Skocz do zawartości

Web Hosting Talk

• progreso.pl

Partner technologiczny

Upraszczamy to, co inni starają się komplikować. Prosto, pewnie, przyjaźnie - tak robimy hosting!
  • Kei.pl

Partner technologiczny

Kei.pl działa na polskim rynku internetowym od 2000 roku. Obecnie na blisko 300 serwerach w Centrum Danych Kei.pl znajduje się kilkadziesiąt tysięcy stron WWW.
  • S-NET.info

Partner technologiczny

S-NET to dostawca usług dla biznesu. Najważniejsze usługi świadczone przez firmę to usługi Centrum Danych, dostęp do Internetu, transmisja danych oraz tranzyt do różnych operatorów.
  • Sprint Data Center

Partner technologiczny

Sprint Data Center to jedyne w Polsce północno-wschodniej i jednocześnie jedno z najnowocześniejszych w kraju centrum przechowywania i przetwarzania danych.

- - - - -

2ap.pl

60 odpowiedzi na ten temat

2ap.pl

#21 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1035 postów
  • Firma:CT8.pl
  • Imię:Kacper
  • Nazwisko:Dmochowski

Napisany 07 styczeń 2012 - 14:21

Dlaczego od razu złośliwość? Każdy ma prawo do własnej opinie i tyle. Lepiej się zająć utrzymaniem usług niż płaczami na forum, czy coś:)

#22 www.mzone-net.eu

Weteran WHT

• Firma Bronze
  • 3655 postów
  • Firma:MZone Group
  • Imię:Ireneusz

Napisany 07 styczeń 2012 - 14:31

Zawsze jest tak, że jedna sprawa wygląda zgoła inaczej od strony klienta i firmy. Nie wierzę w to, że jakakolwiek firma olewa swojego klienta i nie stara się medialnie rozwiązać sprawy/problemu (oczywiście są wyjątki nawet tu na forum, ale to są prawdziwe wyjątki).

Przez ostatnie miesiące przez forum "przebiegają" klienci (przeważnie bardzo młodzi ludzie) którzy już nie tylko szukają danej usługi, tylko żądają jej. Często jest tak, że im dana firma więcej pomaga klientowi, czy tez stara się pomóc rozwiązać problem wychodzi na tym najgorzej, klient ucieka do innej firmy i wtedy psioczy jaka ta firma była zła. Po jakimś czasie jednak dochodzi do wniosku, że nie taki diabeł straszny i może by warto wrócić do danej firmy bo miała lepszy support, szybsze serwery itp.

Jeśli klientowi nie odpowiada usługa na warunkach ustalonych w danym regulaminie, niech szuka innej firmy, która posiadając małą ilość klientów sprosta jego żądaniom. Czasami bardzo trudno znaleźć nawet rozwiązanie, bo taki klient "rozkapryszony" nie jest nawet skory do rozmowy i uważa, że wina jest zawsze po stronie danej firmy, a jednak nie zawsze tak jest na prawdę.

| www.mzone-net.eu | Serwery wirtualne z darmową domeną | Serwery VPS od 20 złotych | Serwery Reseller od 30 złotych |

| Domeny PL: rejestracja 15.99 PLN, odnowienie tylko 59.04 PLN |

#23 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów
  • Imię:Andrzej
  • Nazwisko:Gałat

Napisany 10 styczeń 2012 - 23:35

Tak się cały czas zastanawiam nad wypróbowaniem tego hostingu, lecz kurcze obawiam się że w ciągu tygodnia nie będę miał wystarczającego ruchu i raczej jestem tego pewien. Czy ten limit 4 interpretatorów waszym zdaniem ma szansę wystarczyć, zakładając że postawię bloga i będzie na nim (powiedzmy) do 20 osób w jednym czasie ???

#24 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów

Napisany 11 styczeń 2012 - 00:02

Może warto poprosić o 7 dniowy okres testowy ?

#25 Tril

Nowy użytkownik

• Użytkownicy
  • 22 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (MyDevil.net)
  • Nazwisko:Voss

Napisany 11 styczeń 2012 - 00:45

Zobacz postendriu1987, o 10 styczeń 2012 - 23:35, powiedział:

Tak się cały czas zastanawiam nad wypróbowaniem tego hostingu, lecz kurcze obawiam się że w ciągu tygodnia nie będę miał wystarczającego ruchu i raczej jestem tego pewien. Czy ten limit 4 interpretatorów waszym zdaniem ma szansę wystarczyć, zakładając że postawię bloga i będzie na nim (powiedzmy) do 20 osób w jednym czasie ???

W przypadku bloga powinno wystarczyc, w koncu nikt nie odswieza bloga co chwile. Zawsze mozesz wziac test, odpalic jakis reload every z roznym czasem, nawet w kilku kartach, zeby zasymulowac obciazenie i zobaczyc jak sie sprawuje, np przy jakim poziomie odswiezen zacznie rzucac bledami 502
MyDevil.net - niebiańskie konta shell
Do IRC i dla developerów - ponad 40 vhostów, www, python, perl, ruby, java, tcl, lua, C(++), D. Sprawdź sam!

#26 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 11 styczeń 2012 - 01:05

Zamówiłem okres testowy i już go posiadam. Dodam że na aktywację (manualną) czekałem kilka chwil a także na odpowiedź na pytanie zwiększenia tego limitu. Support odpisał mi że ten limit powinien wystarczyć a jeśli nie wystarczy to mam się kontaktować. Pan Jakub Szafrański (osoba która odpisała na mojego meila w sprawie zwiększenia limitu po aktywacji konta) polecił mi również od siebie tą wtyczkę http://wordpress.org...wp-super-cache/ także dodam że moje wrażenia na starcie są pozytywne bardzo. Przed chwilą wrzuciłem WP na domenę którą miałem po zalogowaniu (w celu testu czy instalacja ruszy) i instalacja rusza bez żadnego problemu. Jutro zrobię sobie domenę (2ap.pl) dla siebie (ponieważ domena po zalogowaniu jest domyślną nazwą użytkownika) i będę testował :D

#27 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 11 styczeń 2012 - 01:10

Czy ten limit 4 interpretatorów waszym zdaniem ma szansę wystarczyć, zakładając że postawię bloga i będzie na nim (powiedzmy) do 20 osób w jednym czasie
U większości sharedowych usługodawców limit childów fcgi oscyluje w okolicach czwórki.
Jeśli to ci nie będzie wystarczać, to będzie oznaczało, że trzeba się za vpsem rozglądać.

#28 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 11 styczeń 2012 - 10:07

Dziękuję kafi Dodany obrazek

#29 2ap.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 32 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (2ap.pl)

Napisany 11 styczeń 2012 - 19:38

Zobacz postkafi, o 11 styczeń 2012 - 01:10, powiedział:

U większości sharedowych usługodawców limit childów fcgi oscyluje w okolicach czwórki. Jeśli to ci nie będzie wystarczać, to będzie oznaczało, że trzeba się za vpsem rozglądać.
Oferujemy do 8 interpretatorów PHP uruchomionych jednocześnie w standardowej ofercie, ale nie ma problemu, aby zwiększyć ich ilość w każdym pakiecie. Wystarczy się z nami skontaktować w tej sprawie.

Pozdrawiam,
Arkadiusz Nowara.

#30 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 13 luty 2012 - 19:02

Witam.
Co się dzieje z hostingiem.
Od rana są wielkie kłopoty.
Czy wie ktoś co to za problemy ???

#31 Kolopik

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 1035 postów

Napisany 13 luty 2012 - 19:09

Uważam, że najwięcej wie BOK w/w firmy :)

#32 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 13 luty 2012 - 22:30

Ja nie polecam ich serwery stoją w OVH kiedyś to był darmowy hosting testowałem go jak był darmowy i było wiecej error 500 i 504 jak by strona działała więcej błędów i nerwów chodź to był darmowy hosting to wiadomo.
Ale ja bym tam nie brał. Zdaje się że właścicielem tego 2ap jest ten sam człowiek co ma stronę kretyn.com i wygląda mi to tak jakby miał dedyka i dzielił się miejscem wolnym za opłatą bo całej maszyny nie wykorzystuje, chodź mogę się mylić.

#33 voti

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 41 postów

Napisany 13 luty 2012 - 23:13

Dziwne bo ja mam jedno z kont właśnie w 2ap.pl i przyznam że dziś był to pierwszy off jaki zanotowałem od momentu przenosin do atman.
Zawsze szybki i skuteczny support ,więc nie narzekajcie.
Linux aptosid-amd64

#34 2ap.pl

Czasami na forum

• Firma Bronze
  • 32 postów
  • Firma:ADMIN.NET.PL (2ap.pl)

Napisany 13 luty 2012 - 23:28

@endriu1987:
W dniu dzisiejszym były większe lub miejsze niedostępności serwera oraz spowolnienie działania usług. Problem jest (aktualnie wprowadziliśmy rozwiązanie tymczasowe) związany z wydajnością systemu cache'owania i dalsze prace nad jego całkowitym rozwiązaniem będą prowadzone późno w nocy - minimalizując skutki ewentualnej niedostępności usług. W razie pytań zapraszamy do kontaktu poprzez e-mail lub formularz na naszej stronie - wszelkich informacji udzielamy na bieżąco.

Po zakończeniu miesiąca podliczymy dostępność i przedłużymy ważność usług zgodnie z naszym regulaminem.

@Michael Dicson:
Mylisz się, hositng 2ap.pl to od zawsze osobna intrastruktura - oddzielna od innych projektów firmy. Serwery znajdują się w serwerowni ATMAN. Aktualnie świadczone usługi to całkowicie inna jakość - jest to pierwsza niedostępność hostingu, która nie została zaplanowana, za co wszystkich naszych klientów przepraszamy.

#35 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 13 luty 2012 - 23:41

Wielkie dzięki za wyjaśnienie. Do tej pory miewałem problemy z dostępnością, lecz bardzo małe a dziś były większe i żadnego info nie dostałem i stąd to pytanie. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź Dodany obrazek .

#36 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 14 luty 2012 - 00:13

Zobacz post2ap.pl, o 13 luty 2012 - 23:28, powiedział:

Mylisz się, hositng 2ap.pl to od zawsze osobna intrastruktura - oddzielna od innych projektów firmy. Serwery znajdują się w serwerowni ATMAN. Aktualnie świadczone usługi to całkowicie inna jakość - jest to pierwsza niedostępność hostingu, która nie została zaplanowana, za co wszystkich naszych klientów przepraszamy.
No teraz może i się mylę nie wiem przedtem jak mieliście darmowy hosting a mieliście bo testowałem był on na serwerach w ovh, ale to był darmowy teraz nie wiem nie testowałem płatnych usług być może że jest lepiej ale po tym co było na darmowym hostingu bał bym się u was kupić serwer po prostu.

#37 kafi

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 2540 postów

Napisany 14 luty 2012 - 12:45

@Michael Dickson - a kiedys to benzyna byla po dwa zlote... I CO Z TEGO?
Skoro nie testowales platnych uslug, to o nowej platformie z laski swojej nie wypowiadaj sie.

A bledy 503/504... jak ktos ma przemozaury, ewentualnie inne while(1){} w kodzie, to on zawsze bedzie takie kwiatki widzial... Nawet i na pokaznym dedyku :P

#38 Michael Dicson

Stały użytkownik

• Użytkownicy
  • PipPipPipPipPip
  • 106 postów

Napisany 14 luty 2012 - 17:31

Zobacz postkafi, o 14 luty 2012 - 12:45, powiedział:

A bledy 503/504... jak ktos ma przemozaury, ewentualnie inne while(1){} w kodzie, to on zawsze bedzie takie kwiatki widzial... Nawet i na pokaznym dedyku Dodany obrazek
No ziomek na tym serwerze stał czysty wordpress bez wtyczek więc niema prawa być błędu w kodzie w czystym skrypcie wordpress do tego była lekka skórka pod niego zajmująca niecałe 125 kb.

Po prostu wiem kogo to jest hosting i wyraziłem swoje zdanie na ten temat.

#39 endriu1987

Czasami na forum

• Użytkownicy
  • 44 postów

Napisany 14 luty 2012 - 19:06

Zobacz postMichael Dicson, o 14 luty 2012 - 17:31, powiedział:

No ziomek na tym serwerze stał czysty wordpress bez wtyczek więc niema prawa być błędu w kodzie w czystym skrypcie wordpress do tego była lekka skórka pod niego zajmująca niecałe 125 kb.

Po prostu wiem kogo to jest hosting i wyraziłem swoje zdanie na ten temat.

Ja tylko nie rozumiem, jak można oceniać coś z niczego.
Testowałeś darmową ofertę a wypowiadasz się w temacie z płatną.
Cenię każdą radę, lecz radę cenną i wnoszącą coś do tematu, a nie jakieś oszczerstwa.
Kiedyś benzyna na prawdę była tania, a teraz...

#40 is_wm

Weteran WHT

• WHT Pro
  • 558 postów

Napisany 14 luty 2012 - 19:42

Ciekawe, bo jak ostatnio nowy właściciel jednej z firm prosił tutaj o usunięcie złych opinii z czasów poprzedniego właściciela, to powstał cały ruch oburzonych, że musiał się liczyć z przejęciem złych opinii po starym właścicielu...

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników