Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Podmiana domeny w DirectAdminie

directadmin domena podmiana

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
1 odpowiedzi na ten temat

Podmiana domeny w DirectAdminie

#1 Odin

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów

Napisany 14 styczeń 2012 - 20:45

Witam,

Chciałbym sobie wszystko (forum, konta ftp, email,itp) skonfigurować na darmowej domenie hostingu nazwa.domena_hostingu.pl i po przeniesieniu bazy z obecnego hostingu i mojej domeny, podmienić nazwa.domena_hostingu.pl na mojadomena.pl. Czy to jest możliwe?

Czy jeśli zainstaluje sobie wszystko na nazwa.domena_hostingu.pl i później w DA mojego konta dodam domenę mojadomena.pl w "Dodatkowe domeny" to mojadomena.pl przejmie wszystkie ustawienia i np. adres forum.nazwa.domena_hostingu.pl będzie równoważny do forum.mojadomena.pl a mail powiadomienia@nazwa.domena_hostingu.pl = powiadomienia@mojadomena.pl?

Nie wiem jak to rozwiązać, żebym mógł sobie spokojnie instalować i konfigurować na nazwa.domena_hostingu.pl i później zrobić tylko podmianę na mojadomena.pl.

Szukałem opisu do directadmina ale nie jest to tam opisane jak się zachowa "dodatkowa domena".
Prosiłbym o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

Ten post był edytowany przez Odin dnia: 14 styczeń 2012 - 20:46

#2 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Imię:Łukasz
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 15 styczeń 2012 - 02:59

Możesz zmienić nazwę istniejącej domeny, będzie to chyba najprostsza metoda dla Ciebie. Wówczas adresy e-mail itp. zmienią nazwę wedle Twojego życzenia.

Do Twojej roboty może należeć poprawa ścieżek w skryptach, zależy co tam sobie stworzysz ;)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników