Skocz do zawartości


 

Zdjęcie

vipower.pl

vipower.pl

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
124 odpowiedzi na ten temat

vipower.pl

#1 GyniO

GyniO

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 307 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:13

Vipower.pl pinguje ale nie działa?

Edytowany przez GyniO, 19 styczeń 2012 - 14:14.


#2 ViPower.PL

ViPower.PL

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 291 postów
  • Firma:ViBiznes
  • Imię:Paweł

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:32

Jak najbardziej działają wszystkie serwery.
Trasa pakietów?

#3 GyniO

GyniO

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 307 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:34

Pisałem do 5 znajomych, każdy z innego końca polski, każdy posiada innego dostawce internetu.

#4 Gość_Dew_*

Gość_Dew_*
  • Goście

Napisany 19 styczeń 2012 - 14:37

Potwierdzam, także nie koniecznie działa. Co jakiś czas jakby pada główna strona.

#5 ViPower.PL

ViPower.PL

    Stały użytkownik

  • Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 291 postów
  • Firma:ViBiznes
  • Imię:Paweł

Napisany 19 styczeń 2012 - 15:10

trasy trasy... sami siedzimy na panelach bilingowych / helpdeskach na serwerze oraz wykonujemy różne prace/prośby klientów i nie mamy żadnych problemów, a na pewno byśmy je zauważyli.

#6 is_wm

is_wm

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 939 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 15:19

Po co Ci trasy, skoro nie działa z całej Polski? Szczególnie, że odpowiada na ping. Ale masz Dodany obrazek


1	29 ms	17 ms	18 ms  ***
  2	 7 ms	11 ms	17 ms  ***
  3	17 ms	20 ms	36 ms  84.116.252.22
  4	43 ms	22 ms	17 ms  84.116.252.26
  5	29 ms	25 ms	28 ms  84.116.252.238
  6	31 ms	26 ms	26 ms  84.116.252.37
  7	27 ms	20 ms	16 ms  84.116.136.142
  8	25 ms	35 ms	23 ms  z-atman.chello.pl [77.79.222.217]
  9	20 ms	36 ms	27 ms  lt-9-3-0-7.r7.isp-r7.poland.atman.pl [85.232.232
.65]
10	18 ms	28 ms	25 ms  91.200.32.1
11	27 ms	17 ms	17 ms  rtr-gda3.artnet.pl [91.200.32.59]
12	42 ms	17 ms	19 ms  d45125.artnet.pl [178.255.45.125]

Dodatkowo:

http://host-tracker...._ajx/9653952-0/

Edytowany przez is_wm, 19 styczeń 2012 - 15:21.


#7 GyniO

GyniO

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 307 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 15:28

Śledzenie trasy do vipower.pl [178.255.45.125]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:
  1	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  2	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  3	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  4	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  5	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  6	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  7	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  8	 *		*		*	 Upłynął limit czasu żądania.
  9	14 ms	14 ms	15 ms  d45125.artnet.pl [178.255.45.125]

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|									  WinMTR statistics								   |
|					   Host			  -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|				   No response from host -  100 |  301 |	0 |	0 |	0 |	0 |	0 |
|						d45125.artnet.pl -	2 | 1415 | 1392 |   14 |   17 |  400 |   14 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

Od znajomego:
2 Kalisz-bras1.inetia.pl (195.114.190.58) 38.956 ms 40.706 ms 42.080 ms
3 83.238.248.240 (83.238.248.240) 51.208 ms 51.485 ms 54.941 ms
4 PoznH002RT09-WarsC001RT06.inetia.pl (83.238.251.100) 64.297 ms 67.641 ms 68.031 ms
5 WarsC001RT06-WarsB010RT06.inetia.pl (81.210.126.253) 69.978 ms * *
6 * do-netia.atman.pl (194.153.134.237) 88.353 ms 22.444 ms
7 lt-9-3-0-7.r7.isp-r7.poland.atman.pl (85.232.232.65) 24.262 ms 26.706 ms 28.927 ms
8 91.200.32.1 (91.200.32.1) 37.370 ms 39.082 ms 41.138 ms
9 rtr-gda3.artnet.pl (91.200.32.59) 43.607 ms 45.757 ms 47.640 ms
10 * * *
11 * * *
12 * * *
13 * * *
14 * * *
15 * * *
16 * * *

2  rbx-g2-a9.fr.eu (213.251.130.78)  0.663 ms  1.144 ms *
3  * * *
4  xe1.ams-ix.atman.pl (195.69.145.146)  32.422 ms * *
5  * * *
6  * * *
7  * * *
8  * 91.200.32.1 (91.200.32.1)  31.765 ms  31.741 ms
9  rtr-gda3.artnet.pl (91.200.32.59)  31.752 ms  31.813 ms  31.801 ms
10  d45125.artnet.pl (178.255.45.125)  32.186 ms  32.136 ms  32.155 ms


Dodam, że znajomy miał tak na vihost (ostatnimi miesiącami i musiał się przenieść na inny hosting).

FTP działa, strony nie.

Edytowany przez GyniO, 19 styczeń 2012 - 15:25.


#8 Dawid Sz.

Dawid Sz.

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 401 postów
  • Skąd:Nowy Targ
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Szewczyk

Napisany 19 styczeń 2012 - 15:39

Jeśli chodzi o shared to wszystko śmiga. VPSy też.

Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Users\Dawid Szewczyk>tracert szewczyk.me
Sledzenie trasy do szewczyk.me [178.255.45.102]
z maksymalna liczba 30 przeskokow:
  1	 1 ms    <1 ms    <1 ms  netiabox.pl [192.168.1.254]
  2    25 ms	 *	   28 ms  Krakow-bras2.inetia.pl [195.114.190.154]
  3    32 ms    33 ms    34 ms  83.238.251.247
  4    33 ms    31 ms    32 ms  KrakH001RT09-WarsH002RT22.inetia.pl [83.238.250.
168]
  5    33 ms    32 ms    30 ms  WarsH002RT22-WarsB010RT06.inetia.pl [83.238.250.
176]
  6    30 ms    30 ms    28 ms  do-netia.atman.pl [194.153.134.237]
  7    29 ms    29 ms    30 ms  lt-9-3-0-7.r7.isp-r7.poland.atman.pl [85.232.232
.65]
  8    36 ms    36 ms    35 ms  91.200.32.1
  9    38 ms    36 ms    35 ms  rtr-gda3.artnet.pl [91.200.32.59]
10    36 ms    35 ms    36 ms  d45102.artnet.pl [178.255.45.102]


#9 N0Name

N0Name

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 849 postów
  • Skąd:PL / DE
  • Firma:STYL-SPORT.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 19 styczeń 2012 - 15:39

Mi tam strona vipower.pl jak najbardziej działa.

Badanie vipower.pl [178.255.45.125] z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 178.255.45.125: bajtów=32 czas=65ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.125: bajtów=32 czas=72ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.125: bajtów=32 czas=54ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.125: bajtów=32 czas=43ms TTL=56
Statystyka badania ping dla 178.255.45.125:
	Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
	Minimum = 43 ms, Maksimum = 72 ms, Czas średni = 58 ms


#10 GyniO

GyniO

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 307 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 19:36

Zależy od momentu (raz działała, raz nie).

Na razie wyłączyli firewalla czy coś w nim zmienili..

Edytowany przez GyniO, 19 styczeń 2012 - 19:37.


#11 voter101

voter101

    Nowy użytkownik

  • Użytkownicy
  • 1 postów

Napisany 19 styczeń 2012 - 20:35

Potwierdzam. Moje strony nie chodzą jak i sam vipower.pl.

To samo u innych osób które pytam. Stan z godzin od 19 - 20:28

Edit.

Wszystko zaczęło działać normalnie. Hmm. :)

Edytowany przez voter101, 19 styczeń 2012 - 20:36.


#12 endriu1987

endriu1987

    Regularny użytkownik

  • Użytkownicy
  • 83 postów
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Gałat

Napisany 19 styczeń 2012 - 20:44

Ja nie wnoszę niczego do tematu, mogę jedynie napisać że u mnie www.vipower.pl się nie wczytuje i wywala błąd wczytywania strony :D

#13 malu

malu

    Linux administrator

  • Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1753 postów
  • Skąd:Leszno
  • Firma:NODEA
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:Adach

Napisany 19 styczeń 2012 - 21:02

Witam,

W zasadzie wyłapujemy jakiś bardzo specyficzny problem z litespeedem. Obecnie udało się go prawdopodobnie jakoś obejść.
Za wszystkie zgłoszenie serdecznie dziękuję i nie pogniewam się, jeżeli poinformujecie nas w tym temacie o nieprawidłowościach w działaniu usług.

@Edit
Dodatkowo zaznaczę, że problem występuje wyłącznie w przypadku usług hostingu wirtualnego w Polsce.

Edytowany przez malu, 19 styczeń 2012 - 21:02.


#14 GyniO

GyniO

    Stały użytkownik

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 307 postów

Napisany 20 styczeń 2012 - 09:25

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną gynio.pl

Sugestie:


I znów..

Ping jest, FTP jest, HTTP brak ;/

Edytowany przez GyniO, 20 styczeń 2012 - 09:25.


#15 przemu

przemu

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 33 postów
  • Skąd:Kraków
  • Firma:dev null
  • Imię:Przemysław

Napisany 20 styczeń 2012 - 09:37

Niestety też muszę to potwierdzić.

C:\Users\przemu>ping 178.255.45.108
Badanie 178.255.45.108 z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 178.255.45.108: bajtów=32 czas=30ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.108: bajtów=32 czas=31ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.108: bajtów=32 czas=31ms TTL=56
Odpowiedź z 178.255.45.108: bajtów=32 czas=30ms TTL=56
Statystyka badania ping dla 178.255.45.108:
	Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0
			 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
	Minimum = 30 ms, Maksimum = 31 ms, Czas średni = 30 ms

C:\Users\przemu>tracert 178.255.45.108
Śledzenie trasy do d45108.artnet.pl [178.255.45.108]
z maksymalną liczbą 30 przeskoków:
  1	 3 ms	 3 ms	 3 ms  192.168.1.1
  2	21 ms	21 ms	20 ms  kra-ru1.tpnet.pl [213.25.2.80]
  3	21 ms	20 ms	20 ms  kra-r1.tpnet.pl [213.25.5.149]
  4	26 ms	25 ms	24 ms  195.205.0.10
  5	26 ms	25 ms	26 ms  do-atman.tpnet.pl [194.204.176.122]
  6	31 ms	27 ms	30 ms  lt-9-3-0-3.r7.isp-r7.tpnet.atman.pl [193.111.36.
6]
  7	30 ms	29 ms	30 ms  do-atman.1.artnet.pl [77.79.223.70]
  8	32 ms	34 ms	30 ms  rtr-gda3.artnet.pl [91.200.32.59]
  9	30 ms	30 ms	30 ms  d45108.artnet.pl [178.255.45.108]
Śledzenie zakończone.

Edit: A po chwili wszystko już śmiga.

Edytowany przez przemu, 20 styczeń 2012 - 09:48.


#16 Westbam

Westbam

    WHT PRO!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 postów
  • Skąd:Olkusz
  • Firma:Może kiedyś...
  • Imię:Damian

Napisany 20 styczeń 2012 - 09:39

Godz: 9:39 - wszystko wróciło do normy... Strony śmigaja (vipower jak i vihost).
(ps. Moja strona hostowana w vihost - smigała w czasie gdy vihost.pl - nie)

Pozdrawiam!

Edytowany przez TeamPlay.com.pl, 20 styczeń 2012 - 09:39.


#17 spectra

spectra

    Czasami na forum

  • Użytkownicy
  • 29 postów

Napisany 20 styczeń 2012 - 11:30

czyżby znowu siadło....?

#18 N0Name

N0Name

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 849 postów
  • Skąd:PL / DE
  • Firma:STYL-SPORT.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 20 styczeń 2012 - 11:37

Godz: 9:39 - wszystko wróciło do normy... Strony śmigaja (vipower jak i vihost).
(ps. Moja strona hostowana w vihost - smigała w czasie gdy vihost.pl - nie)

Pozdrawiam!


Miałeś chyba na myśli vihost.pl i vipower.pl bo napisałeś dwa razy vihost tylko że w drugie z domena :P

Edytowany przez N0Name, 20 styczeń 2012 - 11:41.


#19 Westbam

Westbam

    WHT PRO!

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 976 postów
  • Skąd:Olkusz
  • Firma:Może kiedyś...
  • Imię:Damian

Napisany 20 styczeń 2012 - 13:11

Miałeś chyba na myśli vihost.pl i vipower.pl bo napisałeś dwa razy vihost tylko że w drugie z domena Dodany obrazek

Godz: 9:39 - wszystko wróciło do normy... Strony śmigaja (vipower jak i vihost).
(ps. Moja strona hostowana w vihost - smigała w czasie gdy vihost.pl - nie)

Pozdrawiam!


Dobrze napisałem - chodziło mi że moja strona WWW hostowana w VIHOST.pl - chodzi, natomiast ich strona główna Vihost.pl nie :)

#20 N0Name

N0Name

    Weteran WHT

  • WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 849 postów
  • Skąd:PL / DE
  • Firma:STYL-SPORT.pl
  • Imię:Szymon

Napisany 20 styczeń 2012 - 14:39

Przepraszam mój błąd, widocznie zle przeczytałem i inaczej zrozumiałem twoją wypowiedź, ja tam problemu z ich stronami nie mam i działa, jak i VPS itp ..





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników