[dyskusje] chmurka.pl
[dyskusje] chmurka.pl
Napisany 18 styczeń 2012 - 14:49
Chciałbym się dowiedzieć do czego w chmurka.pl wykorzystywane są dyski SSD oraz czy i kiedy zostanie wprowadzony dostęp SSH
Napisany 18 styczeń 2012 - 15:07
Napisany 18 styczeń 2012 - 15:20
Napisany 18 styczeń 2012 - 15:31
Napisany 11 kwiecień 2012 - 08:43
Napisany 11 kwiecień 2012 - 09:19
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 11 kwiecień 2012 - 20:05
Odnotowaliśmy drobne problemy techniczne z serwerem strony firmowej - szewc zgubił buty :-)
Notka techniczna dostępna jest tutaj: https://www.chmurka.pl/aktualnosci/4
Wszelkie pytania można zadawać dzwoniąc na infolinię (801 044 099), pisząc e-mail (biuro@chmurka.pl) lub komunikując się na forum WHT i profilu Facebook - wszystkie kanały komunikacji są na bieżąco obsługiwane.
Jednocześnie zapewniamy, że serwery i strony Klientów działają bez przerwy i bez problemów.
Napisany 21 kwiecień 2012 - 18:07
Od 10 dni nie można zalogować się do panelu klienta na chmurka.pl. Zapewnienie o możliwości kontaktu z konsultantami 24/7 jest złudzeniem i tanim chwytem marketingowym, bo w rzeczywistości kontakt via live chat raz działa a raz nie - przykład z dzisiaj - od godziny oczekuję na rozmowę i niestety, doczekać się nie mogę.
Kontakt telefoniczny też pozostawia wiele do życzenia, bo miałem okazję kilka razy telefonować do chmurka.pl i zazwyczaj odpowiedzi były albo mało satysfakcjonujące albo zbywające.
Gdy dodamy do tego wysoką cenę za niską jakość obsługi i małą pojemność konta FTP, to coraz częściej myślę o tym, żeby hostowanie swoich stron i serwisów powierzyć firmie z większym doświadczeniem, która dba o klienta i jego zadowolenie.
Pozwolę sobie jeszcze zacytować treść zamieszczoną na firmowym koncie FB: "Bonus jest taki, że Klienci, którzy w tym czasie musieliby przedłużyć usługę otrzymają kilkanaście dni zupełnie za darmo
Ten post był edytowany przez net-graf dnia: 21 kwiecień 2012 - 18:15
Napisany 24 kwiecień 2012 - 15:36
Jestem klientem chmurka.pl od lutego 2012, i powiem szczerze że nigdy nie było problemów. Do czego było można się przyczepić to tylko do chatu, który niby był 24/7 a tylko przez ten okres czasu 2 razy udało się połączyć, kontakt mailowy perfekcyjny (jak wszędzie).
funkcjonalności1 Awaria która niby wystąpiła, której osobiście nie doświadczyłem, wystąpiła w czwartek lub środę 18/19 Kwietnia, więc wysłałem maila żeby się upewnić czy wszystko jest w porządku w czwartek, kiedy strona wróci do pełnej funkcjonalności. Odpowiedź na maila dostałem taką że strona powinna w pełni działać jutro (piątek) lub pojutrze (sobota)
Następny Email w niedziele do chmurki (bok@chmurka.pl) z takim samym pytanie, odpowiedź:
Kwestia 2-3 dni. Być może nawet jutro uda się zakończyć prace. Ew. możemy Panu przesłać dane dostępowe do panelu DirectAdmin.
Z 22, dziś mamy 24 i aktualnie nie działa: DirectAdmin, Poczta oraz moja strona. Czat który aktualnie jest jedyną opcja kontaktu jest przez was nie sprawdzany!
Wydaje mi się, że jeżeli usługodawca nie jest szczery z klientem, i wciska bajki typu za 2-3 dni, a czeka się tydzień i dalej nic, jest po prostu krzakiem.
Rzeczą następna jest taka, że w żaden sposób nie zostałem poinformowany że mogą zostać wywołane, jakieś błędy lub problemy. Nawet jeżeli mamy godzinę 16/17 co jest godziną popołudniową i w żaden sposób, serwer od strony usługodawcy nie powinien przestać działać!
Osobiście deklaruje tutaj, że gdy hosting znowu zacznie działać, piszę maila o rezygnacje.
Nie polecam!
Napisany 24 kwiecień 2012 - 15:45
Poczta nie działa, nasza firmowa strona hostowana w Chmurka.pl także. Jestem ciekaw, jak właściciel firmy zamierza to wyjaśnić. Trzeba chyba postawić sprawę prosto - przez niekompetencję firmy MXK, właściciela marki Chmurka.pl nasza firma jest narażona na straty finansowe. Jako że jesteśmy firmą reklamową, codziennie wysyłamy ogromną ilość wiadomości e-mail, a w chwili obecnej możemy jedynie kontaktować się telefonicznie z naszymi klientami, musimy korzystać z dodatkowych serwerów aby nasi klienci mogli przekazywać nam pliki do druku. Szczególnie to ostatnie jest dla nas uciążliwe, bo jak mamy się tłumaczyć klientom, że pliki do druku należy umieścić na serwerze X, skoro zawsze były zamieszczane na serwerze Y?
Pozwole sobie jeszcze przytoczyć fragment regulaminu Chmurka.pl - §5, pkt 2: "W przypadku niedostępności usług wynikających z winy Usługodawcy, Usługodawca zobowiązuje się do rekompensaty w postaci wydłużenia Okresu Rozliczeniowego o 12 godzin za każdą rozpoczętą godzinę niedostępności.". Tak więc chyba czas najwyższy uświadomić właściciela firmy, że niedostępność usług występuje od 13 dni, co daje nam 312 godzin. 312 godzin pomnożone przez regulaminowe 12 godzin rekompensaty daje nam 3744 godziny, czyli 156 dni. Zobaczymy, czy w rzeczywistości firma MXK zrekompensuje nam brak dostępu do usług. Od razu uprzedzając - pisząc brak dostępu do usług mam na myśli brak dostępu do panelu klienta.

Przed chwilą kontaktowałem się telefoniczne z Chmurka.pl - zdaniem pracownika firmy brak dostępu do poczty e-mail oraz stron hostowanych w Chmurka.pl jest spowodowane atakiem DDoS... Generalnie mnie to nie interesuję, płacę za usługę, więc usługa ma być wykonana. Tak działa każdy biznes na tym świecie.
Ten post był edytowany przez net-graf dnia: 24 kwiecień 2012 - 16:06
Napisany 24 kwiecień 2012 - 16:02
The ones that did not respond are:
46.4.94.110
| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |
| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |
Napisany 24 kwiecień 2012 - 16:06
tomasz.sroda mówi: Dzień dobry, jest aktualnie prowadzony atak DoS i w DC wycinają ruch sieciowy
tomasz.sroda mówi: stąd problemy z dostępem
Napisany 24 kwiecień 2012 - 17:21
Napisany 24 kwiecień 2012 - 17:45
Napisany 24 kwiecień 2012 - 17:53
Napisany 24 kwiecień 2012 - 18:20
Sytuacja ta nie ma żadnego związku z pracami nad panelem klienta, które dobiegają końca.
Do Państwa dyspozycji przez całą dobę pozostaje Biuro Obsługi Klienta, które udziela bieżących informacji o trwających pracach.
Ten post był edytowany przez Chmurka.pl dnia: 24 kwiecień 2012 - 18:21
Napisany 24 kwiecień 2012 - 18:32
Chmurka.pl, o 24 kwiecień 2012 - 18:20, powiedział:
Zgodnie z informacją umieszczoną na FB, pracę nad panelem miały zostać ukończone do końca zeszłego tygodnia...
Niestety, ale muszę z przykrością stwierdzić, że ja ze swojej strony w jakiekolwiek zapewnienia odnośnie terminu przywrócenia dostępu do usługi już nie wierzę.
Ten post był edytowany przez net-graf dnia: 24 kwiecień 2012 - 18:34
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników