Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

VPS pod serwer minecraft

minecraft VPS serwer

12 odpowiedzi na ten temat

VPS pod serwer minecraft

#1 masienki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:10

Czy ktoś poleciłby mi jakiegoś nie drogiego VPSa pod serwer Minecraft? NIedrogiego czyli tak 70 zł/mc. Serwer na 30 slotów. Zastanawiam się czy np. na exone.pl serwer z konfiguracją Gry Maxi pociągnął by Minecrafta czy lepiej wybrać SoRed.pl ?

Użytkownik zgadza się na otrzymywanie propozycji od użytkowników oraz ofert od firm (oferty wysyłane nie z kont firmowych będą usuwane).

Ten post był edytowany przez masienki dnia: 06 styczeń 2012 - 20:11

#2 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1053 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:17

Witaj.

Zapraszam do skorzystania z naszej oferty:

http://biznes-host.pl/?s=plany_vps2

Jeśli gotowy pakiet Panu nie odpowiada, można samemu skonfigurowac sobie serwer:

http://biznes-host.p...zamow_vps&new=1

W przypadku dodatkowych pytań prosze o kontakt na bok@biznes-host.pl lub na PW.

Pozdrawiam.
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#3 masienki

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:21

a czy serwer VPS #3 pociągnął by Minecrafta ? ^^

#4 ToFFiK

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 436 postów
  • Firma:Toffik.NET / StrefaSerwerow.pl / Serversite.eu / MagnetX
  • Imię:Olaf
  • Nazwisko:Twardowski

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:25

Zapraszam do zapoznania się z ofertą www.Serversite.eu

http://serversite.eu/vps1.php i http://serversite.eu/vps2.php

Post powered by ToFFiK

ˆˆˆ © All rights reserved Pozdro

Najtańsze serwery gier slot CS 99gr Serwery VPS Serwery WWW Reseller

U-RP.EU

#5 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1053 postów
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:28

Pytanie za sto punktow :)

Akurat ja nigdy nie miałem styczności z MC, więc tu musza wypowiedziec się osoby ktore na codzien w tym siedzą :)

W każdym momencie możemy dokonać upgrade parametrów, jakby mocy brakowało. Mamy atrakcyjne zniżki w przypadku dłuższych płatności , możemy w ramach zachety ciut podnieśc parametry na koszt firmy :)
Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#6 freecast.pl

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 954 postów
  • Firma:Freecast

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:32

Zobacz tutaj http://www.freecast....-minecraft.htmlDodany obrazek

#7 sshd

Stały użytkownik

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPip
  • 108 postów

Napisany 06 styczeń 2012 - 20:37

MC nie problem jest zasobów co I/O dysku, potrafią zajechać dedyka.

#8 Kszysiu

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 90 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 09 styczeń 2012 - 10:52

jeśli chodzi o serwer #3 to pociągnąłby dość dużo slotów minecrafta - jednak musisz rozmawiać o ram gwarantowany bez burst - np. zamiast 1gb do 2gb to 1.5gb gwar bez burst.
dlaczego?
w serwerze minecrafta ustawia się stałą ilość ram jaką zjada, jak mu zbraknie - to po prostu serwer stanie. dlatego ważne jest aby cała pamięć jaką się używa była zagwarantowana. do tego dochodzi fakt, że serwer zjada około 300mb ram więcej niż mu się zadeklaruje.
np.
deklarujesz ..... zjada
256mb ............. ~560
512mb ............. ~700 z kawałkiem - nie pamietam dokładnie.
620mb ............. prawie pełne 1gb

osobiście mam minecrafta na zagranicznej maszynie i miedzy 15 a 20 stycznia będę się przenosił do firmy bizneshost.
mam 512mb ram do 1gb - serwer jest ustawiony na 256 i zjada około 560.
mam 1.5ghz procesora (i5 o ile dobrze pamiętam)
na tym gramy spokojnie w 4 osoby - więcej nie udało nam sie na razie do gry zebrać - ale lagów brak więc stawiam że weszłoby więcej.

na tym vps 3 przy gwarantowanym ramie 1gb zdaje mi się że ponad 10 powinno chodzić tak jak u mnie te 4 osoby czyli perfekcyjnie;p
na 1.5gb to by bylo już z 15 do 20. żeby było tak w 100% stabilnie.
musiałbym "zapchać" ten mój żeby dokładnie znać jakieś "limity". postaram się w najbliższym czasie go zapchać to będę mógł dokładniej napisać co i jak...

pozdrawiam
Kszysiu

edit
widzę że wszędzie dają 512mb ram na 10 slotów

Ten post był edytowany przez Kszysiu dnia: 09 styczeń 2012 - 11:03

#9 romix

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 211 postów

Napisany 09 styczeń 2012 - 11:06

Oferta GameBit.pl:

http://gamebit.pl/?s=oferta

Atuty:
Niska cena, wydajne serwery, wysoka jakość łączy, przyjazna oferta.

Zapraszam

#10 Arkadiusz N

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów
  • Imię:Arkadiusz

Napisany 09 styczeń 2012 - 19:00

Zobacz postKszysiu, o 09 styczeń 2012 - 10:52, powiedział:

jeśli chodzi o serwer #3 to pociągnąłby dość dużo slotów minecrafta - jednak musisz rozmawiać o ram gwarantowany bez burst - np. zamiast 1gb do 2gb to 1.5gb gwar bez burst.
dlaczego?
w serwerze minecrafta ustawia się stałą ilość ram jaką zjada, jak mu zbraknie - to po prostu serwer stanie. dlatego ważne jest aby cała pamięć jaką się używa była zagwarantowana. do tego dochodzi fakt, że serwer zjada około 300mb ram więcej niż mu się zadeklaruje.
np.
deklarujesz ..... zjada
256mb ............. ~560
512mb ............. ~700 z kawałkiem - nie pamietam dokładnie.
620mb ............. prawie pełne 1gb

osobiście mam minecrafta na zagranicznej maszynie i miedzy 15 a 20 stycznia będę się przenosił do firmy bizneshost.
mam 512mb ram do 1gb - serwer jest ustawiony na 256 i zjada około 560.
mam 1.5ghz procesora (i5 o ile dobrze pamiętam)
na tym gramy spokojnie w 4 osoby - więcej nie udało nam sie na razie do gry zebrać - ale lagów brak więc stawiam że weszłoby więcej.

na tym vps 3 przy gwarantowanym ramie 1gb zdaje mi się że ponad 10 powinno chodzić tak jak u mnie te 4 osoby czyli perfekcyjnie;p
na 1.5gb to by bylo już z 15 do 20. żeby było tak w 100% stabilnie.
musiałbym "zapchać" ten mój żeby dokładnie znać jakieś "limity". postaram się w najbliższym czasie go zapchać to będę mógł dokładniej napisać co i jak...

pozdrawiam
Kszysiu

edit
widzę że wszędzie dają 512mb ram na 10 slotów

że tak powiem, to gówno się znasz :) ta ilość dodatkowa którą według Ciebie on zjada to jest pamięc którą zjadają pluginy...
do minecrafta najlepiej dobry serwer dedykowany z dużą ilościa ram. jeśli dużo ram to stawiasz ramdisk i tam serwer i mapę i chodzi świetnie. Ale uwaga Pana wyżej co do gwarantowanej to tak, musisz mieć najlepiej VPS z XEN z gwarantowaną ilością pamięci.

Pozatym, ile Ci pójdzie na tych VPSach to zależy głównie od maszyn matek i ich obciążenia. U mnie na jednej maszynie dedykowanej zasuwało 70 osób na 2gb ustawionych na javę, i do tego dodatkowe 500 mb jadły pluginy. No ale tak jak napisałem, głównie to zależy od matki, dysków, obciążenia.

#11 Kszysiu

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 90 postów

Napisany 09 styczeń 2012 - 21:25

że tak powiem, to gówno się znasz

może i tak - dopiero raczkuje, chciałem tylko przestawić swoje małe "doświadczenie" jeśli chodzi o minecrafta i szukanie vps'a do niego

ta ilość dodatkowa którą według Ciebie on zjada to jest pamięc którą zjadają pluginy...
a ich zawrotna ilosc to 0....

do minecrafta najlepiej dobry serwer dedykowany z dużą ilościa ram.
a do czego nie jest lepszy?:) nie patrząc na koszty oczywiście:)

musisz mieć najlepiej VPS z XEN z gwarantowaną ilością pamięci.

to dużo zależy od hostingu. na jednym lepiej będzie z openvz a na drugim openvz będzie kulał. zależy od overbookingu

Poza tym, ile Ci pójdzie na tych VPSach to zależy głównie od maszyn matek i ich obciążenia.

no to to co punkt wyżej ;p

ps. nie chce się kłócić ani nic, kto jest "fajniejszy". Drążę aby się czegoś nauczyć i przy okazji ktoś mógł z tego skorzystać :)

pozdrawiam
Kszysiu

#12 inzaghi89

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 10 styczeń 2012 - 14:19

Pod sam serwer MC wystarczy nawet VPS z 512MB, bo można limitować mu RAM.
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar nogui
Gdzie 1024M to rozmiar używanej pamięci. Ja u siebie przez jakiś czas hostowałem serwer MC (bukkit) z limitowaniem na 256MB. Dzialał dobrze. Kwestia tego ilu graczy chcesz obsługiwać, no i jak duży będzie świat. Zalecane dla MC jest 1024MB, więc najlepiej jakbyś miał gwarantowane 1G do 2G burst, albo gwarantowane co najmniej 1,5G, żeby można było spokojnie inne usługi obsłużyć.

Pozostaje limitowanie CPU przez dostawcę, bo to akurat MC lubi jeść.

Sam działałem na VPSie z http://hostineuro.com/vpshosting.php (ten pierwszy), a świat ma około 300 - 400MB.

Kszysiu wcześniej w sumie ładnie to wszystko opisał :). Bardziej szczegółowo...

Ten post był edytowany przez inzaghi89 dnia: 10 styczeń 2012 - 14:21

#13 Kszysiu

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 90 postów

Napisany 10 styczeń 2012 - 15:02

od sam serwer MC wystarczy nawet VPS z 512MB, bo można limitować mu RAM.

ale pisałem o tym że serwer MC zjada to co się ustawi + 300mb około ;p

Pozostaje limitowanie CPU przez dostawcę, bo to akurat MC lubi jeść.

minecraft zje wszystko co mu się da... i procek i ram i dysk... jeszcze swojego czasu trzeba było liczyć łącze 0.5mb/osoba bo jak się komuś mapa ładowała i było wtedy zapchane łącze to wszyscy mieli opóźnienia po 10 sekund (jakby 10 sekundowy ping). teraz to poprawili;p

i vps z 512mb ram nie starczy... jak się ustawi na 256 mb zjada troszkę ponad 512..... a na mniej jak się ustawi to od razu "ałt of memori" ;p

na hostingach zauważałem że dają zazwyczaj 2ghz proca/serwer. (od 10 do nawet 40 slotów). zdaje mi się że to dosyć optymalna wartość - ci co mają 10 slotów, będą mieli równie szybkie generowanie mapy.

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników