Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

IP alias i OVH

Brak odpowiedzi na ten temat

IP alias i OVH

#1 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 433 postów

Napisany 07 luty 2012 - 12:11

Hej

Mam taki może głupi problem z OVH, przedwczoraj dostałem informacje z automatu, że mam źle skonfigurowaną sieć, chociaż nie zmieniałem konfiguracji od kilku miesięcy.
Napisałem do supportu, że skonfigurowana jest zgodnie z ich tutorialem dla Debian 6 (system mam Ubuntu 11) tj.

http://help.ovh.co.uk/IpAlias

auto eth0
iface eth0 inet static
address xxx.xxx.xxx.xxx
netmask 255.255.255.0
broadcast xxx.xxx.xxx.255
network xxx.xxx.xxx.0
gateway xxx.xxx.xxx.254
post-up /sbin/ifconfig eth0:0 IP.OF.FAIL.OVER netmask 255.255.255.255 broadcast IP.OF.FAIL.OVER
post-down /sbin/ifconfig eth0:0 down
post-up /sbin/ifconfig eth0:1 IP.OF.FAIL.OVER1 netmask 255.255.255.255 broadcast IP.OF.FAIL.OVER1
post-down /sbin/ifconfig eth0:1 down

Tj. główny ip i dwa adresy failover

Wysłałem im też ipconfig i route -n

Support mi odpisał, żeby skonfigurował sieć zgodnie z ich tutorialem i usunął z aliasów mac adresy (?)

Napisałem im, że przecież mam skonfigurowane zgodnie z tym jak piszą i, że pisałem o tym na samym początku.

Dostałem kolejną odpowiedziedź, że mam usunąć mac adresy z aliasów...

"Then there should not be Mac Address for the eth0:0 and eth0:1 please remove the mac addresses."

Proszę o pomoc co powinienem zrobić i co ew odpisać.

Dzięki :)

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników