Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Disabled Function i problem z PHPMyAdmin

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

Disabled Function i problem z PHPMyAdmin

#1 Pitu

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Imię:Piotr

Napisany 29 styczeń 2012 - 20:19

Witam

Dodałem do disabled_functions kilkanaście funkcji.

system, exec, passthru, shell_exec, fsockopen, pfsockopen, proc_open, proc_close, proc_nice, proc_terminate, popen, set_time_limit, php_uname, posix_uname, posix_pwuid, dl, parse_ini_file, show_source, highlight_file, pcntl_exec, posix_kill, posix_mkfifo, posix_setpgid, posix_setsid, posix_setuid, xmlrpc_entity_decode, proc_get_status, apache_child_terminate, apache_setenv, define_syslog_variables, escapeshellarg, escapeshellcmd, eval, fp, fput, ftp_connect, ftp_exec, ftp_get, ftp_login, ftp_nb_fput, ftp_put, ftp_raw, ftp_rawlist, ini_alter, ini_get_all, ini_restore, inject_code, mysql_pconnect, openlog, phpAds_remoteInfo, phpAds_XmlRpc, phpAds_xmlrpcDecode, phpAds_xmlrpcEncode, posix_getpwuid, syslog, readdir, opendir, dir, posix_getgrgid, disk_free_space, disk_total_space, diskfreespace, disktotalspace

Po dodaniu tych funkcji nie ma możliwości włączenia PHPMyAdmin. Po włączeniu /phpmyadmin skok zużycia CPU przez Apache rośnie do 100%, oczywiście strona mieli i PHPMyAdmin się nie włącza.

PS. Bez tych funkcji problem nie występuje.

Ten post był edytowany przez pitu dnia: 29 styczeń 2012 - 20:19

#2 Aimer

Weteran WHT

• [Użytkownicy]
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 658 postów

Napisany 29 styczeń 2012 - 20:37

Jak mamy ci pomóc?
Biznes-Host.pl - Servery VPS, Hosting www, http://logout.pl/polecam/aimer
HitMe.net.pl - Hosting www, serwery VPS, Cloud

#3 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 29 styczeń 2012 - 20:52

Pewnie chodzi mu o to, żeby podać która z funkcji powoduje problemy.
A w ogóle to niezły overkill. Ja na produkcyjnych serwerach mam wyłączonych w sumie 9 funkcji, tutaj nawet nie chce mi się liczyć ile tego nasrało. Chyba wkleił wszystko, co tylko w googlach znalazł...

GolGraf - usługi różne

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników