13 marzec 2006 - 23:59

W tej cenie nie znam nic, niemniej sprawdz oferte GTS'u - mamy, jestesmy zadowoleni, polecamy :D
Znacznie taniej jest w WDC - link znajdziesz po prawej stronie tego forum :)

Kolo za ~270 PLN za 1 Mbit to mocno naciagana sprawa - przygotuj sie raczej na koszta raz wieksze.
Wojtek z progreso / http://facebook.com/progresopl

#3 gb

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 445 postów

Napisany 14 marzec 2006 - 10:59

Zobacz postrshmn, o 14.03.2006, 01:58, powiedział:

W tej cenie nie znam nic, niemniej sprawdz oferte GTS'u - mamy, jestesmy zadowoleni, polecamy :D
Znacznie taniej jest w WDC - link znajdziesz po prawej stronie tego forum :)

Kolo za ~270 PLN za 1 Mbit to mocno naciagana sprawa - przygotuj sie raczej na koszta raz wieksze.

Nie jest to naciagana cena jesli dla jednego serwera kupujesz cos powyzej 20-30Mb/s i mozesz pozwolic na placenie dodatkowo za obsluge.

Nowa promocja WDC gdzie kolokacja dla jednego serwera wynosi 1zl i placisz tylko za pasmo; 2Mb/s - 750 zl (375zl/1Mb/s) lub 5Mb/s - 1600 zl (320zl/1Mb/s).

Wiecej informacji znajdzie sie niedlugo na stronie oraz zapewne na tym forum w odpowiednim dziale. Dla zainteresowanych moge jedynie wspomniec ze WDC uruchomilo w zeszlym tygodniu bezposrednie podlaczenie gigabitowe do sieci TP (AS5617) oraz zostalo zrealizowane podlaczenie do kolejnego wezla wymiany miedzyoperatorskiej PL-IX i jest jednym z pierwszych uczestnikow tego wezla.

#4 rshmn

Stały użytkownik

• WHT+
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:progreso.pl
  • Imię:Wojtek
  • Nazwisko:Szczęch

Napisany 14 marzec 2006 - 11:05

Zobacz postgb, o 14.03.2006, 10:58, powiedział:

Nie jest to naciagana cena jesli dla jednego serwera kupujesz cos powyzej 20-30Mb/s i mozesz pozwolic na placenie dodatkowo za obsluge.
Przeczytaj o jakich predkosciach on pisze:)

Hint: 10x mniejszych

Konkluzja: 270 PLN przy 3 mbit to zbyt niska cena, musi byc czyms okupiona.
Wojtek z progreso / http://facebook.com/progresopl

#5 hostcenter

Często na forum

• Użytkownicy
  • 53 postów

Napisany 14 marzec 2006 - 12:25

Za gwarantowane pasmo to faktycnie niska cena. Jednak jezeli bedziech chcial lacze bez ciru to napewno znajdzesz. Z tego co pisze moDell 3 mbps to tylko w pikach tak wiec jak dogadasz sie z dostawca pewnie dostaniesz jakas dobra oferte.

#6 moDell

Często na forum

• Użytkownicy
  • 63 postów

Napisany 14 marzec 2006 - 18:52

Tak jak napisałem do 3 megabitów w pikach.
Generalnie na stałe potrzebuje okolo 1 mega.

za GTS dziękuje, utopiłem już zbyt dużo kasy w tą firmę ;) i wcale nie jest tak extra (jakość ok, ale podejście do klienta na poziomie przedszkola)

Czyli poza tym wdc to nic innego nie ma ... ?

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników