Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

Konto w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
7 odpowiedzi na ten temat

Konto w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?

#1 Juszczyk

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 6 postów

Napisany 20 grudzień 2011 - 12:32

Witam

Mam pytanie jakie jest lepsze konto bankowe w mBanku czy w Inteligo dla freelancera?

Z góry dziękuje za pomoc

#2 YagAA

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 152 postów

Napisany 20 grudzień 2011 - 12:37

Od wielu lat korzystam z mBanku i polecam. Wcześniej całkowicie darmowe, teraz też darmowe, jeśli atywujesz darmową wypłatę ze wszystkich bankomatów (5 pln miesięcznie) lub zapłacisz kartą w miesiącu za minimum 100 pln (z tego, co pamiętam), jeśli nie, to 2 pln miesięcznie za prowadzenie konta.

#3 d.v

Blargh!

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1689 postów
  • Firma:GolGraf
  • Imię:Łukasz

Napisany 20 grudzień 2011 - 13:07

Prowadzenie konta jest w większości cywilizowanych banków darmowe, płacisz co najwyżej za obsługę karty (od 2 do kilkunastu złotych w zależności od banku), co jest niezależne od banku, po prostu operatorzy kart narzucili wyższe koszty, które banki przerzuciły na klientów.
Całkowicie darmowe konto mam tylko w Idea Banku, ze wszystkimi darmowymi bankomatami w kraju, darmową obsługą kart (Mastercard) oraz darmowymi przelewami.
Minusem darmowych kont jest brak oprocentowania środków, ale zazwyczaj możesz założyć do takiego konta dodatkowe połączone konto oszczędnościowe lub lokatę krótkoterminową.

GolGraf - usługi różne

#4 Marek607

Weteran WHT

• WHT+
  • 1052 postów
  • Firma:Biznes-Host.pl sp. z o.o.
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Drzewiecki

Napisany 20 grudzień 2011 - 13:39

@d.v : na czymś muszą zarobić - nie ma zysku z operacji, to jest z obrotu pieniędzmi klienta.

Sam mam konto w mbanku, płace te 2 złote miesięcznie za karte.
Ojca namówiłem na konto, to teraz jak wprowadzili oplate za karte zadzwonił do nich. wyłączyli mu karte i ma w pełni darmowe. Raz na 3 miechy przerzuca kase ze swojego konta w miejscowym banku (niestety musi mieć tu konto), a później opłaca rachunki, zakupy z allegro itp Dodany obrazek
Taka mała uwaga: opłata za karte w mbanku jest pobierana nawet jak owa karta nie jest aktywowana - wystarczy że ją zamówiłeś i ci przysłali. Trzeba wtedy zrobić tak jak wyżej pisałem.

Ten post był edytowany przez Marek607 dnia: 20 grudzień 2011 - 13:39

Marek Drzewiecki - marek@biznes-host.pl - tel. 503 414 990 (24h) - Biznes-Host.pl

#5 MaaT

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów

Napisany 20 grudzień 2011 - 14:08

Pomyśl o Alior Banku ;)

Ja tam mam konto już od prawie roku, wszystko mam za darmo - przelewów możesz setki dziennie robić bez żadnych opłat i nie trzeba się bawić w jakieś karty kodów itp. jak to niektóre banki mają.
Jedynym minusem ale jak to w wielu bankach jest opłata za kartę, mnie to kosztuje 9 zł miesięcznie. Plusem a Aliorze jest to że możesz sobie zamówić kartę i jej nie aktywować przez co nie będzie naliczana opłata za nią ;) dopiero aktywujesz gdy wiesz że będziesz jej potrzebował.

#6 wawa_marek

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 27 postów
  • Firma:GPShosting
  • Imię:Marek
  • Nazwisko:Kryszkowski

Napisany 20 grudzień 2011 - 20:46

Ja mam konto w mBanku od 10 lat (ponad?) i to co mi w nim pasuje to prosty interface który działa na wszystkich przeglądarkach, nie potrzebuje Javy ani żadnych wtyczek. Korzystałem z różnych innych banków (PKO BP, Kredyt Bank, Millenium, Multibank, BGŻ, Bank Spółdzielczy), ale ten jest najlepszy w użytkowaniu. Przez smartphone'a też da radę korzystać.
Wadą jest to że jak potrzebujesz coś szybko załatwić np. zaświadczenie o wysokości środków na rachunku to nie ma gdzie tego zrobić, bo trzeba czekać aż prześlą pocztą. W tych mKioskach i niby placówkach nic nie idzie załatwić.

#7 inzaghi89

Często na forum

• Użytkownicy
  • 54 postów

Napisany 20 grudzień 2011 - 21:24

to 2 pln miesięcznie za prowadzenie konta

To 2zł/m-c nie jest za prowadzenie konta, a za kartę debetową. Konto w mbanku jest darmowe.

IMO bierz mbank.

#8 GrandBB

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 549 postów
  • Firma:Grand-Host.pl
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Wywrocki

Napisany 20 grudzień 2011 - 22:03

Miałem konto w wielu bankach i najbardziej się opłaca Bank Zachodni WBK dodatkowo jak jesteś studentem to możesz sobie wsiąść konto studenckie - dla młodych "Konto <30" i masz przez pierwszy Rok wszystko za 0zł a po roku opłata jest 2zł więc uważam że nie ma tragedii. Dodatkowo jeśli będziesz miał dobry obrót na koncie możesz liczyć na wysunięcie propozycji odnośnie karty kredytowej z limitem 500 - 1500zł dla studentów (wymagany ukończony pierwszy semestr studiów) i wyżej w przypadku kont normalnych.

Odradzam Inteligo ze względu chociażby na to jaki mają system autoryzacji - jak dla mnie tragedia. Miałem problem ze zmianą kodu pocztowego bo się zmieniła poczta u mnie w miejscowości i zrobili mi aferę na połowę Europy, to zrezygnowałem ze wszystkiego i jest tam konto bo jest. Ale i tak je zamykam do końca grudnia, podobnie jest z ING Bankiem, nie warto się ładować bo 7zł za utrzymanie karty dodatkowo często mają zmiany w opłatach i prowizjach za prowadzenie konta i przez rok z 2zł zrobiło się 7zł także bez sensu.

Hosting, Domeny, Reseller, Strony WWW, Serwis PC. Grand-Host.pl - Zapraszamy!
Wystawiamy Rachunki - wszystkie ceny BRUTTO | Kontakt: info@grand-host.pl

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników