Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[VPS] Malutki serwerek do nauki i testów

27 odpowiedzi na ten temat

[VPS] Malutki serwerek do nauki i testów

#21 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1041 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 14 styczeń 2012 - 01:01

Czy przypadkiem koledze nie chodziło o serwer z Windowsem na pokładzie ?

#22 Paul Vojtek

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 5 postów
  • Imię:Paveł

Napisany 14 styczeń 2012 - 11:20

Zobacz postKolopik, o 14 styczeń 2012 - 01:01, powiedział:

Czy przypadkiem koledze nie chodziło o serwer z Windowsem na pokładzie ?
Moim zdaniem napisał to tak, że wie o istnieniu programów pod Windows, ale ma słaby sprzęt. Nie wspomniał nigdzie, że chce serwer z Windowsem :-)

#23 Kszysiu

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 91 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 19 styczeń 2012 - 23:05

mi się zdaje że najlepiej to będzie odłożyć ciut gotowki i kupić z biznes-host.pl na 3 miesiące - wychodzi po niecałe 20zł miesięcznie, a i mocy dosyć dużo ;)

#24 winglet

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 10 postów

Napisany 22 styczeń 2012 - 20:07

A co myślicie o V15G z oferty Castpol?
http://castpol.pl/of...erweryvpsopenvz

#25 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 22 styczeń 2012 - 20:21

Zobacz postKszysiu, o 19 styczeń 2012 - 23:05, powiedział:

mi się zdaje że najlepiej to będzie odłożyć ciut gotowki i kupić z biznes-host.pl na 3 miesiące - wychodzi po niecałe 20zł miesięcznie, a i mocy dosyć dużo Dodany obrazek
i co on zrobi z tą 'mocą'? Pewnie nawet w połowie jej nie wykorzysta. Myślenie typowego nooba/sknery/geeka - daj więcej więc trzeba brać! Ja rozumiem że promujecie firmy, ale bez jaj...

Ten post był edytowany przez tym dnia: 22 styczeń 2012 - 20:28

Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#26 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3656 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 22 styczeń 2012 - 20:24

Do nauki wystarczy zwykły VPS z 256 MB RAM (np. z USA za kilka dolców), ewentualnie z 512 jak ktoś chce się pobawić w instalację paneli.
W USA chyba za 3 dolce już są VPS`y, łatwo znaleźć w google.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#27 tym

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 767 postów
  • Firma:DG

Napisany 22 styczeń 2012 - 20:27

Zobacz postwww.mzone-net.eu, o 22 styczeń 2012 - 20:24, powiedział:

Do nauki wystarczy zwykły VPS z 256 MB RAM (np. z USA za kilka dolców), ewentualnie z 512 jak ktoś chce się pobawić w instalację paneli.
W USA chyba za 3 dolce już są VPS`y, łatwo znaleźć w google.
Dokładnie, za 3 dolce znajdziesz już odpowiedni serwer by móc się pobawić.
Szukasz ciekawych ofert serwerów VPS? Sprawdź na www.kuptanioserwer.pl
Masz problem z serwerem? Szybka reakcja, najlepsze rozwiązania, dobre ceny, faktura VAT. Kontakt PW.

#28 Kszysiu

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 91 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisany 23 styczeń 2012 - 03:25

16.80

i co on zrobi z tą 'mocą'? Pewnie nawet w połowie jej nie wykorzysta. Myślenie typowego nooba/sknery/geeka - daj więcej więc trzeba brać! Ja rozumiem że promujecie firmy, ale bez jaj...
hmm...
przejrzyjmy oferty które padły w tym temacie (biore pod uwagę NAJTAŃSZE Z OFERTY FIRM):
http://vihost.pl/ - 29zł + vat. 35,67zł
castpol.pl - 19 zł + vat. 23,37zł
netdc.pl - 11.38zł + vat. 14zł
budgetvps.pl - 14zł
alvotech.de - 3.90 eur = 16.80zł
vmlit.com - 3 eur = 12.93zł
edis.at - 1.49 -3 eur = 6.42 - 12.93zł
bizneshost.pl 28zł

zwracam honor tylko dlatego że nie zauważyłem oferty netdc.pl która jest moim zdaniem jest najtańsza w miarę (z polskich) i alvotech (z zagranicznych - jeśli dobrze zrozumiałem ten język;p).

Ludzie wiadomo że to jest "do nauki" ale jeśli polecicie mu vps z 128mb ram (mówie o gwar) jak np. w ofercie budgetvps.pl - przecież on to zapcha głupim apache - przecież dopiero się uczy to nie będzie umiał tego skonfigurować od razu tak żeby zjadało jak najmniej. wpisze apt-get install apache i tyle. albo edis.at - co z tego że vps są za grosze jak tam jest napisane 128mb ram - i nawet nie wiadomo czy gwarantowanego (nie zagłębiałem się) - najtańszy z 256mb ram kosztuje 12.93.

Szczerzę mówię że nie przeglądałem ofert innych firm w poszukiwaniu promocji typu "zapłać przelewem a masz 10% gratis" czy czegoś w tym stylu. Tylko wiedziałem o dosyć dużych zniżkach z bizneshost bo mam u nich vps'a.

Mam nadzieje że się wybroniłem :)

a teraz do autora tematu

Czy ten serwer byłby ci potrzebny tylko w celu hostowania twoich projektów podczas pisania ich/ testowania?
Bo zastanawiam się czy ten serwer ci jest wgl potrzebny...

piszesz że masz słaby komputer - bez przesady - krasnal chodzi chyba na wszystkim.... wyskakują ci jakieś błędy czy coś? strona ci się nie chce pokazać czy co? może zamiast inwestować w coś z czego ci się wygodnie nie będzie korzystać (jak piszesz stronę u siebie na kompie to naciskasz zapisz, przełączasz się na przeglądarkę, naciskasz f5 i widzisz efekty - z serwerem dochodzi jeszcze do tego wrzucanie plików przez ftp czy przez coś za każdą edycją - a pisząc php zdarza się poprawiać coś 10 razy w ciągu minuty;p - wiem ciut o php bo męczyli mnie nim w szkole przez pół roku).
eśli naprawdę nie będzie ci to tak działać to może przy użyciu drugiego komputera w tej samej sieci? instalujesz krasnala na innym kompie i udostępniasz w sieci folder apache z krasnala i otwierasz pliki w nim normalnie i edytujesz z poziomu twojego komputera, ale zapisuje się automatycznie tam - a w przeglądarce zamiast wpisywać localhost wpisujesz IP tego drugiego kompa:)

kurde nie wiedziałem że moge pisać jeden post tyle czasu ;p

pozdro
Kszysiu

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników