Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[wirtualny] Backup hosting

shared wirtualny backup

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
10 odpowiedzi na ten temat

[wirtualny] Backup hosting

#1 DamYan

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 16 postów
  • Imię:Damian
  • Nazwisko:Moskalski

Napisany 12 styczeń 2012 - 18:53

Poszukuję taniego lub sponsorowanego stabilnego hostingu na pliki - będzie służył jako backup serwisu, który jest dostępny w internecie. Może być bez bazy, bez praktycznie niczego, poza dostępem do FTP, crona i w miarę możliwości - shella.

Co możecie polecić?

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

[ pozdrawiam ] :: DamYan :: [ zapraszam do współpracy z MyBBoard.pl ]

#2 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1037 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 12 styczeń 2012 - 19:06

Może zwykłe konto shell ?
http://www.mydevil.net/oferta.html
Jak nie to najtańszy VPS

#3 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1053 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 12 styczeń 2012 - 19:45

Napisz ile potrzebujesz miejsca i transferu - poza shellem u Nas możesz miec na kontach ww backup - mamy konta o dużej pojemności , więc możesz trzymać swoje kopie z xx dni:
http://biznes-host.p...g-bh&rodzaj=bit

Dla Ciebie możemy dać sporą zniżke na dobry początek współpracy (ja nadal cierpliwie czekam Dodany obrazek ) - odezwij sie na PW to ustalimy szczegóły.

Pozdrawiam

Ten post był edytowany przez Marek607 dnia: 12 styczeń 2012 - 19:46

Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#4 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 12 styczeń 2012 - 19:47

Poszukuję taniego lub sponsorowanego stabilnego hostingu na pliki

Ile potrzebujesz dysku i transferu?

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 12 styczeń 2012 - 19:47

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#5 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 12 styczeń 2012 - 20:27

Pod takie coś polecam jakiś lowendowy VPS, wyjdziesz na tym znacznie lepiej, skonfigurujesz po swojemu, zabezpieczysz jak będziesz chciał i nikt się nie czepi, że np. ładujesz parę razy dziennie na serwer dużo plików i pakujesz je dajmy na to gzipem. Osobiście do takich zadań używam VPSa w volumedrive.com i spisuje się znakomicie (rsync z kilku różnych serwerów, wszystko pakowane na bieżąco w tarball i gzipowane).

GolGraf - usługi różne

#6 ZooMpl

Stały użytkownik

• Support WHT
  • PipPipPipPipPip
  • 389 postów
  • Firma:Sys-Com
  • Nazwisko:Ostrowski

Napisany 12 styczeń 2012 - 20:30

Zobacz postd.v, o 12 styczeń 2012 - 20:27, powiedział:

Osobiście do takich zadań używam VPSa w volumedrive.com i spisuje się znakomicie (rsync z kilku różnych serwerów, wszystko pakowane na bieżąco w tarball i gzipowane).
Musiałeś chyba trafić na dobrą matkę, nie dawno stawiałem na jednym z VPSów w volumedrive apacha, mysqla oraz proftpd.. mielił wszystko niesamowicie długo, i szczerze nie zachęciło mnie to ani trochę ;)

#7 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 12 styczeń 2012 - 22:02

Zobacz ofertę http://serversite.eu/

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#8 Misiek08

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 275 postów

Napisany 12 styczeń 2012 - 22:10

Ja pomyślałbym o kimsufi. Bardzo dużo miejsca i tani transfer. Nie jest to shared, ale jak trzeba to napisz na PW. Za grosze skonfiguruje Ci www i FTP oraz ewentualną synchronizację.

Ten post był edytowany przez Misiek08 dnia: 12 styczeń 2012 - 22:11

#9 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf

Napisany 13 styczeń 2012 - 13:01

Zobacz postZooMpl, o 12 styczeń 2012 - 20:30, powiedział:

Musiałeś chyba trafić na dobrą matkę, nie dawno stawiałem na jednym z VPSów w volumedrive apacha, mysqla oraz proftpd.. mielił wszystko niesamowicie długo, i szczerze nie zachęciło mnie to ani trochę ;)
Możliwe, że miałem fart. Ale siedzę tam już chyba z rok i cały czas działa bardzo elegancko. Oczywiście poza godzinami szczytu w ruchu USA-Europa, kiedy łącza nieco zwalniają, ale nawet wtedy da się pracować. Sam serwer nie zamulił ani razu.
W razie, gdyby volumedrive się nie spisywało, to podobnych ofert jest całkiem sporo. Można się też dogadać z jakąś firmą z WHT, żeby udostępniła VPSa z niewielką ilością RAMu (bo po co przepłacać, skoro ma tam chodzić w zasadzie tylko demon FTP), za to z większym dyskiem i limitem transferu.

GolGraf - usługi różne

#10 Dawid Sz.

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 382 postów
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Szewczyk

Napisany 14 styczeń 2012 - 12:38

Dobre VPSy w Nowym Jorku ma AlienVPS.com po niskich cenach. Ja trafiłem na promocję z 512MB RAM gwarantowanym + 512MB RAM SVAP, 20GB dysku i 500GB transferu za 4$. Uptime jest wysoki, na serwerze śmiga apache, mysql, ispconfig nic nie zamula.

#11 graftek

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów
  • Imię:Maciek

Napisany 15 styczeń 2012 - 19:46

Sprawdź ofertę http://vihost.pl :) Z pewnością będziesz mógł dogadać się z nimi i skonfigurować pakiet pierwszy VPS, żeby miał powiedzmy mniej ramu o połowę (512) a większą pojemność dysku lub transfer.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników