Problem z domeną
Problem z domeną
Napisany 19 styczeń 2012 - 20:21
Od niedawna mam konto w joi.pl, przyznam że gdy korzystałem z innego hostingu to nie spotkałem się z czym takim a trochę mnie to nurtuje. Otóż gdy wykupujemy dowolne konto dostaje darmową domenę np. darmowy.joi.pl, oraz płatną np. platna.pl. Gdy logujemy się do directadmin mamy obie a niżej jest przycisk administracji do nich, gdy w niego klikamy to darmowa.joi.pl była pogrubiona, zaznaczyłem więc tą płatną i ustawiłem przycisk by stała się domyślną. Zalogowałem się do ftp poprzez filezille i wszedłem w katalog /public_html. Miałem tam index.html prowadzący do strony głównej hostingu w przypadku braku wgrania swoich plików oraz parę stron błędów od nich(404 etc). Wgrałem pliki i wpisałem w przeglądarce adres tej płatnej domeny. Moim oczom ukazał się ten index prowadzący do hostingu. Sprawdziłem ścieżkę adresu w filezilli i zdziwiony zauważyłem ze główny katalog /public_html prowadzi do /domains/darmowa.joi.pl/public_html. drugim katalogiem w /domains był ta płatna domena, chcąc nie chcąc wgrałem tam też pliki. Ale ani w darmowej ani w płatnej domenie nie ukazał się skrypt instalacyjny tylko przekierowanie na stronę hostingu, ale gdy do adresu dodało się adres do jakiegoś pliku czy katalogu to go pokazywał. Sprawdziłem w direct admin iż płatna jest domyślną, filezilla nadal domyślnie przekierowywała pliki do public_html tej darmowej, mimo skasowania indexu to i tak się on ukazywał w obu adresach. Dopiero gdy zablokowałem darmową domenę zostawiając tą płatną to index przekierowujący zniknął i instalator skryptu od razu się pojawił przy płatnej domenie. Czy ten główny /public_html nie powinien przekierowywać do katalogu public_html w tej płatnej domenie skoro ustawiłem ją jako domyślny? Oraz skąd ten konflikt między nimi, gdy obie są włączone to obie pokazują te przekierowanie, wyłączę jedną to druga zaczyna działać, przecież obie powinny działać niezależnie od siebie. Coś źle ustawiłem, nie ustawiłem?
Napisany 19 styczeń 2012 - 20:48
każda domena ma swój public.html więc wrzucając do niego pliki powinny się wyświetlać.
Najlepszy tani hosting stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:23
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:37
Napisany 19 styczeń 2012 - 21:54
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:33
Napisany 19 styczeń 2012 - 22:43
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników