Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Nokia E72

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
8 odpowiedzi na ten temat

Nokia E72

#1 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1013 postów
  • Firma:NetSerwis.info
  • Imię:Jarosław
  • Nazwisko:Szmańda

Napisany 01 luty 2012 - 19:49

Hej,

Czy ktoś z Was posiada ten telefon?

#2 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 01 luty 2012 - 20:05

Miałem ten telefon jakieś 2 lata temu, ładnie działał.

Wady: Mały ekran
Bateria całkiem długo trzyma.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#3 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1013 postów

Napisany 01 luty 2012 - 20:34

Chodzi mi o jakość rozmów, dobrą baterię, klawiaturę i synchro kontaktów i poczty z G.

Nie jest zbyt delikatna? Miałem E52 - i jak z jajkiem, szczególnie ten dekielek z tyłu.

#4 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów

Napisany 01 luty 2012 - 20:45

Nie telefonik super, śmiało możesz brać. Mocna obudowa, jakość rozmów dobra, poczta szybko ścigą z serwera.
Bardzo dobrze sprawuje się jako nawigacja satelitarna i do pisania sms, klawiaturka pomimo tego, że jest mała bardzo fajnie się na niej pisze.

Telefon nie jest delikatny, jak spadnie nawet na jakiś dywan nic się nie stanie, na betonie nie sprawdzałem Dodany obrazek
Nokia ma mocne wykonanie obudowy aluminiowej, więc trzyma się w całości nieźle.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 01 luty 2012 - 20:46

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

#5 YagAA

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 152 postów

Napisany 01 luty 2012 - 21:14

Ja posiadam od półtorej roku, jestem bardzo zadowolony. Bateria teraz trzyma mi około tygodnia, na początku trzymała ok 2. Kilka dni temu biegnąc wypadła mi na chodnik (w sumie mi wiele razy spadała z różnych wysokości, i nigdy się nic nie stało ;-) ) z ponad metra i uderzyła dosyć solidnie, nic się większego nie stało (w lewym górnym rogu mam trochę porysowane). Wg mnie bardzo solidny i fajny telefon, przy tym dobrze wygląda. Klawisze wydają się być małe, ale idzie się przyzwyczaić, a qwerty to coś wspaniałego. Jedyne, do czego bym się przyczepił to polskie znaki, żeby wpisać polski znak trzeba robić dziwne kombinacje (przytrzymać przycisk bluetooth/sym i nacisnąć wybraną literę, co przy "ć" może być kłopotliwe).

BTW mzone: E72 ma mały ekran ? ;-) Jeśli porównywać do jakichś dotykowców >3,5' to mały, ale porównując do np e52 to dużo większy ;-)

#6 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów

Napisany 01 luty 2012 - 23:55

BTW mzone: E72 ma mały ekran

Dla mnie był za mały, używam telefonu do wielu rzeczy i niestety potrzebuje prawie monitora. :)
Ale idzie się przyzwyczaić, telefonik jest godny polecenia.

#7 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1013 postów

Napisany 02 luty 2012 - 11:13

@YagAA - czy mógł byś sprawdzić synchronizację kontaktów i jak się zachowuje GMail - ich aplikacja włączona i 'schowana' / pozostawiona w tle?
Był bym niezmiernie wdzięczny :)

Nie muli, nie zawiesza się i nie ma jakiś tragicznych przypadłości jak to ludzie na forach wypisują?

#8 BlueMan

Programista

• WHT Pro
  • 1183 postów
  • Imię:Szymon

Napisany 02 luty 2012 - 13:51

Zobacz postYagAA, o 01 luty 2012 - 21:14, powiedział:

BTW mzone: E72 ma mały ekran ? ;-) Jeśli porównywać do jakichś dotykowców >3,5' to mały, ale porównując do np e52 to dużo większy ;-)
Przecież E72 i E52 mają te same ekrany :D E72 ma w poziomie, E52 w pionie :]

Mam E72 od półtora roku i naprawdę nie narzekam na telefon. Ma Symbiana, co w dzisiejszych czasach nie jest "wow" i czasami ogranicza mnie, ale ogólnie daję radę.
Raz mi upadła na asfalt na parkingu. Uderzyła centralnie bokiem, odbiła się i uderzyła drugim bokiem. Była w dołączonym pokrowcu, więc przeżyła. Na jednej ściance mam małą ryskę tylko.
Jedynie co mnie denerwuje to czasami tylna klapka się sama otwiera. Raz prawie bym ją zgubił :/

Co do działania poczty - synchronizacji kontaktów nie sprawdzałem, z emial korzystał tylko przez wbudowaną aplikację Email w Nokie i nie narzekałem. Właściwie często szybciej na telefon dostawałem powiadomienie o nowej wiadomości, niż ajax w przeglądarce potrafił się odświeżyć :]
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
Zbieram punkty______________________________________________\/

PS. Co jest do wygrania? xD

#9 Jarosław Szmańda

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1013 postów

Napisany 13 luty 2012 - 10:57

Ok, zakupiłem. Udało się 'wyrwać' srebro za 470 zł z przesyłką, kupioną w kwietniu 2011 :)
Jak trochę ją zmęczę - napiszę co i jak :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników