Moje forum i dziwna sprawa
Moje forum i dziwna sprawa
Napisany 31 styczeń 2012 - 18:06
Napisany 02 luty 2012 - 12:45
Napisany 04 luty 2012 - 19:10
artur5236, o 31 styczeń 2012 - 18:06, powiedział:
i za to jak w morde strzelił będzie fitlr - nie doradzaj w ten deseń bo daelko nie pojedziesz.
Google dobiera tak TITLE i opisy jak mu wygodnie i w zależnosci od dopasowania do poszukiwanego ciągu znaków. Poza tym nie reaguje na description i keywords - najwazniejsze jest TITLE. Chociaż przy optymalizacji for zaleca się używanie Description i Keywords - miło jest jak jest.
Twoje forum jest jeszcze bardzo młode, nie ma dużej treści, ma bardzo mało linków:
Links: 488
Unique Domains: 51
Dlatego należy się skupić na zdobywaniu tychże linków.
Jednocześnie nie znam klimatów Tibii ale skrypt mybb wraz z obecną grafiką jest mocno odpychajacy.
Forum jest niezoptymalizowane - brak na przykład przyjaznych adresów URL - czyli zamiast forumdisplay.php?f=666 warto byłoby aby wyświetlało forum-o-duperelach-l666.html
Do MYBB na pewno jest sporo SEO modów - porponuję wgrać kilka i efekt zapewne będzie lepszy.
Moim zdaniem z takim tematem jak twój startowałbym z poziomu IPB/VBulletin
Napisany 06 luty 2012 - 08:26
Uzasadnienie jest proste, w trudnej tematyce nakłady pracy skierowane w pozycjonowanie muszą możliwie szybko mieć przełożenie na rezultaty (optymalizacja bardzo pomaga) - inaczej będzie to pasmo niepowodzeń i nieskończonego pozycjonowania tej tematyki z średnimi lub krótkotrwałymi efektami.
Sam przystąpiłem do takiego działania na forum o rzucaniu palenia (projekt hobbistyczny) opartym o silnik myBB - dużo pracy ok. tygodnia grzebania i nadal można tam sporo dołożyć. ;]
Napisany 11 luty 2012 - 10:59
zgred, o 04 luty 2012 - 19:10, powiedział:
Napisany 12 luty 2012 - 10:40
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników