Cały problem polega na tym że trochę mi brakuje do 18 lat ale otrzymałem propozycję że zdalnie mogę pracować przy obsłudze klienta w BOK jako „Naj - Młodszy Administrator”. Co do mojej przygody z Linux'em to bawię się nimi od 13 roku życia i idzie mi całkiem fanie, a większość rzeczy jak do tej pory udawała mi się rozwiązać lub ewentualnie pomagał inny administrator. . Obecnie robię to samo od prawie roku średnio 4h dziennie 5-6 dni w tyg. za (500zł) , właściciel jest zadowolony i dostałem taką oto propozycję:
Albo umowa zlecenie i zaproponowano mi 10zł godzina lub stawka którą będę chciał ale oczywiście nie jakaś kosmiczna, praca a ze względu na to że uczę się damo mi możliwość pracy w godzinach wieczornych max do 22 bo do tej pory działa system pomocy.
Lub umowa o pracę na 1/2 etatu w umowie najniższa krajowa czyli 560zł na rękę + moja propozycja dodatkowo za godzinę
Praca około 5h dziennie 5 dni w tygodniu.
Zagadnienia, którymi się obecnie zajmuję to OpenVZ obsługa DirectAdmin, zarządzanie kontami itp.. pomoc techniczna ewentualnie rozwiązywanie problemów na poziomie średnim, oraz obsługa serwerów gier, głosowych i forum oczywiście jest to wszystko na 5 maszynach, które w przypadku awarii a braku innego admina sam muszę sobie radzić.
Dodatkowo dostanę % za instalacje klientom różności na VPS'ach ale ile też mam określić.
Znam kilka jeszcze paneli gier ale głównie gamecp bo taki obsługuję.
Pytanie donośnie stawek, ile mam powiedzieć by nie zrobić głupstwa i nie stracić posadki?