Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Jaki hosting www wybrać pod 6 średnich stron www.

hosting strony www

• Zamknięty temat Ten temat jest zamknięty
88 odpowiedzi na ten temat

Jaki hosting www wybrać pod 6 średnich stron www.

#81 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 18:47

Kolakacja nie jest mi potrzebna jeżeli kiedykolwiek będzie to na pewno będę się nad tym zastanawiał.

#82 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 25 styczeń 2012 - 19:09

ilość plików ma znaczenie choćby w przypadku robienia backupu,
niestety Michael trochę słabo znasz tematykę, dlatego jedyne co masz to wymagania które są inne od tego co używasz i za co chcesz zapłacić, tu nikt ci ciemnoty nie wciska, zrozum po prostu że pewnych rzeczy nie przeskoczysz, ja mam klientów którym utrzymuje dedyki po kilkaset zł.miesięcznie a transferu mają kilkadziesiąt giga na miesiąc, pewnie pomyślisz że wariaci jacyś, przecież na zwykłym koncie się zmieszczą, a jednak chyba nie :)
mnie się wydaje że Twoim problemem jest to że masz jakiś przychód z tych stron, jeżeli zapłacisz więcej to nie zarobisz, niestety tak czasami bywa, ale to już Ty musisz jakoś znaleźć źródła finansowania, a nie firma hostingowa obniżać ceny.

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#83 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 20:17

To ze przychód mam to wiadoma sprawa i jest on taki że daje radę się z tego utrzymać, po prostu mam wiele wydatków nie tylko związanych z prowadzeniem stron, ale jak większość szukam jak najtańszej opcji.

#84 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 25 styczeń 2012 - 20:46

Każdy chciałby taniej, jednak pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.Skoro masz przychód to musisz ponieść koszty zakupu sprzętu, za darmo nikt Ci nie da serwera, abyś sobie wpłacał pieniądze do swojego banku. Skoro Ty zarabiasz, daj zarobić innym, w tym przypadku firmom hostingowym.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#85 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 25 styczeń 2012 - 21:51

Ja daje zarobić puki co kupuje serwery ustalone w cennikach firm więc tu czepiać się do mnie niema o co. Poprostu szukałem dobrego rozwiązania i taniego może nie drastycznie taniego ale tak żeby nie była cena z kosmosu i tyle i większość tak własnie szuka.

#86 maniektme

Często na forum

• Użytkownicy
  • 75 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szafran

Napisany 26 styczeń 2012 - 09:49

Zobacz postMichael Dicson, o 25 styczeń 2012 - 17:39, powiedział:

Jedyny limit jeśli chodzi o pojemność to powinien być limit na powieszchnię liczony w gb i tyle. Możesz się ze mną nie zgodzić ale jak ja zobaczyłem że jest limit na ilość plików czego w regulaminie nie znalazłem i konsultant w 1&1 sam to potwierdził że niema tego w regulaminie to poczułem się oszukany.

W tym punkcie się z Tobą zgodzę - o takich rzeczach jak maksymalna ilość plików powinna być zapisana w regulaminie, bądź specyfikacji usług.

Weż pod uwagę, że firma X daje limit na ilość plików na przykładowym poziomie 200k. Załóżmy, że na serwerze masz 100 sąsiadów (co nie jest jakimś wyczynem) i każdy wykorzysta ten limit. Da nam to w sumie 20 milionów plików. Niech teraz wejdzie na to backup to z pewnością siądzie wydajność I/O. A niech coś się stanie i backup pójdzie w dzień zamiast w nocy -> każdy użytkownik wirtualki zauważy "mulenie strony".

A jeśli w biznes-host.pl jest Ci dobrze, co więcej składają Ci indywidualne oferty to nawet się nie zastanawiaj, tylko zostań tam.

#87 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 23 luty 2012 - 21:00

Witam ja znowu pisze odnośnie serwera bo wydaje się ze poszukiwanie serwera nie zakończyło się i będziemy musieli ze wspólnikiem porozglądać się za jakimś serwerem VPS, mieliśmy kupić serwer dedykowany ale doszliśmy do wniosku że skoro niema dużego obciążenia na obecnym VPS to serwer Dedykowany nie będzie nam chwilowo potrzebny, czy ktoś ma serwery VPS w firmie vipower.pl zastanawiamy się nad przejściem do nich, kiedyś testowaliśmy ich konto shared i ładnie się spisywało chciał bym poznać opinie na temat tej firmy i vpsach oferowanych przez tą firmę czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.

#88 maniektme

Często na forum

• Użytkownicy
  • 75 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szafran

Napisany 23 luty 2012 - 22:16

Korzystam z VPS1 w vihost.pl (druga marka ViBiznes) - usługę mam jeszcze za czasów lokowania VPS na maszynach Hetznera -> uptime 38 dni. Na maszynie na której jest moja wirtualka nie odnotowuje większego przeciążenia I/O. Jedyne jakie problemy ostatnio wystąpiły były spowodane problemami z siecią po stronie Hetznera. Support odpisuje fachowo, rzeczowo - zdarzyło mi się raz zapłacić dokładnie w dniu kiedy wypadł mi termin płatności i nie było problemu, aby przedłużyć działanie serwera na podstawie potwierdzenia płatności.

Z innych tematów na forum wynika raczej, że będziesz potrzebował coś więcej niż VPS1. Vipower ma całkiem ciekawą oferta na serwer Root HP_1. Cena za serwer to 299 netto miesięcznie - za procesor 4-core i 8 GB RAM. Jeśli mocno bronisz się przed dedykiem to pomyśl nad VPS2 lub VPS3 z admnistracją.

#89 xorg

PHP, SEO & vBulletin developer

• WHT Pro
  • 1591 postów

Napisany 23 luty 2012 - 22:32

Czy może ktoś to do cholery zamknąć ? Dyskusja na pięć stron o tym jak to polskie firmy hostingowe wyzyskują klientów, dając mało i zarabiając na tym miliony... ale w sumie fakt, miał VPS'a w dawnym castpolu to się nasłuchał jak to fajnie można z hostingu sobie kupić plazme etc... ;)

Skoro Polska jest zła, a za granicą kraju też jest źle to może poszukaj usługi na księżycu ? Serio nie wiem, jak można mieć taki tupet jak Ty aby przyjść na ogólnodostępne forum i szydzić z wszelkich firm hostingowych. Każdy Ci mówi to samo, a Ty swoje. Skoro masz taki duży ruch, jak to piszesz, to spokojnie będzie Cię stać na opłacenie serwera i za ten tysiąc rocznie. Chyba że Twoje serwisy są na równi z poziomem Twoich postów, wtedy już wszystko wyjaśnione...
Funkcjonalna, sprawna wyszukiwarka mp3 muzyki klubowej :) a tu serwery CS ;)

Polecam serwery VPS.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników