- jaką firmę polecacie gdzie otrzymam nieograniczony transfer?
Żadnej, z reguły takie firmy mają ogromne zużycie łącza i wysoki overselling. Nie szukaj ofert nielimitowanych bo czegoś takiego tak na prawdę nie ma. To zwykły chwyt marketingowy, gdzie po przekroczeniu pewnego pułapu zostaniesz prawdopodobnie wyrzucony lub będziesz miał obcięte łącze do minimum.
- w której firmie jest dobry suppor? np mam baze danych z forum która waży ok 200-300mb, panel umożliwia wgranie np tylko 20mb, czy firma pomoże zaimportować mi taką bazę?
Każda firma stara się pomóc w rozwiązaniu problemów swoim klientom, czasami jednak prośby są zbyt wygórowane i nie ma takiej technicznej możliwości. Wgranie bazy 200 MB to żaden problem dla firmy, także dla Mzone
- dobrze aby był cPanel wraz z WHM
W naszej ofercie masz: WHM/cPanel (serwery w PL lub UK), RVSKIN, Installatron, masz całkowita swobodę w przygotowaniu skórki pod swoja firmę (np. wgranie swojego logo)
- strony raczej statyczne/blogi/jedno forum - miejsca dużo nie potrzebuję (20-50gb)
W Serwerach Reseller (przynajmniej u nas) sam ustawiasz odpowiednie pakiety i zarządzasz użytkownikami, każdy z Twoich klientów ma dostęp do osobnego panelu obrandowanego pod Twoją firmę.
- musi być robiony backup wszystkich kont i baz danych
Teraz już każda firma wykonuje kopie zapasowe, u nas są to 3 niezależne kopie dla wszystkich kont (co 24h, co 7 dni, co 30 dni), wszystko trzymane na niezależnych serwerach
Nadmieniam iż priorytetem jest nieograniczony transfer. Zależy mi też na dobrej stabilnej firmie.
Tu musisz wybrać, albo nieograniczony transfer, albo wysoka jakość usługi. Wszystko zależy do czego konkretnie potrzebujesz konta reseller, jednak lepiej wyliczyć zużycie i upgradować konto w razie potrzeby.
Nasza oferta Serwerów Reseller znajduje się tu:
http://www.mzone-net....php?d=reseller