Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

mzone.pl (serwer elock.com.pl) nie działa

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
3 odpowiedzi na ten temat

mzone.pl (serwer elock.com.pl) nie działa

#1 denis94

Często na forum

• Użytkownicy
  • 71 postów

Napisany 29 grudzień 2011 - 14:23

od kilkunastu minut strony leżą

Badanie elock.com.pl [213.133.109.49] z 32 bajtami danych:
Upłynął limit czasu żądania.

#2 NetMat

Regularny użytkownik

• Użytkownicy
  • 84 postów

Napisany 29 grudzień 2011 - 15:01

Nie wiem jak widzą to inni użytkownicy, ale według mnie kategoria "Host is down" to totalna głupota ! ludzie wręcz tylko czekają aż coś się stanie żeby tylko tam wbić i udupić jakąś firmę, a chyba nie oto tu chodzi, według mnie takie rzeczy jak padnięty host można naprawić "mailem", jednym telefonem do firmy bądź coraz częściej spotykanym czatem online i jeśli jest to kompetentna firma która dba o klientów to powinna od razu podać powód i czas kiedy będzie to naprawione - z tego co wiem mzone.pl się zalicza do kompetentnych firm. Kategoria "Host is down" powinna zostać użyta wtedy kiedy jest brak kontaktu z firmą, serwer nie działa przez ponad 24 godziny bądź kiedy zdarza się wręcz to notorycznie. Bo powiedzmy sobie szczerze, takie posty nie pomagają żadnej firmie a wręcz odstraszają od danej firmy.

Pozdrawiam
NetMat

#3 Dawid Sz.

Stały użytkownik

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPip
  • 382 postów
  • Imię:Dawid
  • Nazwisko:Szewczyk

Napisany 29 grudzień 2011 - 15:09

Zobacz postNetMat, o 29 grudzień 2011 - 15:01, powiedział:

Nie wiem jak widzą to inni użytkownicy, ale według mnie kategoria "Host is down" to totalna głupota ! ludzie wręcz tylko czekają aż coś się stanie żeby tylko tam wbić i udupić jakąś firmę, a chyba nie oto tu chodzi, według mnie takie rzeczy jak padnięty host można naprawić "mailem", jednym telefonem do firmy bądź coraz częściej spotykanym czatem online i jeśli jest to kompetentna firma która dba o klientów to powinna od razu podać powód i czas kiedy będzie to naprawione - z tego co wiem mzone.pl się zalicza do kompetentnych firm. Kategoria "Host is down" powinna zostać użyta wtedy kiedy jest brak kontaktu z firmą, serwer nie działa przez ponad 24 godziny bądź kiedy zdarza się wręcz to notorycznie. Bo powiedzmy sobie szczerze, takie posty nie pomagają żadnej firmie a wręcz odstraszają od danej firmy.

Pozdrawiam
NetMat

A niby jak Twoim zdaniem te firmy miałyby być podzielone na te "kompetentne" i "nie kompetentne"? Powiedzmy sobie szczerze, że coś na jakiś czas ma prawo się zepsuć i nie sądze, żeby taki post miał "odstraszyć" kogoś od Mzone.

#4 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3655 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 29 grudzień 2011 - 15:16

Jest poważna awaria na tym serwerze, pracujemy nad tym, prosiłbym jednak zadawać pytania poprzez helpdesk.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników