Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwery VPS w USA

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
9 odpowiedzi na ten temat

Serwery VPS w USA

#1 Be4ver

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów
  • Imię:Janusz
  • Nazwisko:Pyzio

Napisany 28 styczeń 2012 - 01:51

Witajcie,
rozważam przeniesienie moich stron na serwery w USA.
Czy orientujecie się może jakie problemy, nieprzyjemności, bądź inne kwiatki mogą czyhać na mnie za oceanem?
Mam tu na myśli prawo o udostępnianiu zawartości serwerów agencjom federalnym, FBI etc.
Poza tym z technicznego punku widzenia chyba nic nie zmienia się poza pingami na poziomie 120-150ms?

Będę wdzięczny za każdą konstruktywną odpowiedź :)

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

Nginx + PHP-FPM + MySQL + ProFTPD

#2 graftek

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów
  • Imię:Maciek

Napisany 28 styczeń 2012 - 14:40

Osobiście odradziłbym Ci USA i polecił kierować się bardziej w stronę Niemiec (chmurka.pl - serwery w Niemczech, hetzner) lub Holandii.

#3 Be4ver

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 28 styczeń 2012 - 21:22

Zobacz postgraftek, o 28 styczeń 2012 - 14:40, powiedział:

Osobiście odradziłbym Ci USA i polecił kierować się bardziej w stronę Niemiec (chmurka.pl - serwery w Niemczech, hetzner) lub Holandii.
Rozumiem, że masz na myśli obecne problemy typu SOPA, PIPA itp itd?
Pytanie tylko czy dostanę w Niemczech lub Holandii serwer co najmniej: 40GB/1GB/2,5GHz/XEN za mniej niż 60zł?

#4 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 28 styczeń 2012 - 21:58

W Hetznerze na Twoim miejscu nawet nie odważyłbym się dać takie pliki, Oni są bardzo restrykcyjni na jakiekolwiek zgłoszenie abuse.
Odnośnie USA też zależy w jakim stanie jest dany serwer, pozostaje Ci chyba tylko Holandia lub jakiś kraj daleko za górami i morzami.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#5 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1053 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 29 styczeń 2012 - 14:15

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 28 styczeń 2012 - 21:58, powiedział:

W Hetznerze na Twoim miejscu nawet nie odważyłbym się dać takie pliki, Oni są bardzo restrykcyjni na jakiekolwiek zgłoszenie abuse.
Odnośnie USA też zależy w jakim stanie jest dany serwer, pozostaje Ci chyba tylko Holandia lub jakiś kraj daleko za górami i morzami.

Potwierdzam slowa Irka o Hetzner - nie ma co pchac sie do nich z jakakolwiek stroną chośby troche nielegalną.

Odnośnie Holandii to gdzies mi sie obilo o uszy że Leaseweb wywalilo troche ludzi pod koniec zeszlego roku z warezami w zwiazku z zaostrzeniem regulaminu - ale to musiałby ktoś potwierdzić.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#6 damekr

Często na forum

• Użytkownicy
  • 69 postów
  • Imię:Damian

Napisany 29 styczeń 2012 - 18:08

Jak już chcesz USA, to pomyśl o volumedrive.com. Ceny mają bardzo dobre a vps dosyć dobrze działają;)

Pozdr

#7 Be4ver

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 04 luty 2012 - 12:22

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 28 styczeń 2012 - 21:58, powiedział:

[...]Odnośnie USA też zależy w jakim stanie jest dany serwer, pozostaje Ci chyba tylko Holandia lub jakiś kraj daleko za górami i morzami.
Rozważam również Cypr, bądź państwa dawnego ZSRR. Co do tych ostatnich nie jestem zbytnio przekonany.

Zobacz postMarek607, o 29 styczeń 2012 - 14:15, powiedział:

Potwierdzam slowa Irka o Hetzner - nie ma co pchac sie do nich z jakakolwiek stroną chośby troche nielegalną.[..]
Wszystkie moje strony są legalne, gdyż są to głównie strony prywatne, firmowe, fora tematyczne (sport).
Bardziej martwi mnie kwestia praw autorskich, gdyż kilka z nich używa skryptów licencjonowanych, jednakże nie mam pewności czy właściciele posiadają takową. Swoją drogą czy w tym wypadku władze mają prawo zamknąć cały serwer z powodu nadużycia na jednej ze stron?

Zobacz postdamekr, o 29 styczeń 2012 - 18:08, powiedział:

Jak już chcesz USA, to pomyśl o volumedrive.com. Ceny mają bardzo dobre a vps dosyć dobrze działają;) Pozdr
Właśnie jestem w trakcie testowania najniższego planu. Na dzień dobry niemiła niespodzianka... Czekałem dwa dni na aktywację konta. Dopiero po wysłaniu maila (około 5-10 minut) bez jakiejkolwiek informacji od właściciela czy też przeprosin za opóźnienie, przyszedł mi mail z danymi do zalogowania. Dodatkowo na wstępie miałem zainstalowaną masę śmieci (m.in. apache, exim, mysql (stara wersja)).
Po uporządkowaniu można było przystąpić do robienia czegokolwiek, lecz tutaj też zdziwienie - dlaczego htop pokazuje mi tak dużo ramu i swapu, którego nie mogę wykorzystać? Ile właściwie ramu zużywa mój VPS? Nie wiadomo...

Dodany obrazek

#8 Dawid Sz.

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 382 postów
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Szewczyk

Napisany 04 luty 2012 - 15:09

Jak nie będziesz zadowolony z volumedrive.com sprawdź ofertę AlienVPS.com. Korzystam od ok. dwóch miesięcy i jest nawet ok :) Mają ciekawe oferty specjalne co jakiś czas, ja załapałem się na VPSa z 512MB RAM + 512MB VSwap + 20GB miejsca/500HB transferu za 5 dolarów miesięcznie ;)

#9 Be4ver

Często na forum

• Użytkownicy
  • 70 postów

Napisany 04 luty 2012 - 15:54

Zobacz postDawid Sz., o 04 luty 2012 - 15:09, powiedział:

Jak nie będziesz zadowolony z volumedrive.com sprawdź ofertę AlienVPS.com. Korzystam od ok. dwóch miesięcy i jest nawet ok Dodany obrazek Mają ciekawe oferty specjalne co jakiś czas, ja załapałem się na VPSa z 512MB RAM + 512MB VSwap + 20GB miejsca/500HB transferu za 5 dolarów miesięcznie Dodany obrazek
Dzięki, nie omieszkam sprawdzić :)

#10 damekr

Często na forum

• Użytkownicy
  • 69 postów
  • Imię:Damian

Napisany 06 luty 2012 - 09:56

Z volume jest właśnie różnie, ponieważ jest tam dużo nielegalnych treści. Słyszałem również o p2p na VPSach. Także wszystko zależy na jaki serwer trafisz. Ogólnie korzystałem około 3 miesiące z volume i zrezygnowałem po tym jak czasem łącze bardzo zwalniało nawet do 1MB/s. Ogólnie na dużo pozwalają i czasem nie idzie to bardzo na korzyść wszystkich klientów. Sprawdź jeszcze ofertę SANTREX mają w różnych kolokacjach serwery, tudzież są pośrednikami. U nich też miałem w USA VPSa i działał lepiej jak volume chociaż parametry miał mniejsze.

Pozdrawiam

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników