Ten post był edytowany przez masienki dnia: 06 styczeń 2012 - 20:11
VPS pod serwer minecraft
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:10
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:17
Zapraszam do skorzystania z naszej oferty:
http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2
Jeśli gotowy pakiet Panu nie odpowiada, można samemu skonfigurowac sobie serwer:
http://biznes-host.p...zamow_vps&new=1
W przypadku dodatkowych pytań prosze o kontakt na bok@biznes-host.pl lub na PW.
Pozdrawiam.
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:21
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:25
http://serversite.eu/vps1.php i http://serversite.eu/vps2.php
Post powered by ToFFiK
© All rights reserved Pozdro
Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:28
Akurat ja nigdy nie miałem styczności z MC, więc tu musza wypowiedziec się osoby ktore na codzien w tym siedzą
W każdym momencie możemy dokonać upgrade parametrów, jakby mocy brakowało. Mamy atrakcyjne zniżki w przypadku dłuższych płatności , możemy w ramach zachety ciut podnieśc parametry na koszt firmy
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:32
Napisany 06 styczeń 2012 - 20:37
Napisany 09 styczeń 2012 - 10:52
dlaczego?
w serwerze minecrafta ustawia się stałą ilość ram jaką zjada, jak mu zbraknie - to po prostu serwer stanie. dlatego ważne jest aby cała pamięć jaką się używa była zagwarantowana. do tego dochodzi fakt, że serwer zjada około 300mb ram więcej niż mu się zadeklaruje.
np.
deklarujesz ..... zjada
256mb ............. ~560
512mb ............. ~700 z kawałkiem - nie pamietam dokładnie.
620mb ............. prawie pełne 1gb
osobiście mam minecrafta na zagranicznej maszynie i miedzy 15 a 20 stycznia będę się przenosił do firmy bizneshost.
mam 512mb ram do 1gb - serwer jest ustawiony na 256 i zjada około 560.
mam 1.5ghz procesora (i5 o ile dobrze pamiętam)
na tym gramy spokojnie w 4 osoby - więcej nie udało nam sie na razie do gry zebrać - ale lagów brak więc stawiam że weszłoby więcej.
na tym vps 3 przy gwarantowanym ramie 1gb zdaje mi się że ponad 10 powinno chodzić tak jak u mnie te 4 osoby czyli perfekcyjnie;p
na 1.5gb to by bylo już z 15 do 20. żeby było tak w 100% stabilnie.
musiałbym "zapchać" ten mój żeby dokładnie znać jakieś "limity". postaram się w najbliższym czasie go zapchać to będę mógł dokładniej napisać co i jak...
pozdrawiam
Kszysiu
edit
widzę że wszędzie dają 512mb ram na 10 slotów
Ten post był edytowany przez Kszysiu dnia: 09 styczeń 2012 - 11:03
Napisany 09 styczeń 2012 - 11:06
http://gamebit.pl/?s=oferta
Atuty:
Niska cena, wydajne serwery, wysoka jakość łączy, przyjazna oferta.
Zapraszam
Napisany 09 styczeń 2012 - 19:00
Kszysiu, o 09 styczeń 2012 - 10:52, powiedział:
dlaczego?
w serwerze minecrafta ustawia się stałą ilość ram jaką zjada, jak mu zbraknie - to po prostu serwer stanie. dlatego ważne jest aby cała pamięć jaką się używa była zagwarantowana. do tego dochodzi fakt, że serwer zjada około 300mb ram więcej niż mu się zadeklaruje.
np.
deklarujesz ..... zjada
256mb ............. ~560
512mb ............. ~700 z kawałkiem - nie pamietam dokładnie.
620mb ............. prawie pełne 1gb
osobiście mam minecrafta na zagranicznej maszynie i miedzy 15 a 20 stycznia będę się przenosił do firmy bizneshost.
mam 512mb ram do 1gb - serwer jest ustawiony na 256 i zjada około 560.
mam 1.5ghz procesora (i5 o ile dobrze pamiętam)
na tym gramy spokojnie w 4 osoby - więcej nie udało nam sie na razie do gry zebrać - ale lagów brak więc stawiam że weszłoby więcej.
na tym vps 3 przy gwarantowanym ramie 1gb zdaje mi się że ponad 10 powinno chodzić tak jak u mnie te 4 osoby czyli perfekcyjnie;p
na 1.5gb to by bylo już z 15 do 20. żeby było tak w 100% stabilnie.
musiałbym "zapchać" ten mój żeby dokładnie znać jakieś "limity". postaram się w najbliższym czasie go zapchać to będę mógł dokładniej napisać co i jak...
pozdrawiam
Kszysiu
edit
widzę że wszędzie dają 512mb ram na 10 slotów
że tak powiem, to gówno się znasz
do minecrafta najlepiej dobry serwer dedykowany z dużą ilościa ram. jeśli dużo ram to stawiasz ramdisk i tam serwer i mapę i chodzi świetnie. Ale uwaga Pana wyżej co do gwarantowanej to tak, musisz mieć najlepiej VPS z XEN z gwarantowaną ilością pamięci.
Pozatym, ile Ci pójdzie na tych VPSach to zależy głównie od maszyn matek i ich obciążenia. U mnie na jednej maszynie dedykowanej zasuwało 70 osób na 2gb ustawionych na javę, i do tego dodatkowe 500 mb jadły pluginy. No ale tak jak napisałem, głównie to zależy od matki, dysków, obciążenia.
Napisany 09 styczeń 2012 - 21:25
może i tak - dopiero raczkuje, chciałem tylko przestawić swoje małe "doświadczenie" jeśli chodzi o minecrafta i szukanie vps'a do niego
to dużo zależy od hostingu. na jednym lepiej będzie z openvz a na drugim openvz będzie kulał. zależy od overbookingu
no to to co punkt wyżej ;p
ps. nie chce się kłócić ani nic, kto jest "fajniejszy". Drążę aby się czegoś nauczyć i przy okazji ktoś mógł z tego skorzystać
pozdrawiam
Kszysiu
Napisany 10 styczeń 2012 - 14:19
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar noguiGdzie 1024M to rozmiar używanej pamięci. Ja u siebie przez jakiś czas hostowałem serwer MC (bukkit) z limitowaniem na 256MB. Dzialał dobrze. Kwestia tego ilu graczy chcesz obsługiwać, no i jak duży będzie świat. Zalecane dla MC jest 1024MB, więc najlepiej jakbyś miał gwarantowane 1G do 2G burst, albo gwarantowane co najmniej 1,5G, żeby można było spokojnie inne usługi obsłużyć.
Pozostaje limitowanie CPU przez dostawcę, bo to akurat MC lubi jeść.
Sam działałem na VPSie z http://hostineuro.com/vpshosting.php (ten pierwszy), a świat ma około 300 - 400MB.
Kszysiu wcześniej w sumie ładnie to wszystko opisał
Ten post był edytowany przez inzaghi89 dnia: 10 styczeń 2012 - 14:21
Napisany 10 styczeń 2012 - 15:02
ale pisałem o tym że serwer MC zjada to co się ustawi + 300mb około ;p
minecraft zje wszystko co mu się da... i procek i ram i dysk... jeszcze swojego czasu trzeba było liczyć łącze 0.5mb/osoba bo jak się komuś mapa ładowała i było wtedy zapchane łącze to wszyscy mieli opóźnienia po 10 sekund (jakby 10 sekundowy ping). teraz to poprawili;p
i vps z 512mb ram nie starczy... jak się ustawi na 256 mb zjada troszkę ponad 512..... a na mniej jak się ustawi to od razu "ałt of memori" ;p
na hostingach zauważałem że dają zazwyczaj 2ghz proca/serwer. (od 10 do nawet 40 slotów). zdaje mi się że to dosyć optymalna wartość - ci co mają 10 slotów, będą mieli równie szybkie generowanie mapy.
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników