Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwery dedykowane 1and1

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
28 odpowiedzi na ten temat

Serwery dedykowane 1and1

#21 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 08 styczeń 2012 - 22:12

Zobacz postMaq, o 08 styczeń 2012 - 22:05, powiedział:

A gdzie na stronie 1&1 jest informacja że oni właśnie takie rzeczy robią? Jeśli chodzi o pleska to można ustawić w nim automatyczne aktualizacje, baa, można z jego poziomu aktualizować nawet pakiety systemowe.
Powodzenia przy naprawie po upgrade... Plesk to jeden z najgorszych paneli... To że takie fikuśne opcje są, nie znaczy że poprawnie działają.
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#22 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2543 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 22:13

A to zależy, czy wybierzesz serwer root Linux / WIndows, czt 1&1Managed.
W pierwszym przypadku dostajesz preinstalowanego pleska + dostęp administracyjny,
w drugim przypadku (managed) opcja Konto administratora do kompleksowego zarządzania serwerem staje się nieaktywna, a aktywuje się support.
Zobaczysz to np. tu: http://www.1and1.pl/ServerPremiumXXL
W kroku 2. wybierasz, czy to root, czy managed.
W kroku 3. wybierasz pokaż wszystkie funkcje.

#23 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 09 styczeń 2012 - 00:04

Słuchajcie ,a więc wy robicie to czego ja nie lubie ,a mianowicie dysktujecie w stylu wydaje mi się ...
Ja pytając o managed otrzymałem nastepującą informację :

"Informujemy, że w przypadku serwera dedykowanego XL 6 "managed" oznacza, że firma 1&1 jest jego administratorem.
Pan może wgrywać na serwer np. pliki i bazy danych."

W sumie chce inny serwer niż ten ,ale managed to managed ,a stwierdzenie ,ze 1and1 jest administratorem takiego serwera jest w sumie jednoznaczne .
Na czym polega administracja nie wiem ,ale ja to interpretuję tak ,ze jezeli coś nie bedzie działało ,to administrator to naprawi . Chyba ,że się mylę ?

#24 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2543 postów

Napisany 09 styczeń 2012 - 00:20

Jeśli nie będzie działało po stronie usług serwerowych (bo np. przy restarcie uszkodzi się konfiguracja jakiejś usługi) to tak - naprawią. Ale jeśli nie będzie działało po stronie twojej aplikacji (np. błąd include: ścieżka C:\xampp\htdocs\blabla.inc nie znaleziona) to tu musisz radzić sobie sam.

Ten post był edytowany przez kafi dnia: 09 styczeń 2012 - 00:21

#25 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 09 styczeń 2012 - 03:51

Wybulisz te 4.5 tysiące za pierwszy rok (3mc gratis) za serwer który posiada zainstalowany panel 1AND1 w którym możesz:

- Zarządzać domenami, subdomenami itp.
- Zakładać i zarządzać skrzynkami e-mail
- WebFTP, zarządzanie katalogami itp.
- Pobieranie oprogramowania free/share - ware
- Informacje o umowach/rachunkach/kliencie

1&1 Managed

Serwer Linux zarządzany przez panel 1&1.

W tym ich regulaminie można się pogubić...

Co do waszych aktualizacji: (regulamin tak skonstruowany że nie jestem pewien czy to odnosi się do tego czy do roota)

Dostęp Administracyjny lub dostęp do administrowania serwerem jest ograniczony dla Usługobiorcy i osób upoważnionych przez Usługobiorcę. 1&1 nie ma dostępu do zawartości serwera Usługobiorcy. Jednakże, 1&1 zastrzega sobie prawo do wymagania dokonania przez Usługobiorcę aktualizacji oprogramowania i/lub sprzętu w celu utrzymania odpowiedniego poziomu bezpieczeństwa i stabilności świadczonych usług oraz do wymagania dokonania niezbędnych w tym celu instalacji, według własnego uznania. Wysokość standardowych opłat za takie aktualizacje jest ustalana przez 1&1.

Ogólnie regulamin tego managed nie jest określony i nie widzę żadnej wzmianki o tym w którymkolwiek regulaminie :) Czyli w sumie może składać to się z tego że piszesz żeby zrobili ci i możesz czekać nawet miesiąc aż ci to zrobią bo nie jest określone w jakim czasie muszą to zrobić.

Najlepiej napisz/zadzwoń do nich na czym polega to managed bo każdy może mieć swoje teorie :)

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#26 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 13 styczeń 2012 - 18:19

Nie otrzymałem jeszcze serwera ,a już mój optymizm zgasł .... Serwera dedykowanego jeszcze nigdy nie miałem ,ale chyba nie jest to normalne ,ze czekam na niego juz tydzień ?

#27 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 13 styczeń 2012 - 18:31

trudno wyczuć, w zagramanicznych firmach zdarzało mi się czekać nawet 2 tygodnie,
w Polskich dużo krócej, były nawet przypadki że poniżej 24h.

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#28 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 13 styczeń 2012 - 20:48

Wszyscy przestrzegali... ale nie... bo to wielka firma. Teraz ta wielka firma widzisz gdzie cie ma... 5 dni to stanowczo za długo, nawet jak na niemieckie warunki...
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#29 theONE

Weteran WHT

• Firma Platinum
  • 725 postów
  • Firma:Devonstudio

Napisany 14 styczeń 2012 - 00:06

Zobacz postEdart, o 13 styczeń 2012 - 18:31, powiedział:

trudno wyczuć, w zagramanicznych firmach zdarzało mi się czekać nawet 2 tygodnie,
w Polskich dużo krócej, były nawet przypadki że poniżej 24h.
W ECO Atmu masz serwer w momencie zapłacenia w payu, instalator potem system mieli w tle ale jak tego nie chcesz to kupuje się go tak szybko jak VPSa

BOGATA OFERTA W NAJLEPSZYCH DC W WARSZAWIE

299zł | i3 2100 | 4 GB RAM | HDD 2x 500GB | 5 TB Transfer | KVM / IPMI
379zł | XEON E3-1220 | 8 GB RAM | HDD 2x 500 GB | 5 TB Transferu | KVM / IPMI
499zł | Xeon E3-1270 | 16GB RAM | HDD 2x 500GB | 5 TB Transferu | IPMI / KVM

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników