Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Która domena?

9 odpowiedzi na ten temat

Która domena?

#1 TeamPlay.com.pl

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 131 postów
  • Imię:Damian

Napisany 26 styczeń 2012 - 08:04

Witam,

Mam pytanie do osób które znają temat...

Otoż mam strone (a raczej pomagam w hostowaniu):
np: klubmalucha.eu - (przykładowa strona)
(jest to przedszkole)

Chce zakupić domene i przekierowywać na powyższą strone... I tu pytanie jaką domene kupić?
przedszkole-miasto.pl
czy
przedszkolemiasto.pl

zaznaczam że przedszkole.miasto.pl jest już niestety zajęta...
Którą domenę łatwiej będzie znaleść na google?
Zazwyczaj wpisuje się przedszkole miasto lub przedszkole w miasto

Pozdrawiam!

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

teamplay.com.pl - projekt w trakcie realizacji !
ViPower.pl - główny partner i sponsor projektu

#2 N0Name

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 367 postów
  • Firma:magicts.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 26 styczeń 2012 - 08:42

To już zależy od ciebie jaka domene kupić, żaleźy też od ciebie jak ja będziesz pozycjonował chodzi tu o frazy w google. Chyba domena nie ma tu znaczenia. Ja wział tą drugą.
Szukasz Darmowego Kanału na Serwerze Teamspeak3? Zajrzyj na MAGICTS.pl - IP TS3: ts3.magicts.pl:9987

#3 o12.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 12 postów
  • Firma:prot - Profesjonalne Technologie
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Wojteczko

Napisany 26 styczeń 2012 - 09:20

Jeżeli chciałbyś zrobić przekierowanie (mam tutaj na myśli 301 przedszkole-miasto.pl --> klubmalucha.eu) to nie ma znaczenia jaka domena, ponieważ przedszkole-miasto.pl nie zostanie nawet zaindeksowana.

Jeżeli chciałbyś zaparkować domenę przedszkole-miasto.pl pod: klubmalucha.eu, wówczas strona będzie widniała pod dwoma oddzielnymi domenami, co może skutkować duplikowaniem treści, które w konsekwencji spowoduje nałożenie banu przez algorytm Google.

Optymalnym rozwiązaniem jeżeli chciałbyś pozycjonować frazę "przedszkole miasto" będzie po zaparkowaniu zrobienie 301 z klubmalucha.eu --> przedszkole-miasto.pl (domena krajowa z myślnikiem separującym słowa kluczowe jest najkorzystniejsza dla Google)
domeny, hosting, sklep internetowy - http://o12.pl

#4 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 26 styczeń 2012 - 14:57

Najlepiej obie ale jako szary użytkownik wygodniej by mi było wpisywać bez myślnika :)

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#5 Pati - uti.pl

Regularny użytkownik

• Firma Bronze
  • 93 postów
  • Imię:Pati

Napisany 31 styczeń 2012 - 20:34

Wpisujesz adresy z głowy? Dodany obrazek Szacun Dodany obrazek A tak swoją drogą, co chcesz uzyskać kupując tą domenę i robiąc na niej przekierowanie? I tak jej nie będzie w google i nie będzie szedł na nią ruch. Jak już chcesz ją kupić, to zrób sobie z niej dobre zaplecze i wzmocnij domenę główną klubmalucha.eu. Te z myślnikiem łatwo się pozycjonują, ale to są domeny Dodany obrazek i nadają się tylko na zaplecza.
Hosting współdzielony od 3zł + VAT/ miesiąc | VPS na rok w cenie hostingu wirtualnego | Tanie domeny polskie i zagraniczne | Kreator stron www + domena + hosting + poczta www od 14zł + VAT/ miesiąc | uti.pl - Supermarket Usług Internetowych

#6 Dave

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 20:39

Pamiętaj, że zanim wstawisz nazwe domeny na forum, zarezerwuj sobie ją. Czasem może znaleźć się osoba, która wykupi Ci te domeny...

#7 artur5236

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 30 postów

Napisany 31 styczeń 2012 - 21:03

Zobacz posto12.pl, o 26 styczeń 2012 - 09:20, powiedział:

Jeżeli chciałbyś zaparkować domenę przedszkole-miasto.pl pod: klubmalucha.eu, wówczas strona będzie widniała pod dwoma oddzielnymi domenami, co może skutkować duplikowaniem treści, które w konsekwencji spowoduje nałożenie banu przez algorytm Google.
Bana tak szybko nie dostanie, co najwyżej filtr. Jeśli byłoby tak jak piszesz to byłby to świetny pomysł na eliminowanie konkurencji.
Moderowany katalog stron - zareklamuj swoją stronę.

#8 o12.pl

Nowy użytkownik

• Firma Bronze
  • 12 postów
  • Firma:prot - Profesjonalne Technologie
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Wojteczko

Napisany 01 luty 2012 - 11:54

Zobacz postartur5236, o 31 styczeń 2012 - 21:03, powiedział:

Jeśli byłoby tak jak piszesz to byłby to świetny pomysł na eliminowanie konkurencji.

W jaki konkretnie sposób? :)
domeny, hosting, sklep internetowy - http://o12.pl

#9 pzebracki

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1360 postów
  • Imię:Patryk

Napisany 01 luty 2012 - 18:51

ja bym zakupił wszelkie mozliwe opcje.

#10 ExuS

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów
  • Imię:Adam

Napisany 02 luty 2012 - 22:06

Najlepszym wyborem będzie zakup obu domen i wg. mnie przekierowanie 301 na tą bez myślnika.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników