demo, o 27 grudzień 2011 - 20:47, powiedział:
Potrzebuję serwera dedykowanego takiego do max 100zł/mc lub w cenie podobnej.
Może jakaś firma będzie chciała mi sprzedać jakiegoś wolnego quada z 8gb ram pod serwer www i serwery gier?
Znalazłem na forum fajną tanią ofertę ale mi odmówiono bo nie mam 18 lat więc zakładam nowy temat.
Co mogę zaoferować? Oprócz opłaty reklamę na forum i serwerach które będą uruchomione.
1) Do 100 zł to ty nawet dobrego VPSa nie dostaniesz a co dopiero DEDYKA
2) Firmy jeśli mają wolne dedyki to albo je dają w promocji (ale nie za 100zł Quad z 8gb ramem) - albo oddają na nowoczesne projekty (ale nie na siec serwerów CSa których jest na pęczki i jestem w 100% pewien, że nie pobijesz tych najlepszych)
3) Na forum ta oferta była gdzieś w offtopie (gość przechodził na nowy sprzęt a miał ten opłacony do bodajrze czerwca 2012) - ale to nieliczne i dodatkowo nie sprawdzone.
4) takie reklamy to można mieć za 10-20 zł / miesiąc, a nie za quada 8gb
Przed pisaniem posta przemyśl dokładnie co chcesz zawrzeć bo to co oferujesz to nic...
ps. Era stawiania serwerów CS we francji juz dawno minęła i z taką ofertą się nie wybijesz - wiec z ovh zrezygnuj. Zacznij od małego vpsa do 100 zł (1 serwer + forum) i powoli rozwijaj (choć przeciwny jestem stawianiu serwerów gier i forum na 1 vps-ie.
Pozdrawiam!