Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Losowy długi czas odpowiedzi serwera

długi czas serwer odpowiedź

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
6 odpowiedzi na ten temat

Losowy długi czas odpowiedzi serwera

#1 KdA

Często na forum

• Użytkownicy
  • 51 postów

Napisany 01 luty 2012 - 00:03

Mam nadzieję, że tematu ląduje w odpowiednim miejscu - miałem problem z doborem forum.

Przechodząc do rzeczy: od około 2 tygodni mam problem z długim czasem odpowiedzi serwera, pojawiającym się raczej losowo. Czas ładowania z kilku sekund potrafi wzrosnąć nawet do kilkunastu, by za chwilę wszystko wróciło do normy. Dzieje się tak co kilka/kilkanaście minut, czasami rzadziej. Problem zwiększa częstotliwość wieczorem. Jest to hosting współdzielony, do osiągnięcia dozwolonych limitów jeszcze sporo mi brakuje - średnie zużycie pamięci wynosi około 15MB/60MB, czas procesora 1%. Trzymam tam jedno forum phpBB3 (~350 uu dziennie), stronę wizytówkę na Drupalu 7 (< 10 uu dziennie), prostą witrynę PHP (< 10 uu), jedną stronę statyczną (~120 uu). Większych zmian w kodzie serwisów ostatnio nie czyniłem, więc raczej wykluczam problem skryptów. Brak też zewnętrznych plików, z wyjątkiem Google Analytics.

Ktoś ma pomysł co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Wygląda to tak, jakby cały serwer był chwilowy przeciążony. Chciałbym wykluczyć problem z mojej strony, nim sprawę zgłoszę do administracji hostingu. W załączniku zrzut z Pingdom Tools, z jeszcze nie najgorszym wynikiem.

Załączony plik  pingdom.png   93,55K   2 Ilość pobrań

Ten post był edytowany przez KdA dnia: 01 luty 2012 - 00:04

#2 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 01 luty 2012 - 00:10

A nie masz nic co Cron ci uruchamia co jakiś czas i obciąża serwer?

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#3 KdA

Często na forum

• Użytkownicy
  • 51 postów

Napisany 01 luty 2012 - 00:35

Do crona nic nie dodawałem. phpBB3 ma wbudowane zdarzenia podobne do crona (czyszczenie cache'u itp.), ale problem nie występuje tylko na forum. Początkowo myślałem, że to wina mojego łącza (wyższy ping niż zwykle), ale problem zgłasza więcej użytkowników.

#4 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 433 postów

Napisany 01 luty 2012 - 12:20

Więc może ktoś ma coś na cronie jeśli to serwer współdzielony...

#5 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 01 luty 2012 - 19:04

Napisz do usługodawcy

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#6 KdA

Często na forum

• Użytkownicy
  • 51 postów

Napisany 01 luty 2012 - 20:28

Dzięki, napisałem dzisiaj koło południa, czekam na odpowiedź.

#7 Toma

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 25 postów
  • Firma:View IT Support

Napisany 01 luty 2012 - 21:59

Zobacz postKdA, o 01 luty 2012 - 00:03, powiedział:

Problem zwiększa częstotliwość wieczorem. Jest to hosting współdzielony,

Skoro jest to hosting współdzielony to zachowanie witryny jest raczej normalne. Wieczorem sporo ludzi siedzi i przegląda witryny. Pewnie konto innego użytkownika / użytkowników zaczeło generować spory ruch i odbija się to na wszystkich. Twoja odwiedzalność nie ma znaczenia bo jest prawie żadna. Nie rozmawiamy tu o 10000 czy 50000 tysiącach. Nie jest to problem , bo usługodawca dojdzie kto zaczyna robić zamieszanie . Tylko kwestia czy rzeczywiście sprawdzi....

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników