Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Pilnie potrzebny hosting

hosting

13 odpowiedzi na ten temat

Pilnie potrzebny hosting

#1 fakir

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 16 luty 2012 - 15:46

Witam,

Pilnie poszukuję stabilnego hostingu.

Budżet to 20-25zł /rok

Potrzebuję obsługi php, 3 bazy mysql, dowolna ilość domen i najlepiej bez limitu procka. Najczęściej pracuje w godzinach wieczornych, także idealnie jakby support poprzez LiveChat lub email był mi w stanie odpowiedzieć w ciągu 15-20 minut. Nie lubie jak się czeka po 3-4 godziny za odpowiedzią.
Miejsce na dysku 1GB, transfer 10GB.

Idealna byłaby płatność miesięczna lub za pół roku.

Pozdrawiam i czekam na oferty.

#2 nrm

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1770 postów
  • Firma:{netBOMB}
  • Imię:Mirek

Napisany 16 luty 2012 - 15:55

Zobacz postfakir, o 16 luty 2012 - 15:46, powiedział:

Pilnie poszukuję stabilnego hostingu.
Budżet to 20-25zł /rok
Idealna byłaby płatność miesięczna
To chyba prowokacja ;)

#3 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 16 luty 2012 - 15:55

Jak podwoisz budżet to myślę, że znajdziesz coś stabilnego, co spełni Twoje oczekiwania.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#4 fakir

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 16 luty 2012 - 16:07

Z tą płątnością miesięczną to faktycznie przesadziłem. Ale widziałem, że niektóre firmy na forum oferują hosting za 30-35zł stąd moje pytanie czy za 20-25zł też się da coś znaleźć.

Skoro nie da rady w tej cenie to mogę podnieść budżet do 35zł i płatność za cały rok z góry.

#5 juvenito

Czy to ja?

• Support WHT
  • 1051 postów

Napisany 16 luty 2012 - 16:21

Bez limitu obciążenia procesora za 25 czy 35 zł?

#6 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 16 luty 2012 - 16:25

Bez limitu obciążenia procesora za 25 czy 35 zł?
A co to za różnica? Cena jak na taki wymóg i tak o wiele za mała.

idealnie jakby support poprzez LiveChat lub email był mi w stanie odpowiedzieć w ciągu 15-20 minut. Nie lubie jak się czeka po 3-4 godziny za odpowiedzią.
W każdą noc będziesz wymagał supportu 15 minutowego? Co będziesz od nich chciał tyle?

#7 fakir

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 16 luty 2012 - 16:28

Pewnie że nie w każdą, ale jak coś się stanie w nocy z kontem to chciałbym mieć możliwość kontaktu, żeby nie czekać do rana.

#8 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 16 luty 2012 - 16:32

A dlaczego wymagasz braku limitu CPU?

#9 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf

Napisany 16 luty 2012 - 16:46

Panowie, po co w ogóle zadajecie takie pytania? Zapytanie jest bez sensu, do tego jak widać żadna firma nie jest chętna żeby swoją ofertę przedstawić, przemilczmy to i tyle.

GolGraf - usługi różne

#10 fakir

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 4 postów

Napisany 16 luty 2012 - 17:03

Dlaczego bez sensu? Zaglądam tu często, firmy wręcz się prześcigają z ofertami. Także pytam, ile się da ugrać tyle moja oszczędność.

Co do limitu to testuje moje aplikacje webowe na zewnętrznych kontach. Obciążenia są chwilowe, dlatego też pracuje wieczorami tak, żeby maszyny były nieobciążone i żebym nie przeszkadzał innym Waszym klientom.

#11 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 16 luty 2012 - 17:08

Dlaczego bez sensu? Zaglądam tu często, firmy wręcz się prześcigają z ofertami. Także pytam, ile się da ugrać tyle moja oszczędność.
Niestety tu nie ma na czym oszczędzać, co Ci da hosting za 30 złotych na rok (w UK na godzinę więcej się zarabia), gdzie będzie to mniej więcej wyglądało tak:
  • Support odpowiada raz na dwa tygodnie, albo jeszcze rzadziej
  • BOK będzie miał Ciebie gdzieś, przypomni sobie o Tobie 14 dni przez odnowieniem
  • Serwery będą prawdopodobnie tak zapełnione (bo takich chętnych jak Ty są miliony), że strony będą się wieszać
  • Nie będziesz miał żadnej kopii zapasowej w przypadku gdyby coś się stało
  • Nie będziesz wiedział czy rano firma jeszcze istnieje, konta po tej cenie są dostępne na Allegro a firmy zamykane są z godziny na godzinę
Moim zdaniem lepiej dodać, zapomnieć o nie limitach, cieszyć się poważną firmą i idealną obsługą klienta

Jak już chcesz mieć taniej to weź lepiej bezpłatny hosting, jakość mniej więcej taka sama.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 16 luty 2012 - 17:11

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#12 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf

Napisany 16 luty 2012 - 17:10

Szukasz usługi wartej kilkaset złotych za grosze. W przypadku hostingu współdzielonego CPU i RAM są najbardziej limitowanymi zasobami, pojemność dysków czy ilość transferu stają się coraz tańsze i przez to coraz mniej istotne, natomiast ilość pamięci operacyjnej i w szczególności moc obliczeniowa to zawsze "wąskie gardło" na serwerach obsługujących nierzadko setki klientów.

Ten post był edytowany przez d.v dnia: 16 luty 2012 - 17:11

GolGraf - usługi różne

#13 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1013 postów
  • Firma:NetSerwis.info
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Szmańda

Napisany 16 luty 2012 - 18:14

Ahahaha dobre :D