po raz kolejny zgłaszam się do Was z prośbą o ofertę odpowiednią do moich wymagań. Nie wiem czemu moje posty często wyróżniały się brakiem odzewu choć oczekiwań nie mam ogromnych. Otóż, do 100zł netto (130zł brutto) potrzebuję serwera z 5 GB dysku (choć wskazane więcej, lub też mniej w razie gdy nic się nie znajdzie) i nielimitowanym transferem. Łał? Czego on chce? Kosmosów za nic? Nie, nie, nie. Zdaję sobie sprawę, że za darmo nic nie ma, że w grę wchodzą też procesor, RAM itp. Sprawa ma się tak, że planuję wrzucić na serwer autorski skrypt który nie obciąża serwera (prosta strona w php z systemem newsów i niewielkim forum które prawdopodobnie i tak przejdzie archiwizacje i zacznie się od nowa lub też całkowicie zrezygnuje z forum dodając odpowiednie moduły do strony). Stronę można zobaczyć pod adresem www.puszcza.vel.pl . Ostatnio ruch notowany w maju 2011 na poziomie maksymalnie 100 unikalnych odwiedzin w skali miesiąca, a jakiekolwiek zmiany przeprowadzane dawno temu - więc duża szansa, że przez kolejny rok będzie to strona widmo za 100zł/rok a zużycia będzie tyle co nic. Jednak w planach jest otwarcie galerii ze zdjęciami (stąd potrzeba oferty bez limitu transferu - przynajmniej na pierwszy okres rozliczeniowy by mniej więcej określić ile będzie nam potrzeba w kolejnych latach). Obciążenie będzie na jednym poziomie, nie ulegnie ono zmianie i będzie ono nie wielkie ze względu na wąskie grono odbiorców - środowisko harcerskie, strona Szczepu. Wobec czego prócz galerii którą stworzymy lub też nie, nie będzie czym męczyć serwera.
Pod uwagę brałem ofertę vihost.pl (5GB dysk i brak limitu transferu)
lub
ovh.pl (25GB dysk i brak limitu transferu) - jednak tutaj mam zastrzeżenia co do jakości.
Jestem otwarty na negocjacje i oferty indywidualne.
Ten post był edytowany przez szuwarek-mini dnia: 29 styczeń 2012 - 18:48