Dotacje na DG / Hosting
- Strona 1 z 4
- 1
- 2
- 3
- Następny
- »
Dotacje na DG / Hosting
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:06
Photoupload.pl - Darmowy Hosting Zdjęć
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:12
Standartowa Odpowiedz Administratora:
"Dziwne... a u mnie dziala"
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:17
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:20
Ale nie wszystko stracone, bo możesz się ubiegać o dofinansowanie dla osób uzdolnionych.
Pozdrawiam
NetMat
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:23
Pozdrawiam
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:26
bigsmok, o 17 styczeń 2012 - 17:23, powiedział:
Pozdrawiam
Wydaje mi się że jak pójdziesz do urzędu pracy to wszystko tam ci wytłumaczą. Na pewno musisz mieć dobry projekt ! skończone 18 lat, suma nie jest taka duża jak z dofinansowania unijnego, ale na start pewnie źle nie będzie mieć coś więcej.
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:28
Dotacje możesz dostać z Urzędu Pracy, do 40 tysięcy - warunek, musisz być pół roku zarejestrowany. Tyle tylko takie dotacje ciężko dostać, pierdylion warunków, uwarunkowań, pełno roboty, potem trzeba się uargumentować etc. Ale jak jesteś uparty i wytrwały to może wyrwiesz nieco grosza.
Możesz się obiegać o kasę z tak zwanej Unii, ale z tego co wiem to nie w każdym województwie dają kasę na hosting. Jak mieszkasz na tak zwanej ścianie wschodniej to masz spore szanse dostać kasę na hosting, serwery etc. W pozostałych dają na wszystko tylko nie na hosting.
Trzeba bardzo uważać z tymi dotacjami, pomylisz się o jeden grosz w rozliczeniu i masz kłopoty. Dodatkowo firma musi się utrzymać przez rok, potem może paść. Przy dotacjach z UP dają chyba jeszcze kasę na opłaty przez 6 miesięcy, ale szczegółów się musisz dowiedzieć w swoim urzędzie pracy.
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:33
UP i 6 msc na opłaty to chodzi m.in ZUS czy raczej... opłata serwerów itp? Przy załozeniu ze z UP otrzymam 18 tys to w ciągu jakiego czasu musze wydać... czy to oddemnie zalezy na co przeznacze daną sumę (przypuśćmy ze opłata serwerów dedykowanych na 4 msc, rózne panele itp, licencje) z tych pieniedzy nie mogę opłacać ZUS i innych oszustów
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:41
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:58
Napisany 17 styczeń 2012 - 17:58
Napisany 17 styczeń 2012 - 18:16
Przypominam że dotacje bezzwrotne z unii kończą się w 2013 roku ! Potem będzie na zasadzie kredytu. Z UP możesz starać się chyba o max 6 krotność średniej krajowej z tego co pamietam, ale jak już wspomniałem musisz być pół roku zarejestrowanym bezrobotnym.
http://www.funduszeeuropejskie.gov.pl - ta strona ci dużo pomoże. Dla ciebie odpowiednie będzie chyba program Działanie: 8.2 Wspieranie wdrażania elektronicznego biznesu typu B2B
Dodatkowo w pierwszym roku mozesz ubiegać się o ulgę w płaceniu składek zus i wynosić moze ona chyba coś koło 320.
Pozdrawiam
Napisany 17 styczeń 2012 - 18:23
Napisany 17 styczeń 2012 - 18:43
Napisany 17 styczeń 2012 - 19:05
Napisany 17 styczeń 2012 - 19:50
Napisany 17 styczeń 2012 - 20:06
Natomiast cały sęk w tym, że w opisie przedsięwzięcia dołączonym do wniosku musisz odpowiednio uargumentować swoją prośbę o dofinansowanie. Jeżeli posiadasz wykształcenie kierunkowe (w wieku 18 lat raczej ciężko o to, chyba, że np. technik informatyk, lub liceum o profilu informatycznym? Ale to i tak mało...) warto to uwzględnić, albo np. ukończone kursy? Pokombinuj. Tak czy owak, powodzenia w użeraniu się z biurokracją ! Ja nie miałem siły... ;P
PS. Możesz też porozmawiać z jakąś firmą, która była by zainteresowana Twoimi usługami i poprosić o wystawienie listu intencyjnego, w którym napisze, że firma podejmie współpracę z Tobą, ale warunkiem jest posiadana zarejestrowana działalność gospodarcza.
Napisany 17 styczeń 2012 - 20:10
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników