Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Serwery dedykowane 1and1

28 odpowiedzi na ten temat

Serwery dedykowane 1and1

#1 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 07 styczeń 2012 - 19:05

Czy korzysta ktoś z tych serwerów ? W sumie , to miałem u nich stronę ( jak rozpoczynali działalnośc w Polsce ) , i jest to okres o którym chcę jak najszybciej zapomnieć . Jednak może coś się poprawiło ,bo na meila dostałem odpowiedz wczoraj o 20 , a takze zostałem poinformowany ,ze o wszystkich sprawach technicznych mozna zapytac pod telefonem czynnym całą dobę .
Szukam serwera managed i meilowo zapewnili mnie ,ze jeżeli wezmę serwer dedykowany managed ,to otrzymam gotowy działający swerwer na który będę mógł wrzucić pliki strony i generalnie o nic innego nie muszę się martwić
Teraz pytania :
- w jaki sposób oni towrzą te serwery dedykowane ,ze można nawet wykupic serwer 2 x 16 rdzeni ?
- brał ktoś u nich serwer managed ? Bardzo mnie ciekawi jak ,wygląda zarządzanie zwłaszcza ,że jest za darmo .
- Najważniejsze pytanie , a więc jak te serwery wygladają od strony technicznej ,sa dobre czy złe . Czy serwer 4 jest dobry ?
Zobaczcie serwer XL6 , bo jak odliczyć 3 miesiące darmowe , to w Polsce nic taniej nie da się kupić (.
W ich oferta ( teoretycznie ) wygląda bardzo zachecająco ,ale znając zycie gdzies musi być jakiś haczyk , tylko gdzie ?
Wszędzie transfer jest bez limitu , a więc co to jest perpetum mobile ? Przecież na tym serwerze 2 razy 16 rdzeni wystarczy postawic niewielki hosting plików , a wykorzystanie transferu będzie się liczyło już nawet nie w tera tylko w peta , ( nie wiem czy dobrze pamiętam jednostki )

Przez kilka dni przejrzałem ponad 120 ofert i powiem wam ,że mam taki mentlik w głowie , że w sumie nic juz nie wiem .

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

#2 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Stecki

Napisany 07 styczeń 2012 - 19:26

Ogólnie 1and1 ma bardzo złą opinię Dodany obrazek
Czy ja wiem czy cena 399zł netto miesięcznie to tanio? Zresztą oferty fizycznie i tak znajdują się za odrą, już lepiej skorzystać z oferty OVH.pl, lepsze ceny i nie stosują takich nieczystych zagrań jak 1&1.
Wątpię aby dawali rurkę bez żadnych limitów, pewnie w regulaminie jest gdzieś wspomniane że przytną łącze do 10Mbits po przekroczeniu jakiejś tam ilości ilości przesłanych danych. A na łączu 100Mbits bez limitu conajwyżej mógłbyć przy dobrych wiatrach wyciągnąć nieco ponad 30TB :)
A część tych rdzeni to pewnie HT :)

Ten post był edytowany przez Maq dnia: 07 styczeń 2012 - 19:34

http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#3 kaszub1136

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 697 postów

Napisany 07 styczeń 2012 - 22:36

1and1 na beznadziejną opinie pod względem usług hostingowych (serwery) jak i pomocy technicznej więc ja bym się nie pchał.
W Polskich firmach znajdziesz serwery dedykowane w takiej samej cenie a na pewno jakość i podejście do klienta będzie o wiele lepsze
Polecam sprawdzone firmy:
Hosting www/VPS/serwery dedykowane - Biznes-Host.pl
Hosting www - Castpol.pl
Chmurka - e24cloud.com

#4 Edart

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 880 postów
  • Firma:FHU EDART

Napisany 07 styczeń 2012 - 22:55

może napisz do czego Ci potrzebny ten serwer, co chcesz na niego wrzucić, łatwiej będzie coś podpowiedzieć

Najlepszy tani hosting
stron www.
Bierzesz co potrzebujesz hosting skrojony na miarę
( ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru )
Tanie serwery shoutcast , e-rds, autopiloty mp3 i ACC+, TransCoder ...

#5 maniektme

Często na forum

• Użytkownicy
  • 75 postów
  • Imię:Mariusz
  • Nazwisko:Szafran

Napisany 08 styczeń 2012 - 00:15

Zobacz postmarcel30, o 07 styczeń 2012 - 19:05, powiedział:

- w jaki sposób oni towrzą te serwery dedykowane ,ze można nawet wykupic serwer 2 x 16 rdzeni ?
- brał ktoś u nich serwer managed ? Bardzo mnie ciekawi jak ,wygląda zarządzanie zwłaszcza ,że jest za darmo .
- Najważniejsze pytanie , a więc jak te serwery wygladają od strony technicznej ,sa dobre czy złe . Czy serwer 4 jest dobry ?

Skoro mieli kilkanaście milionów euro, żeby w kilku krajach w Europie puszczać przez 3 miesiące reklamę o ich kreatorze stron internetowych to z pewnością ich stać na procesor 16-core AMD Buldozer :)

Pewnie opcja Managed to poprostu ich platforma softwareowa z hostingu współdzielonego - jeśli będziesz potrzebował coś ekstra do konfiguracji to pewnie Ci nie doinstalują.

Serwer 4 ma 4 core i 4 GB RAM - pytanie do czego chcesz do wykorzystywać? Pamiętaj, że wybór dysków ma także znaczenie.

Jeśli potrzebujesz usługi typu Managed to zerknij do iq.pl lub do hostersi.pl - ewentualnie zakup serwer w wersji root, zapłać komuś za pierwszą konfigurację, a później za doglądanie serwera.

#6 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 11:06

W sumie nie ma zadnej sensownej opini dotyczącej serwerów dedykowanych 1 and 1 , a więc wezmę na 3 misiące jeden serwer z ich oferty . W sumie po trzech miesiącach będzie konkretnie wiadomo co oznacza u nich managed , jak działają u nich serwery ,jaka jest pomoc techniczna itd. . Tylko ,który brać Serwer 4 czy 4i .
W sumie stron mam kilka ,ale najwiekszy ruch generuje strona z grami online , bo w godzinach szczytu jest to teraz nawet 800 -1000 online .

#7 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 08 styczeń 2012 - 11:17

Jeśli nie będzie związany żadnym kontraktem z nimi w tych serwerach weź większy, zawsze może wtedy zrezygnować. Na kontrakt weź dużo tańszy tak, że jeśli wystąpią problemy z supportem lub serwerem będzie mógł w każdej chwili zrezygnować.

800 -1000 online
1000 osób jednocześnie korzystających ze skryptu w tym samym okresie czasu?

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#8 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 13:17

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 08 styczeń 2012 - 11:17, powiedział:

Jeśli nie będzie związany żadnym kontraktem z nimi w tych serwerach weź większy, zawsze może wtedy zrezygnować. Na kontrakt weź dużo tańszy tak, że jeśli wystąpią problemy z supportem lub serwerem będzie mógł w każdej chwili zrezygnować.

*Ceny nie zawierają VAT (23%). Opłaty naliczane z góry. Okres rozliczeniowy wynosi 3 miesiące. W promocji „3 miesiące za 0zł” dla serwerów XL 6 (w systemach Linux i Managed) minimalna długość kontraktu wynosi 12 miesięcy. Przez pierwsze 2 okresy rozliczeniowe (6 miesięcy) opłata obniżona o 50%.

. Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez nvu dnia: 08 styczeń 2012 - 13:18

#9 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 14:06

Tak tez myślałem, przecież cudów nie ma a już na pewno nie u nich ;)

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

#10 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 15:20

W sumie ja preferuję płatnośc na rok z góry , ale warunek jest taki ,że usługa jest na najwyzszym poziomie . O umowie na rok jest mowa ,tylko w przypadku serwera XL6 ( dają 3 miesiące za darmo ) ,a tak to trzeba zapłacić za 3 miesiące z góry i ewentualnie koniec - chyba ,ze mają cos w regulaminie ukryte. .
Jeżeli ten serwer nie będzie spełniał moich oczekiwań , to wykupie coś w iq.pl albo vipower ,a ten serwer komus dam do zabawy . Przynajmniej bede wiedział , że nie ma sensu oszczędzać ,bo oszczędności są (samo zarządzanie to 2400 brutto rocznie )

"1000 osób jednocześnie korzystających ze skryptu w tym samym okresie czasu?"
Nie , chyba to jest zliczane raz na jakiś czas , ale ruch jest spory teraz ok. 70 K a czasami nawet 100 K wyświetleń dziennie .

#11 nvu

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 792 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 15:23

Będziesz mocno tego żałował, a jak nie masz co robić z pieniędzmi to przekaż je dzieciom np. Bo to wyrzucenie pieniędzy w błoto.

#12 Kamikadze

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1577 postów
  • Imię:Emil
  • Nazwisko:M

Napisany 08 styczeń 2012 - 18:52

Jeżeli raz się zraziłeś to po co znowu brniesz w ten sam syf?

Darmowy Monitoring serwerów!

SerwerStatus.pl - monitorowanych ponad 70 serwerów z 3 Polskich lokalizacji.

#13 marcel30

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 31 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 19:15

Miał tam któryś z was serwer dedykowany ? Mnie interesuje opinia typu "Miałem serwer dedykowany ,zrezygnowałem najszybciej jak się da " . W sumie w Polsce opini z pierwszej reki dotyczącej dedyków 1and1 nie ma wcale ,a więc będzie pierwsza taka opinia .

PS. W 1and1 miałem hosting za 150 rocznie i faktycznie był do bani ,ale może dedyki będą lepsze . Pisałem do nich meila w świeta "trzech króli i odpisali " , a więc ktoś tam pracuje . Telefon niby działa 24 na dobe ,ale przekonam się jak bede mial juz serwer

Ten post był edytowany przez marcel30 dnia: 08 styczeń 2012 - 19:17

#14 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 19:33

Bo nikt nie jest aż takim desperatem, aby brać u nich serwer dedykowany :) Ale jak to mówią, mądry polak po szkodzie :)
Skoro serwery wirtualne są do bani to czemu miało by być inaczej z dedykami? To pokazuje podejście firmy do biznesu, ogólnie w umowach/regulaminach maja pełno kruczków, niedomówień itp. co odpycha co bardziej świadomych konsumentów.
Poczytaj sobie opinie użytkowników 1and1 za granicą:) Tam też nie mają za dobrej opinii, a maszyny i tak fizycznie nie stoją w polskim DC :)
Myślisz że Niemieccy administratorzy będą lepiej traktować Polskich klientów niż swoich rodaków?
W tej firmie strategia opiera się głównie na zwabienie niesiadomego klienta różnymi promocjami i ładnymi reklamami, a później przychodzi czas na dojenie krowy :)
Jeśli chcesz tani serwer za granicą to skorzystać z usług choćby OVH, nie są idealni, ale jednak reprezentują sobą lepszą kulturę niż 1&1, a jeśli zależy Ci na profesjonalnych usługach to weź serwer w HostEurope. W przypadku serwerów które znajdują się fizycznie w Polsce sprawdź ofertę eco.atman.pl

Mam jedynie nadzieje że będziesz miał swoją godność i nie wrócisz tutaj za miesiąc, dwa w poszukiwaniu innego dostawcy :)
No ale masochiści są wśród nas :)
http://wklej.se/ - Wrzuć tekst/kod i podziel się nim z innymi :) Kolorowanie składni, ustawianie hasła, przyjazny adres...

#15 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 19:46

PS. W 1and1 miałem hosting za 150 rocznie i faktycznie był do bani ,ale może dedyki będą lepsze
Jak ktoś ma klienta za kilka złotych do bani to też nie będzie miał szacunku dla klienta za kilkaset.
Pamiętaj że 1&1 to międzynarodowa firma, klientów liczą na miliony nie setki, więc jeden w tą czy w drugą nie gra żadnej roli. Tam się liczą tylko cyferki i to w milionach.

Dziwię się Tobie, na forum jest wiele ciekawych firm z dobą ofertą, tam na pewno będziesz inaczej potraktowany niż w takim molochu.
No ale wybór jest Twój, Twoje prawo. Być może będziesz miał szczęście, tego Ci życzę z całego serca.

Ten post był edytowany przez www.mzone-net.eu dnia: 08 styczeń 2012 - 19:48

#16 Igorek

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 161 postów
  • Firma:jeszcze nie ma
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:Bator

Napisany 08 styczeń 2012 - 20:43

Mój wujek, który ma firmę skusił się ich ofercie. Miesiąc pierwszy zadwolony jak cholera. A był to dedyk zarządzany kazał im coś doinstalować coś co go mocniej dociążało już teraz nie powiem ci co. To przez miesiąc zwlekali potem zero kontaktu a opłata na rok z góry więc go w dupie mieli po 3 miesiącach ciągłych problemów przeszedł najszybciej jak się dało do ovh. Każdemu odradza on tą firmę
Jeśli serwer to tylko biznes-host (reflink). Naprawdę solidne serwery

#17 Toma

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 25 postów
  • Firma:View IT Support

Napisany 08 styczeń 2012 - 20:49

Serwery 1and1 sa normalnymi serwerami jak w każdej innej firmie. Posiadam tam trochę maszyn i nigdy nie miałem problemu. Jedynie na co trzeba zwracać uwagę to na spam - wysoki nacisk ze strony 1and1 by żadna maszyna nie generowała tego typu sytuacji że serwer jest zainfekowany i wali po innych maszynach.
Serwer dns postawiony na serwerze 1and1:
--------------------------------------------------------------------------
19:36:37 up 204 days, 22:28, 0 users, load average: 0.04, 0.05, 0.05

Stabilne serwery. Nigdy nie miałem problemu. Nikogo nie namawiam na ich usługi ale biorąc pod uwagę że masz w cenie panel i bezproblemową ingerencję w same serwery począwszy od adresów ip a skończywszy na opcji backup w cenie. Hostingu nigdy nie używałem więc się nie wypowiadam. W przypadku pytań służę pomocą.

#18 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 21:51

1&1 Managed

Serwer Linux zarządzany przez panel 1&1.

Czyli co wrzucają panel do zarządzania na serwer i tyle z zarządzania serwerem? To się kłóci z definicją serwera zarządzanego którą ja znam :) W takim razie można powiedzieć że ja też mam u innego dostawcy serwer managed bo był na nim przeinstalowany plesk :)

#19 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2543 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 21:58

Maq, dosyć dziwnymi stwierdzeniami rzucasz.

W takim razie można powiedzieć że ja też mam u innego dostawcy serwer managed bo był na nim przeinstalowany plesk
A czy nie posiadasz dostępu roota, a aktualizacje pleska + powiązanych z nim usługowych daemonów wykonuje provider?

#20 Maq

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 258 postów

Napisany 08 styczeń 2012 - 22:05

A gdzie na stronie 1&1 jest informacja że oni właśnie takie rzeczy robią? Jeśli chodzi o pleska to można ustawić w nim automatyczne aktualizacje, baa, można z jego poziomu aktualizować nawet pakiety systemowe.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników