Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

[nets.pl] Problem z odnowieniem domeny

nets.pl odnowienie domena

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
2 odpowiedzi na ten temat

[nets.pl] Problem z odnowieniem domeny

#1 nowy_

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 27 grudzień 2011 - 15:17

Witam,
w zeszłym tygodniu wygasła domena, tego samego dnia wykonałem przelew na jej odnowienie. Niestety domena dalej nie działa, administracja nets.pl nie odpowiada na maile.
Miał ktoś podobną sytuację? W jaki sposób mogę odzyskać domenę?

Pozdrawiam

Użytkownik nie zgadza się na otrzymywanie ofert od firm.

#2 grzecho

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 24 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 08:25

Daj czas firmie na zaksięgowanie wpłaty (1-3 dni) i wtedy pewnie domenę odnowią na kolejny rok. Przypuszczam, że zapłaciłeś po terminie płatności ... dlatego jest blokada.

Jeśli nadal nic z tego nie wyjdzie, skontaktuj się z głównym rejestratorem nad nets.pl (jeśli dobrze sprawdziłem Consulting Service). Jeśli jesteś abonentem domeny udostępnią Ci AuthInfo i dalej pozostaje zmiana usługodawcy.

Jak coś, to daj znać na PW, pomogę.

#3 nowy_

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 2 postów

Napisany 28 grudzień 2011 - 09:43

Daj czas firmie na zaksięgowanie wpłaty (1-3 dni) i wtedy pewnie domenę odnowią na kolejny rok. Przypuszczam, że zapłaciłeś po terminie płatności ... dlatego jest blokada.
Zapłaciłem dokładnie w dniu wygaśnięcia domeny, nie dziwię się, że domena została zablokowana jednak od tego czasu minął prawie tydzień, dlatego zacząłem się denerwować. Właśnie dostałem maila, że zaksięgowali płatność więc temat do zamknięcia Dodany obrazek

Jeśli nadal nic z tego nie wyjdzie, skontaktuj się z głównym rejestratorem nad nets.pl (jeśli dobrze sprawdziłem Consulting Service). Jeśli jesteś abonentem domeny udostępnią Ci AuthInfo i dalej pozostaje zmiana usługodawcy.
Rozmawiałem z nimi, podali pewne rozwiązanie jednak byłby problem z odzyskaniem pieniędzy (z tego co widzę to sporo osób narzeka na kontakt z nets.pl).

Jak coś, to daj znać na PW, pomogę.
Dzięki, zapamiętam na przyszłość Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez nowy_ dnia: 28 grudzień 2011 - 09:43

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników