www.mzone-net.eu, o 28 styczeń 2012 - 21:58, powiedział:
[...]Odnośnie USA też zależy w jakim stanie jest dany serwer, pozostaje Ci chyba tylko Holandia lub jakiś kraj daleko za górami i morzami.
Rozważam również Cypr, bądź państwa dawnego ZSRR. Co do tych ostatnich nie jestem zbytnio przekonany.
Marek607, o 29 styczeń 2012 - 14:15, powiedział:
Potwierdzam slowa Irka o Hetzner - nie ma co pchac sie do nich z jakakolwiek stroną chośby troche nielegalną.[..]
Wszystkie moje strony są legalne, gdyż są to głównie strony prywatne, firmowe, fora tematyczne (sport).
Bardziej martwi mnie kwestia praw autorskich, gdyż kilka z nich używa skryptów licencjonowanych, jednakże nie mam pewności czy właściciele posiadają takową. Swoją drogą czy w tym wypadku władze mają prawo zamknąć cały serwer z powodu nadużycia na jednej ze stron?
damekr, o 29 styczeń 2012 - 18:08, powiedział:
Jak już chcesz USA, to pomyśl o volumedrive.com. Ceny mają bardzo dobre a vps dosyć dobrze działają

Pozdr
Właśnie jestem w trakcie testowania najniższego planu. Na dzień dobry niemiła niespodzianka... Czekałem dwa dni na aktywację konta. Dopiero po wysłaniu maila (około 5-10 minut) bez jakiejkolwiek informacji od właściciela czy też przeprosin za opóźnienie, przyszedł mi mail z danymi do zalogowania. Dodatkowo na wstępie miałem zainstalowaną masę śmieci (m.in. apache, exim, mysql (stara wersja)).
Po uporządkowaniu można było przystąpić do robienia czegokolwiek, lecz tutaj też zdziwienie - dlaczego htop pokazuje mi tak dużo ramu i swapu, którego nie mogę wykorzystać? Ile właściwie ramu zużywa mój VPS? Nie wiadomo...