Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

VPS pod hosting stron

13 odpowiedzi na ten temat

VPS pod hosting stron

#1 essential

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 02 luty 2012 - 14:45

Witam,

szukam sewera VPS pod hosting stron. Wymagania mam niewielkie, parę stron w php + mysql, łączny ruch niewielki.

Ale zależy mi na tym, żeby łącze było dobre, może być limit transferu, ale wolałbym zdecydowanie port 100mbit na wyjściu.

Natomiast nigdy nie zarządzałem VPSem. Mam doświadczenie tylko z obsługą paneli typu directadmin czy webas. Więc zależałoby mi, żeby była wstępna kofiguarcja VPSa: apache z php, mysql, jakis sewer poczty, jakiś serwer ftp i to wszystko podpięte pod jakiś panel (oczywiście preferowana darmowa alternatywa dla directadmina Dodany obrazek ). Bardzo fajnie jakby była też możliwość dodawania zadan do crona w tym panelu i ewentualnie przegląd jakiś statystyk Dodany obrazek

Planowany budżet: do 330 PLN brutto w skali roku.

A i miłą zaletą by był więcej niż jeden adres IP, ale nie jest to jakiś konieczny wymóg.

Pozdrawiam

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

Ten post był edytowany przez essential dnia: 02 luty 2012 - 14:47

#2 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 02 luty 2012 - 14:54

Zobacz postessential, o 02 luty 2012 - 14:45, powiedział:

Ale zależy mi na tym, żeby łącze było dobre, może być limit transferu, ale wolałbym zdecydowanie port 100mbit na wyjściu.
Sam taki port zmieściłby się w Twoim budżecie, tyle że w skali miesiąca a nie roku.

Więc zależałoby mi, żeby była wstępna kofiguarcja VPSa: apache z php, mysql, jakis sewer poczty, jakiś serwer ftp i to wszystko podpięte pod jakiś panel (oczywiście preferowana darmowa alternatywa dla directadmina Dodany obrazek ).
DA czy cPanel to koszt ~100zł /mc. Instalacja takiego panelu kolejną stówkę

A i miłą zaletą by był więcej niż jeden adres IP, ale nie jest to jakiś konieczny wymóg.
IP koszt ~5-10zł

Sorry ale nie znajdziesz za 27zł brutto/mc sensownej oferty, a ne pewno nie jeszcze z administratorem, wdg Twoich wymagań musisz mieć budżet (nie liczę portu 100mbps bo taniej by było wykupić dedyka) ~100zł na standardowy nie najgorszy VPS (no nie policzyłem jeszcze licencji za panel i jego instalacji bo zależy jaki wybierzesz)

Naszą ofertę VPS znajdziesz na http://serversite.eu

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#3 essential

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 14 postów

Napisany 02 luty 2012 - 14:58

Zobacz postToFFiK, o 02 luty 2012 - 14:54, powiedział:

Sam taki port zmieściłby się w Twoim budżecie, tyle że w skali miesiąca a nie roku.

o, pewnie coś źle napisałem. Na własną rękę przeglądam kilka ofert i na przykład widzę, że biznes-host.pl oferuje np "bez limitu na porcie 10 mbit, lub xx GB limitu na porcie 100mbit". O coś takiego mi chodziło ;)

Co do administratora hm.. raczej potrzebuję konfiguracji startowej, a nie kogoś kogo będę męczył pięćset razy w miesiącu ;)

#4 Relayed

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 475 postów
  • Imię:Filip

Napisany 02 luty 2012 - 15:06

Polecam dvps.pl, bez limitu transferu, vps dostajesz z konfiguracją i panelem.

#5 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1053 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 02 luty 2012 - 15:07

Zobacz postessential, o 02 luty 2012 - 14:58, powiedział:

o, pewnie coś źle napisałem. Na własną rękę przeglądam kilka ofert i na przykład widzę, że biznes-host.pl oferuje np "bez limitu na porcie 10 mbit, lub xx GB limitu na porcie 100mbit". O coś takiego mi chodziło Dodany obrazek

Co do administratora hm.. raczej potrzebuję konfiguracji startowej, a nie kogoś kogo będę męczył pięćset razy w miesiącu Dodany obrazek

Hej.

Zapraszam na bok@biznes-host.pl, na czat:

https://biznes-host....ezilla/chat.php

,ewentualnie na PW.
Sądze że spełnimy twoje wymagania i zmieścimy sie w budżecie.

Pozdrawiam
Marek Drzewiecki.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#6 N0Name

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 367 postów
  • Firma:magicts.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 02 luty 2012 - 15:12

Nie wiem czy zmieścisz się w 350zł w skali roku z jakimś dobrym vps, jeżeli chodzi o konfiguracje to płącisz za wykonanie jakieś usługi 50zł czy jej konfiguracje, może uda się zmieścić, może jakaś firma coś tobie zaoferuj.

Ten post był edytowany przez N0Name dnia: 02 luty 2012 - 15:14

Szukasz Darmowego Kanału na Serwerze Teamspeak3? Zajrzyj na MAGICTS.pl - IP TS3: ts3.magicts.pl:9987

#7 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów

Napisany 02 luty 2012 - 15:16

To możesz kupić zwykłego VPSa w cenie ~30zł i po prostu zlecić komuś/firmie hostingowej instalacje, port 100mbps to nie to samo co X GB na 100mbps ponieważ w tym pierwszym raczej oznacza to cały port dla siebie, bez limitów (no oczywiście samej przepustowności) ;)

Pakiet L2 z: http://serversite.eu/vps1.php
myslę że wystarczyłby na Twoje potrzeby, a jeśli coś to zawsze można zwiekszyć pakiet.
Dodatkowo zaoferujemy instalacje wszystkich rzeczy które wymieniłeś (oprócz panelu, chyba że dostarczysz nam licencje) za 25zł kupując u nas serwer.

Post powered by ToFFiK

U-RP.EU

#8 theqkash

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 669 postów
  • Imię:Łukasz

Napisany 02 luty 2012 - 15:28

Mogę śmiało polecić VPS w UltimaHost, do tego obecnie jest kod VPS_50 dający 50% rabatu na pierwszą płatność za dowolny serwer VPS serii OpenVZ.
Problemów z wydajnością serwerów i sieci nie zaobserwowałem.
Jeśli hosting w Polsce to tylko Castpol, a jeśli w Holandii/UK bez limitów to tylko Site5 - (a kod FREETRIAL przy zamówieniu na 1 miesiąc pozwala testować za darmo!).
Jeśli VPS'y to jedynie Ultimahost - VPS_50 - 50% rabatu na pierwszą płatność za serwer VPS.
Otrzymaj 100% więcej pieniążków z pierwszej wpłaty w e24cloud!

#9 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 02 luty 2012 - 16:57

Trochę dorzuć i kup coś z tej oferty:

http://hitme.net.pl/specjal.php

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#10 Devil

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 506 postów
  • Firma:Rackspace.com
  • Imię:Kamil

Napisany 02 luty 2012 - 17:15

27zł brutto/mc - ehh czy naprawdę musimy się tak poniżać tymi wypowiedziami ?

VPS z administracją i panelem administracyjnym za 27 zł ? - koszt licencji DA, samego VPS - administrator za 2,5 zł miesięcznie ?

Dodatkowo panel nie można zainstalować i go zostawić - trzeba go monitorować.

Lepiej kup sobie konto wirtualne lub resellera :)

#11 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 02 luty 2012 - 18:09

Czasami się nie dziwie, że niektóre firmy mają problem z ekonomią, szkoda gadać.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 02 luty 2012 - 18:10

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#12 Miłosz

Weteran WHT

• Moderatorzy
  • 2480 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Miłosz
  • Nazwisko:Oller

Napisany 02 luty 2012 - 19:09

Zobacz postDevil, o 02 luty 2012 - 17:15, powiedział:

VPS z administracją i panelem administracyjnym za 27 zł ? - koszt licencji DA, samego VPS - administrator za 2,5 zł miesięcznie ?
Pewnie mają małych chińczyków, którzy za woreczek ryżu dłubią w klawiaturze. Może lepiej dać za darmo tego VPSa? Koszta papierologii w księgowości przewyższą zysk z tego vpsa.
Devil, jak ktoś lubi za darmo robić, to już jego sprawa. Może prowadzi jakieś stowarzyszenie charytatywne. Potem się okazuje, że VPS ledwo chodzi, bo na serwerze jest 60 wirtualek. W końcu przy cenie paru zł za miesiąc jakoś to się musi zwrócić.. maszyna, łącze, prąd...

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 02 luty 2012 - 18:09, powiedział:

Czasami się nie dziwie, że niektóre firmy mają problem z ekonomią, szkoda gadać.
Zawsze myślałem, że celem działalności firmy jest m.in. pomnażanie zysków :) Jednak matematyki nie oszukasz.

Z niecierpliwością czekam na akcje jakiejś firmy w stylu "4pak bronka gratis" albo "litrowa flaszka Żołądkowej do serwera przy płatności rocznej".
Miłosz GG: 3312894 JID: ollerm@jabber.org
Konfiguracja i administracja serwerami dedykowanymi/RPS/VPS - Faktura VAT
Idealny hosting | Domeny | Hosting dla Firm

#13 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów

Napisany 02 luty 2012 - 19:12

"litrowa flaszka Żołądkowej do serwera przy płatności rocznej".
Ogólnie taka promocja nie jest całkiem bez sensu :D Myślę że niektórzy kupujący VPSa i wybierający się na imprezę mogli wybrać taką ofertę :)

Oczywiście też VPS musiałby być te 3zł droższy /mc i by starczyło :P

Post powered by ToFFiK

U-RP.EU

#14 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 02 luty 2012 - 19:32

Ja tam wole klientów w krawacie: ;)

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników