Konto w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?
Konto w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?
Napisany 20 grudzień 2011 - 12:32
Mam pytanie jakie jest lepsze konto bankowe w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?
Z góry dziękuje za pomoc
Napisany 20 grudzień 2011 - 12:37
Napisany 20 grudzień 2011 - 13:07
Całkowicie darmowe konto mam tylko w Idea Banku, ze wszystkimi darmowymi bankomatami w kraju, darmową obsługą kart (Mastercard) oraz darmowymi przelewami.
Minusem darmowych kont jest brak oprocentowania środków, ale zazwyczaj możesz założyć do takiego konta dodatkowe połączone konto oszczędnościowe lub lokatę krótkoterminową.
GolGraf - usługi różne
Napisany 20 grudzień 2011 - 13:39
Sam mam konto w mbanku, płace te 2 złote miesięcznie za karte.
Ojca namówiłem na konto, to teraz jak wprowadzili oplate za karte zadzwonił do nich. wyłączyli mu karte i ma w pełni darmowe. Raz na 3 miechy przerzuca kase ze swojego konta w miejscowym banku (niestety musi mieć tu konto), a później opłaca rachunki, zakupy z allegro itp
Taka mała uwaga: opłata za karte w mbanku jest pobierana nawet jak owa karta nie jest aktywowana - wystarczy że ją zamówiłeś i ci przysłali. Trzeba wtedy zrobić tak jak wyżej pisałem.
Ten post był edytowany przez Marek607 dnia: 20 grudzień 2011 - 13:39
Napisany 20 grudzień 2011 - 14:08
Ja tam mam konto już od prawie roku, wszystko mam za darmo - przelewów możesz setki dziennie robić bez żadnych opłat i nie trzeba się bawić w jakieś karty kodów itp. jak to niektóre banki mają.
Jedynym minusem ale jak to w wielu bankach jest opłata za kartę, mnie to kosztuje 9 zł miesięcznie. Plusem a Aliorze jest to że możesz sobie zamówić kartę i jej nie aktywować przez co nie będzie naliczana opłata za nią
Napisany 20 grudzień 2011 - 20:46
Wadą jest to że jak potrzebujesz coś szybko załatwić np. zaświadczenie o wysokości środków na rachunku to nie ma gdzie tego zrobić, bo trzeba czekać aż prześlą pocztą. W tych mKioskach i niby placówkach nic nie idzie załatwić.
Napisany 20 grudzień 2011 - 21:24
To 2zł/m-c nie jest za prowadzenie konta, a za kartę debetową. Konto w mbanku jest darmowe.
IMO bierz mbank.
Napisany 20 grudzień 2011 - 22:03
Odradzam Inteligo ze względu chociażby na to jaki mają system autoryzacji - jak dla mnie tragedia. Miałem problem ze zmianą kodu pocztowego bo się zmieniła poczta u mnie w miejscowości i zrobili mi aferę na połowę Europy, to zrezygnowałem ze wszystkiego i jest tam konto bo jest. Ale i tak je zamykam do końca grudnia, podobnie jest z ING Bankiem, nie warto się ładować bo 7zł za utrzymanie karty dodatkowo często mają zmiany w opłatach i prowizjach za prowadzenie konta i przez rok z 2zł zrobiło się 7zł także bez sensu.
Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników