Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

[opinie] Host1.pl

40 odpowiedzi na ten temat

[opinie] Host1.pl

#21 dariush

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 06 kwiecień 2007 - 12:15

oferta fajna, dobry kontakt.

#22 Tomi

Weteran WHT

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1124 postów

Napisany 06 kwiecień 2007 - 17:36

A co oni maja wspólnego z h4y.eu, koledzy z podwórka.

#23 pzebracki

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1360 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 21 maj 2007 - 20:12

a czy ktos ma u nich serwerek dedykowany ?
http://www.host1.pl/...dedykowane.html

moze ktos cos na ten tamat napisac ? :D

pzdr

#24 neoXs

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 23 maj 2007 - 12:14

Na host1.pl posiadam konto od około 5 miesięcy i nie mogę narzekać. Wszystko działa szybko i sprawnie, przez ten okres był tylko jeden pad serwera na jakieś 2h ale od razu przywrócono backup i było ok. Za taką cenę konta Reseller są b. atrakcyjne =)

Jedyne co się mogę przyczepić to fakt, że wczoraj były duże problemy z połączeniem do bazy danych większej ilości połączeń ale już jest ok.

Co do serwerów dedykowanych to wiem, że na takowej maszynie stoi dosyć potężny serwis: www.programs.pl a że jestem tam codziennym bywalcem od ponad pół roku to jeszcze nie widziałem żeby mieli jakieś problemy z łączem - wszystko śmiga bez zarzutów.

Podsumowywując: Gorąco Polecam!!!

#25 static

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Dryński

Napisany 23 czerwiec 2007 - 13:17

Ja z kolei mam inne odczucia. Zamówiłem VPS, odrazu zapłaciłem screen wpłaty wysłałem mailem, już mija 4 dzień, a dalej moje zamówienie nie zostało zrealizowane. Dzisiaj do nich dzwoniłem i przez telefon usłyszałem: "zapomniałem aktywować panu konto, za godzinę już powinno być ok". Ciekawe jak długo to jeszcze potrwa.

#26 Duna

Często na forum

• Użytkownicy
  • 51 postów
  • Imię:Maciej
  • Nazwisko:Sobieniak

Napisany 23 czerwiec 2007 - 13:50

No coz moze sie zdarzyc najlepszym :). Mialem tam vps przez 3-4 miechy i wszystko chodzilo ok.

#27 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 06 lipiec 2007 - 15:24

Na jakich serwerach mają oni konta resellerskie?

http://www.host1.pl/hosting,10gb.html
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#28 Sponsi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 3130 postów
  • Firma:GSA
  • Imię:Miłosz

Napisany 06 lipiec 2007 - 15:53

BOSS raczej Niemcy prawie na pewno.. w ogóle oni chyba są ciutkę pośrednikami, bo mają 19 procent tamtejszego VATu.. było o tym swego czasu.. w sumie oferta fajna, heh Sisco ma coś podobnego jako shared..

#29 Tomasz Fiedoruk

BOSS

• Administrator
  • 4326 postów
  • Firma:WHT

Napisany 06 lipiec 2007 - 15:58

:/ no nic zakladam watek o resellerze :lol:
Masz stronę? Zarabiaj na sprzedaży linków. Gwarantowane stawki od pierwszego dnia SeoPilot

#30 nowy2781

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 21 maj 2011 - 22:17

Nasza firma od ponad roku korzysta z usług firmy host1.eu . Przez ten czas zmienialiśmy w miarę rozwoju naszego portalu serwer 3 krotnie na wydajniejszy. Zawsze odbywało się to z pełnym wsparciem ze strony host1.eu. Serwery - szybkie , ceny - bardzo atrakcyjne , support - kontakt natychmiastowy, jakość - ani razu przez rok trwania współpracy nie mieliśmy ani jednej sytuacji niedziałania serwera,łączy itp.

Ruch naszego portalu to około 500 tys odslon dziennie.

Nie jest to reklama, na forum trafiłem wyszukując z ciekawości doświadczeń innych osób z firmą.

Ten post był edytowany przez nowy2781 dnia: 21 maj 2011 - 22:19

#31 Bartej10

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 22 maj 2011 - 19:47

Jak wygląda sytuacja, jeżeli chciałbym postawić serwer gry, nadają się te VPS pod nie? Chodzi mniej więcej o gry Counter-Strike i OTS.

#32 paco

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 21 listopad 2011 - 14:30

Mam tam VPS od ponad pół roku i ani razu nie zauważyłem braku dostępności. Pewnego dnia mój VPS był migrowany na inną maszynę, byłem uprzedzony kilka dni wcześniej i za to bardzo duży plus. Ogólnie nie ma problemów.

#33 bubeczek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 03:10

Nie wiem o co chodzi ale wlasciciel ma wiele firm np ten host1 i webd i kilka innych przy fakturze figuruje jego nazwisko.

#34 B0FH

Często na forum

• Użytkownicy
  • 69 postów

Napisany 05 marzec 2012 - 21:59

Zdecydowanie nie polecam, hostowali stronę na której były bardzo dosadne oszczerstwa pod moimi danymi (o pedofilie itd, ogólnie stalking), zadzwoniłem i zarządałem (ze względu na brak reakcję adminów powyższej strony/forum) usunięcia moich danych osobowych i oszczerstw pod nimi albo zgłoszę na Policję. To koleś na początku w ogóle jak by był na jakiś prochach, trudno mi powiedzieć coś na temat tej rozmowy, ale wyszło na to, że nie rozumie, to mu napisałem to na maila, zadzwoniłem ponownie. Stwierdził, że go strasze Policją i zaczął się ze mnie śmiać, zapytałem ile ma lat i czy dla niego "grożenie Policją" to groźby skoro przedstawił się jako właściciel firmy (Adrian Zajonz z www.whois.eu), więc chyba czegoś nie rozumiem, no to zatkało go, wyśmiał mnie ponownie i powiedział żebym zgłosił na Policję i się rozłączył... plebs nie z tej ziemi po prostu, nie znam żadnego profesjonalnego hostingu, który by chociaż się nie skontaktował i nie zablokował w przypadku braku reakcji po dobie konta na którym to się znajdowało, jeśli w ogóle nie odrazu blokada, ze względu na łamanie prawa. Po prostu kpina.

Jak się tutaj powyższy Pan odezwie i będzie coś negować, to pofatyguje się wrzucić nasze nagranie z rozmów (nawet reklame WHT zrobiłem, mówiąc, że na 100% opiszę swoje wrażenia na forum jeśli będę się musiał z takim czymś udać na Policję, bo on tego nie potrafi załatwić), celem uwierzytelnienia tego co napisałem, bo takie coś trzeba tępić, żebym musiał chodzić na Policję z uwagi, że admin jest dzieciakiem i prześmiewcą.

Akcja z dziś, z tego co widziałem, usunęli admini strony/forum (w sumie po paru dniach mailowania ich), ale teraz jest przerwa technicza, jeśli się pojawi znowu to już dziś byłem sporządzić notatkę na Policji, jutro się do nich zgłoszę jeśli nie zostanie usunięte i cały hosting Hetzner (ich ISP) zablokuje te biedną firmę ze względu na debilizm właściciela, który nawet nie ma pojęcia o netykiecie i prawie, jak mu zasugerowałem, że chyba ma w regulaminie łamanie prawa to ponownie go zatkało jak przy "gożeniu Policją", parodia...

Gdyby nie głos to bym mysłał, że ma ze 16 lat z zachowania... żeby się śmiać jak ktoś dzwoni w takiej sprawie, dramat, to przewyższa moje pojęcie tolerancji.

Ten post był edytowany przez B0FH dnia: 05 marzec 2012 - 22:10

#35 darkmatthew

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 141 postów

Napisany 26 marzec 2012 - 12:39

Zobacz postB0FH, o 05 marzec 2012 - 21:59, powiedział:

Zdecydowanie nie polecam, hostowali stronę na której były bardzo dosadne oszczerstwa pod moimi danymi (o pedofilie itd, ogólnie stalking), zadzwoniłem i zarządałem (ze względu na brak reakcję adminów powyższej strony/forum) usunięcia moich danych osobowych i oszczerstw pod nimi albo zgłoszę na Policję. To koleś na początku w ogóle jak by był na jakiś prochach, trudno mi powiedzieć coś na temat tej rozmowy, ale wyszło na to, że nie rozumie, to mu napisałem to na maila, zadzwoniłem ponownie. Stwierdził, że go strasze Policją i zaczął się ze mnie śmiać, zapytałem ile ma lat i czy dla niego "grożenie Policją" to groźby skoro przedstawił się jako właściciel firmy (Adrian Zajonz z www.whois.eu), więc chyba czegoś nie rozumiem, no to zatkało go, wyśmiał mnie ponownie i powiedział żebym zgłosił na Policję i się rozłączył... plebs nie z tej ziemi po prostu, nie znam żadnego profesjonalnego hostingu, który by chociaż się nie skontaktował i nie zablokował w przypadku braku reakcji po dobie konta na którym to się znajdowało, jeśli w ogóle nie odrazu blokada, ze względu na łamanie prawa. Po prostu kpina.

Jak się tutaj powyższy Pan odezwie i będzie coś negować, to pofatyguje się wrzucić nasze nagranie z rozmów (nawet reklame WHT zrobiłem, mówiąc, że na 100% opiszę swoje wrażenia na forum jeśli będę się musiał z takim czymś udać na Policję, bo on tego nie potrafi załatwić), celem uwierzytelnienia tego co napisałem, bo takie coś trzeba tępić, żebym musiał chodzić na Policję z uwagi, że admin jest dzieciakiem i prześmiewcą.

Akcja z dziś, z tego co widziałem, usunęli admini strony/forum (w sumie po paru dniach mailowania ich), ale teraz jest przerwa technicza, jeśli się pojawi znowu to już dziś byłem sporządzić notatkę na Policji, jutro się do nich zgłoszę jeśli nie zostanie usunięte i cały hosting Hetzner (ich ISP) zablokuje te biedną firmę ze względu na debilizm właściciela, który nawet nie ma pojęcia o netykiecie i prawie, jak mu zasugerowałem, że chyba ma w regulaminie łamanie prawa to ponownie go zatkało jak przy "gożeniu Policją", parodia...

Gdyby nie głos to bym mysłał, że ma ze 16 lat z zachowania... żeby się śmiać jak ktoś dzwoni w takiej sprawie, dramat, to przewyższa moje pojęcie tolerancji.
Może ma 16 lat tylko po mutacji :D
A tak na serio..Firma nie przejmuje się co mają na serwerach?Postawić u nich torrenty + warezy i ciekawe czy zareagują
I żeby się śmiać z osoby która składa skargę?!

#36 www.ionic.pl

Twój partner w e-biznesie ...

• Firma Bronze
  • 1757 postów
  • Firma:IONIC SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ SPÓŁKA KOMANDYTOWA

Napisany 26 marzec 2012 - 12:54

Zobacz postB0FH, o 05 marzec 2012 - 21:59, powiedział:

B0FH, trochę to także świadczy o braku wiedzy formalnej z Twojej strony,
ani Ty ani Firma hostingowa nie możecie decydować czy coś jest legalne czy zgodne z prawem,
mało tego, moim zdaniem jeśli chciałeś usunięcia tych materiałów, powinieneś poinformować o tym firmę na drodze np. pisemnej / emailowej, co chciałeś załatwić przez telefon ?
Takie rzeczy zgłasza się do odpowiednich organów, te organy kontaktują się z ISP drogą załącznika C13,
lub w drodze przyśpieszonego postępowania sądowego postanowienie z odpowiedniego sądu rejonowego,
wydział przeważnie karny, po czym uzyskują niejawne dane telekomunikacyjne, następnie następuje opcja wyjaśnień i ISP, właściciela strony oraz strony zgłaszającej podejrzenie popełnienia przestępstwa,
do policji czy prokuratury, dopiero wtedy są podejmowane czynności takie jak zabezpieczenie, wyłączenie, zablokowanie mienia - kiedy się ludzie w końcu nauczą że jak ktoś ich obrazi w internecie,
to wina dostawcy serwera, łącza czy czegoś innego - toż właściciel tejże strony JAK najbardziej ma prawo do egzekwowania umowy kupna sprzedaży i otrzymania usługi zgodnej z kodeksem ...
czyt. nie można zablokować komuś konta bo jakiś rozgoryczony internauta do nas zadzwonił, że ktoś napisał o nim to i tamto ...
następnie
Serwery w Polsce, stabilne i tanie.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#37 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 26 marzec 2012 - 12:58

Ionic, mimo wszystko nie zalezy zapominać, że:

"[...] nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych."
Założę sie, że zależnie od sądu jest duża szansa, że za "wiarygodną wiadomość" zostanie uznany także telefon od zainteresowanej osoby.
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#38 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 26 marzec 2012 - 13:01

Patryk,
ale należy wziąć pod uwagę, to że jeśli sprawa dotyczy tego co opisuje B0FH to to już jest raczej kwestia postępowania na drodze cywilnej (ktoś go zniesławił), tu można ostro polemizować, z trybem postępowania ISP i tego co ma w tym kierunku wykonać, wiesz to nie jest sprawa taka oczywista jak np. treść dla dorosłych bez informacji o tym, że jest to od 18+ itd.
Kod promocyjny "wht" uprawnia do 25% rabatu na serwer www, vps lub serwer dedykowany.

#39 patryk

og. carpe diem.

• Moderatorzy
  • 1814 postów

Napisany 26 marzec 2012 - 13:09

Masz oczywiście rację, tryb postepowania nie jest oczywisty (i każdy lubi go naginać pod swoje widzimisię, jak np. ostatnio duża kwiaciarnia o której było głośno Dodany obrazek), ale patrząc na ostatnie wydarzenia opisane np. tutaj to ja mimo wszystko przychylam się do tego, że wpisy o których wspomniał B0FH mogłyby zostać potraktowane podobnie i ISP powinno zależeć na tym, żeby nie został oskarżony o bierność w sprawie, a userowi na usunięciu wpisów.

Odnośnie sprawy powyżej to gdyby wprost nie zawarł z Sikorskim ugody to pewnie skończyłoby się na jakiś odszkodowaniach, no ale ministrowi nie wypada Dodany obrazek.
"Pozdrowionka i ocenka".
www.neteasy.pl

#40 www.ionic.pl

• Firma Bronze
  • 1757 postów

Napisany 26 marzec 2012 - 13:12

Zobacz postpatryk, o 26 marzec 2012 - 13:09, powiedział:

Masz oczywiście rację, tryb postepowania nie jest oczywisty (i każdy lubi go naginać pod swoje widzimisię, jak np. ostatnio duża kwiaciarnia o której było głośno Dodany obrazek), ale patrząc na ostatnie wydarzenia opisane np. tutaj to ja mimo wszystko przychylam się do tego, że wpisy o których wspomniał B0FH mogłyby zostać potraktowane podobnie i ISP powinno zależeć na tym, żeby nie został oskarżony o bierność w sprawie, a userowi na usunięciu wpisów.

Odnośnei sprawy powyżej to gdyby wprost nie zawarł z Sikorskim ugody to pewnie skończyłoby się na jakiś odszkodowaniach, no ale ministrowi nie wypada Dodany obrazek.
Ja jestem zwolennikiem dyskusji,
wiesz zapewne tak samo jak ja, że to dość nagminne, że ktoś wydzwania, bo mu coś skopiowali z bloga itd.
najlepiej jest podejmować działania prewencyjne od ręki, od kopa (stąd pisałem, że najlepiej odnieść się na piśmie do ISP itd.) ale nigdy nie należy zapominać, że druga strona też ma swoje prawa, coś tam pewnie do powiedzenia itd.

Dodatkowo, warto zaznaczyć, iż postępowanie właściciela portalu, a postępowanie dostawcy serwera owemu właścicielowi portalu to osobna kwestia (gazeta napisała, że bierze odpowiedzialność, ale daję głowę, że jak to forum stoi w jakimś dc to przecież już całkowicie ono nie może brać odpowiedzialności za jakiś komentarz).

Ten post był edytowany przez www.ionic.pl dnia: 26 marzec 2012 - 13:21

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników