Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

geolokalizacja ip, ovh

geolokalizacja ip ovh

4 odpowiedzi na ten temat

geolokalizacja ip, ovh

#1 grzgrzgrz3

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 16:22

Cześ,

Pzy rejestracji bloku ip w ovh mogę wybrać geolokalizacje. Zastanawiam się jak to działa np. jeśli wybiorę polską lokalizacje to takie stony jak whatismyip będą pokazywać, że serwer jest w Polsce?

#2 hdmagc

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 329 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 17:57

Dokupując IP możesz jedynie wybrać geolokalizacje identyczna jaka jest dla danego nickhandle.
W przypadku innej, będzie przeprowadzona weryfikacja praw do tej geolokalizacji.

#3 grzgrzgrz3

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 19:47

Nie rozumiem za bardzo. Mam serwer kimsufi i chciałem za jego pomocą ominąć blokade regionalną kilku stron. Dlatego zależy mi aby był z geolokalizacja w Polsce. I teraz nie wiem za bardzo jak to działa, zakupiłem blok IP z Polską geolokalizacją, ale te ip jednak są identyfikowane jako francuskie(Lille).

Ten post był edytowany przez grzgrzgrz3 dnia: 26 styczeń 2012 - 19:48

#4 elcct

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 433 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 20:39

Niektóre serwisy identyfikujące to ignorują... zależy jakie mają bazy danych itd.

#5 grzgrzgrz3

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 3 postów

Napisany 26 styczeń 2012 - 21:07

Czyli jeśli "to" ignorują to na czym bazują swoją identyfikacje?

Ten post był edytowany przez grzgrzgrz3 dnia: 26 styczeń 2012 - 21:07

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników